Ενώπιον δικαστηρίου στη Γερμανία ο Κενάν-«Δεν ήταν ικανός να ταξιδέψει»

Στη Γερμανία μεταφέρθηκε την Παρασκευή, Κενάν Αγιάζ, ο οποίος εντός της ημέρας αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Γερμανικού Δικαστηρίου.

Σε ανακοίνωση του το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος» αναφέρει πως, «ο συναγωνιστής και φίλος μας Κενάν Αγιάζ μεταφέρθηκε χθες στη Γερμανία, και παραδόθηκε στα χέρια των διωκτών του Γερμανών. Η Γερμανία συνεργάζεται με την Τουρκία. Αναμένεται ότι σήμερα Σάββατο, 3 Ιουνίου, ο Κενάν θα μεταφερθεί και θα τον εμφανίσουν ενώπιον Γερμανικού Δικαστηρίου. Αγωνιζόμαστε τώρα να εμποδίσουμε περαιτέρω ζημιά στις σχέσεις του Κουρδικού λαού με την αγωνιζόμενη Κύπρο».

Την ίδια ώρα, το Πολιτιστικό Κέντρο διευκρινίζοντας με αφορμή τις χθεσινές ειδήσεις που έκαναν λόγο πως ο Κενάν μεταφέρθηκε στη Γερμανία, αφού είχε δει γιατρό της επιλογής του, σημειώνει πως είναι παραπλανητική διατύπωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Ο συναγωνιστής και φίλος μας Κενάν Αγιάζ μεταφέρθηκε χθες στη Γερμανία, και παραδόθηκε στα χέρια των διωκτών του Γερμανών. Η Γερμανία συνεργάζεται με την Τουρκία. Αναμένεται ότι σήμερα Σάββατο, 3 Ιουνίου, ο Κενάν θα μεταφερθεί και θα τον εμφανίσουν ενώπιον Γερμανικού Δικαστηρίου.

Αγωνιζόμαστε τώρα να εμποδίσουμε περαιτέρω ζημιά στις σχέσεις του Κουρδικού λαού με την αγωνιζόμενη Κύπρο.

Στις χτεσινές ειδήσεις μεταδόθηκε ότι «ο Κενάν μεταφέρθηκε στη Γερμανία, αφού είχε δει γιατρό της επιλογής του.

Αυτή είναι μια πολύ παραπλανητική διατύπωση.

Πρώτα, αφήνει την εντύπωση πως όλο το θέμα είναι να δει ο Κενάν γιατρό της επιλογής του. Έτσι, αποσιωπά και συσκοτίζει όλη την σύμπραξη του νομικού και πολιτικού συστήματος της Κύπρου με τη σοβινιστική πολιτική της Τουρκίας κατά του Κουρδικού λαού, και την σύμπραξη με τη Γερμανία. Η σύμπραξη έγινε με την υιοθέτηση της τουρκικής πολιτικής κατά του Κουρδικού λαού πρώτα από την Γερμανία και μετά από τις κυπριακές αρχές.

Κατά δεύτερο, όσα μετέδωσαν τα Μέσα ενημέρωσης είναι παραπλανητικά και για άλλο λόγο. Διότι παρέλειψαν να πουν ότι ο γιατρός του Κενάν διαπίστωσε στη γραπτή του έκθεση ότι ο Κενάν δεν είναι ικανός να ταξιδέψει, διότι ενδέχεται να επιδεινωθεί η υγεία του, πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη και το πόδι.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η ικανότητα να ταξιδέψει είναι αναγκαία για τον καθένα που επιβιβάζεται σε αεροπλάνο χωρίς την θέληση του, όπως είναι μετανάστες που επιστρέφονται στις χώρες προέλευσης ή πρόσωπα υπό έκδοση.

Για την πληροφόρηση των Μέσων ενημέρωσης, στέλνουμε πιο κάτω φωτογραφία όπου φαίνεται η σχετική παράγραφος από την έκθεση του γιατρού που εξέτασε τον Κενάν.

Ζητούμε και καλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μεταδώσουν τις αναγκαίες διορθώσεις.

350971634_592076582991300_3932220143720510326_n

Δειτε Επισης

Κίνδυνος θάνατος οι δρόμοι σε αστικές περιοχές, γεμάτοι από λακκούβες-Μειώθηκαν τα θανατηφόρα λόγω καμερών
Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά