Απαγόρευση κυκλοφορίας σε προάστιο του Παρισιού μετά το κύμα βίας

Η δημοτική αρχή του Κλαμάρ, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα του Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 06:00 (τοπική ώρα) για τις επόμενες τέσσερις νύχτες, λόγω των βίαιων επεισοδίων που έχει πυροδοτήσει ο θάνατος ενός 17χρονου από πυρά αστυνομικού.

Ταραχές ξέσπασαν χθες το βράδυ σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, ιδίως στα προάστια της πρωτεύουσας, μετά τον θάνατο του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου. Στην περιοχή του Κλαμάρ πυρπολήθηκε ένα τραμ τη νύχτα που πέρασε.

Το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας θα ισχύσει από το βράδυ της Πέμπτης έως τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Νωρίτερα, η γαλλική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι περίπου 40.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν απόψε σε όλη τη Γαλλία, εκ των οποίων 5.000 στο Παρίσι και τα προάστιά του, λόγω του κινδύνου να ξεσπάσουν νέες ταραχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus
Να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα ζητά η αντιπολίτευση στο Ισραήλ-Στους 58 οι νεκροί από νέες επιθέσεις
Ο Ζελένσκι εμφανίστηκε με κάτι σαν… κοστούμι και αναστάτωσε τις αγορές στοιχημάτων
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση από τους «Στρατιώτες του Θεού» στον ελληνορθόδοξο ναό του Ευαγγελισμού στη Ναζαρέτ
Απομακρύνθηκαν τουλάχιστον 50.000 πολίτες στην Τουρκία-Μάχη με τις φλόγες, καταστράφηκαν σπίτια
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πάνω από 900 νεκροί στο Ιράν στον πόλεμο των 12 ημερών με το Ισραήλ
CIA: Η αμερικανική επίθεση στο Ισφαχάν «καθυστέρησε για χρόνια» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Το Ισραήλ εντείνει βομβαρδισμούς στη Γάζα εν μέσω νέας προσπάθειας για εκεχειρία