Fully booked ταβέρνες και μπαράκια παραλιακών πόλεων για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Σε εγρήγορση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης και αναψυχής, καθώς διανύουμε ήδη το τριήμερο του Κατακλυσμού και οι πλείστοι πολίτες ετοιμάζονται να κατακλύσουν κυρίως τις παραλιακές πόλεις του νησιού μας, για μερικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός σε διάφορες ταβέρνες και μπαράκια.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο πονοκέφαλο προκαλούν στους καταναλωτές οι τιμές που φιγουράρουν σήμερα σε διάφορα μενού, αφού είναι οφθαλμοφανής πλέον η αύξηση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε διάφορα προϊόντα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των κέντρων εστίασης, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή, να ανεβάζουν τις τιμές τους σε διάφορα πιάτα που θα προσφέρουν στους πελάτες τους.

Πάντως, έκκληση του συνδέσμου ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής προς τους ιδιοκτήτες, είναι να σέβονται τους πελάτες που θα σπεύσουν κοντά τους για να τους εξυπηρετήσουν, ενώ την ίδια ώρα καλούν τους καταναλωτές, να είναι προσεκτικοί με τις επιλογές που θα κάνουν και ταυτόχρονα, να παρατηρούν τα μενού προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε παραγγελία, ούτως ώστε να αποφεύγουν κάτι που για τους ίδιους, δεν θα βρίσκεται στις οικονομικές τους απαιτήσεις.

Η πλειοψηφία των πολιτών πάντως, ως είθισται, πρόκειται να βρίσκεται στη Λάρνακα, όπου τη Δευτέρα κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Κατακλυσμού, και έτσι χιλιάδες οικογένειες, πρόκειται να σπεύσουν για μια βόλτα στην πόλη του Ζήνωνα. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον REPORTER, o γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, «στην πρωτεύουσα η κινητικότητα είναι αρκετά μειωμένη, κάτι που φάνηκε και μέσα από την προηγούμενη βδομάδα, με την πτώση να συνεχίζεται, ενώ υπάρχει αυξημένη ζήτηση στις παραλιακές περιοχές και κυρίως στη Λάρνακα».

Όπως είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο κάθε χρόνο, ανάμεσα στις παραλιακές περιοχές, η Λάρνακα είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη ζήτηση και αύξηση για το τριήμερο του κατακλυσμού, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζονται και οι άλλες παραλιακές περιοχές, στις οποίες παρατηρείται και πάλι έντονη κινητικότητα. «Είναι γεγονός όμως, ότι ο κατακλυσμός, συνήθως ανήκει στη Λάρνακα και ακολουθούν και οι υπόλοιπες πόλεις. Παρομοιάζεται όπως το καρναβάλι της Λεμεσού που ακολουθούν οι άλλες πόλεις, έτσι και σε αυτή την περίπτωση για τον κατακλυσμό, ακολουθούν τη Λάρνακα».

Το ζήτημα, το ερώτημα και το στοίχημα που έχουν πάντοτε ενώπιον τους οι ιδιοκτήτες, είναι να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος στον βαθμό που πρέπει από τις υπηρεσίες και να φύγει ικανοποιημένος ο κάθε θαμώνας από τον χώρο που θα αποφασίσει να επισκεφθεί και να μην μετανιώνει φεύγοντας από αυτόν. «Αυτό είναι πάντοτε το στοίχημα των ιδιοκτητών, κάτι που καταφέρνουμε κάποιες φορές, και κάποιες άλλες όχι».

Όσον αφορά τις τιμές που παρατηρούνται σήμερα στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, ο κ. Λεβέντης είπε ότι, «υπάρχει μια εμφανής αύξηση στις τιμές, κάτι που ήταν αναπόφευκτο. Εκείνο που δεν θέλουμε να βλέπουμε όμως, είναι τις υπερβολικές αυξήσεις που να μην δικαιολογούνται. Αυτό το πράγμα είναι μια συμβουλή μας και να λαμβάνουν όλοι υπόψη τη μειωμένη αγοραστική δύναμη του κόσμου. Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος επιλέγει τον τόπο τους και οφείλουν να χειρίζονται τους πολίτες με τον απόλυτο σεβασμό, να πάρουν αυτό που τους αναλογεί και βέβαια χωρίς να είναι οικονομικά επώδυνο σε τέτοιο βαθμό που να τους δημιουργεί πρόβλημα και να μετανιώνουν για την επιλογή τους».

Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής καλεί τον κόσμο να πληροφορείται έγκαιρα προτού καταλήξει σε ένα κέντρο εστίασης ή αναψυχής και να ενημερώνεται για το που κυμαίνονται περίπου οι τιμές. «Οφείλει ο κάθε καταναλωτής, να επιλέγει τον χώρο ο οποίος είναι ο κατάλληλος για τον ίδιο και με τα δικά του οικονομικά δεδομένα, χωρίς να αναγκάζεται στο τέλος της ημέρας να πληρώσει για κάτι, που ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πληρώσει».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο που μετέφερε όπλα στο Ισραήλ
BINTEO: Ξέγνοιαστες στιγμές για μια αρκούδα-Έκανε κούνια σε αυλή σπιτιού
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»-Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος του Μενιδίου
Έκθεση Σούπερμαν για καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συνέλευση της Μεσογείου
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
CMC: Στα χέρια της ΕΤΥΦΑ ο χρόνος άφιξης του ‘Προμηθέας’ στην Κύπρο
ΝΑΤΟ: Αυξήθηκαν κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024 οι αποστολές μαχητικών για την αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών