Θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της συζήτησε η Υφ. Πρόνοιας με κοινοτάρχες

Τη διεύρυνση του προγράμματος «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς» σε όλη την Κύπρο, καθώς και το νέο Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, συζήτησε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, με εκπροσώπους συμπλεγμάτων κοινοτήτων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υφυπουργείου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 28 Ιουνίου, στη Σκαρίνου, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων,  Ανδρέα Κιτρομηλίδη, η Υφυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία που προσδίδει στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας πως οι κοινότητες και οι δήμοι, ως οι πλησιέστεροι θεσμοί προς τους πολίτες, γνωρίζουν σαφώς καλύτερα τις προκλήσεις και τις ανάγκες που προκύπτουν, τόσο σε τοπικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς», η κ. Ευαγγέλου επισήμανε ότι ήδη υλοποιείται σε πιλοτική βάση σε τέσσερις δήμους που διαπιστώνεται ότι διαμένει ο μεγαλύτερος αριθμός εξυπηρετουμένων των ΥΚΕ, σε ένα δήμο που θεωρείται απομακρυσμένη περιοχή και σε τρεις κοινότητες ορεινών περιοχών που προκύπτουν από τη Στρατηγική Ορεινών Περιοχών.

Η Υφυπουργός απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις κοινότητες να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς» με τη λήξη της πιλοτικής εφαρμογής του. Η ανταπόκριση ήταν θετική, προσβλέποντας σε παγκύπρια επέκταση του προγράμματος.

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ανέλυσαν το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων των ΥΚΕ, το οποίο βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος Το Αύριο».

Το νέο Σχέδιο Κρατικών Χορηγιών περιλαμβάνει την παραχώρηση κρατικής χορηγίας προς Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τη δημιουργία πολυδύναμων κέντρων για παιδιά, κέντρων φροντίδας παιδιών, δομών φροντίδας και φιλοξενίας για παιδιά, εφήβους με διαταραχές συμπεριφοράς και ενήλικα άτομα με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας.

Στόχος είναι η δημιουργία 30 δομών παιδικής φροντίδας, 6 δομών για άτομα με ανάγκες μακροχρόνιας φροντίδας και 17 δομών για παιδιά που βρίσκονται υπό τη φροντίδα του κράτους, παγκύπρια.

Καταλήγοντας, η Υφυπουργός, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμπερίληψη των Τοπικών Αρχών στις πολιτικές που προωθούνται από το Υφυπουργείο δρουν καταλυτικά στην προσπάθειά του για ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και την εξασφάλιση των απαιτούμενων υπηρεσιών για τα άτομα με πραγματικές ανάγκες φροντίδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ολοκλήρωσαν τη φοίτηση στο ΕΣΦΕ και επιστρέφουν στο σχολείο τέσσερα παιδιά-«Ενθαρρυντικά αποτελέσματα»
Ασφαλείς οι ασθενείς και συνοδοί τους που βρίσκονται στο Ισραήλ-Συνεχής επικοινωνία Δαμιανού με πρεσβεία
Αναμένεται απότομη αύξηση τιμών καυσίμων τις επόμενες μέρες λόγω της επίθεσης του Ισραήλ
Οι καταστηματάρχες επιμένουν σε εφαρμογή της απόφασης για άνοιγμα Μακαρίου
Σε πλήρη εγρήγορση οι υπηρεσίες για την εκτροπή πτήσεων-Αποβιβάστηκαν 2.427 από τα αεροπλάνα
Διαχειρίσιμη η κατάσταση με την ύδρευση στην Πάφο-«Δύσκολη κατάσταση για άρδευση»
Συνωστισμός αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Λάρνακας από τις μαζικές εκτροπές πτήσεων προς το Ισραήλ (vid&pics)
Σε 15 ξενοδοχεία της Πάφου επιβάτες πτήσεων που έχουν εκτραπεί λόγω της επίθεσης του Ισραήλ
Εκτροπή 32 αεροσκαφών στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου-Ακυρώθηκαν 15 πτήσεις
Συστάσεις Υπoυργείου Εξωτερικών προς Κύπριους πολίτες λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή