Σειρά συναντήσεων της προέδρου του ΔΗΣΥ με αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Σημαντικές συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ, είχε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Σε σχέση με συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ, η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι επαναβεβαίωσαν την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία, προς αντιμετώπιση, σε πλήρη συντονισμό, των μεγάλων προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον της ΕΕ. 

«Συμφωνήσαμε πως η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα δυνατό ΕΛΚ και η Κύπρος ένα δυνατό και ισχυρό Δημοκρατικό Συναγερμό», είπε η κα. Δημητρίου.

Σχετικά με συνάντησή της με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ντούμπραβκα Σούιτσα, η κα. Δημητρίου ανέφερε ότι μοιράστηκαν κοινές ανησυχίες για το δημογραφικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, καθώς και για την κρίση σε σχέση με τους δημοκρατικούς θεσμούς, σε μια εποχή που η ίδια η δημοκρατία απειλείται, όσο ποτέ άλλοτε, από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για το ιδιαίτερο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε συνάρτηση με την ανεξέλεγκτη αύξηση των μεταναστευτικών ροών και ειδικότερα με την εργαλειοποίηση του από την Τουρκία, η οποία συνεχίζει παράλληλα ακάθεκτη και τον εποικισμό των κατεχομένων.

Εξαιρετικά γόνιμη, ανέφερε η κα. Δημητρίου, ήταν και η συνάντηση που είχε με την Ιζαμπέλ Σάντος, Rapporteur του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το θέμα των αγνοουμένων, την πιο επώδυνη, όπως είπε, πτυχή της κυπριακής τραγωδίας.

«Τόνισα τις ευθύνες της Τουρκίας η οποία αρνείται πεισματικά να δώσει την αναγκαία πρόσβαση στα αρχεία του κατοχικού στρατού, δυσχεραίνοντας έτσι τις προσπάθειες για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων», είπε η κα. Δημητρίου.

Πρόσθεσε ότι συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης του έργου της ΔΕΑ, επισημαίνοντας παράλληλα και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας, στο ανθρωπιστικό αυτό ζήτημα.

Τέλος θέματα που άπτονται της στήριξης και της βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η κα. Δημητρίου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γιάνους Βοϊτσιεχόφσκι, αρμόδιο για θέματα Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας

Δειτε Επισης

Η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε ψήφισμα για ανεξαρτησία του ψευδοκράτους
Συνεχίζει τον αμανέ του για δυο κράτη ο Τατάρ και προκαλεί-«Η Τουρκία το 1974 έφερε την ειρήνη»
Κοινή ανακοίνωση 12 οργανώσεων στα κατεχόμενα-Τάσσονται υπέρ της λύσης δυο κρατών
Νέες προκλήσεις των Τούρκων-Θέλουν να ανακοινώσουν ναυτική βάση στην Κύπρο ανήμερα της μαύρης επετείου
Καταδικαστική δήλωση για τα 50 χρόνια τουρκικής εισβολής και κατοχής
Ψηφίζουν Ούρσουλα Φουρλάς και Χατζηπαντέλα-Καταψηφίζουν οι υπόλοιποι, προβληματίζεται ο Γεάδης
Συναίνεση ζήτησαν στη συζήτηση στο ΕΚ οι ομάδες-Πώς τοποθέτησαν πριν τη ψηφοφορία
Στην Κύπρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις 20 Ιουλίου
Διορισμό Επιτρόπου Μεσογείου για προστασία εξωτερικών συνόρων προανήγγειλε η Ούρσουλα
Επανέλαβε την απαισιοδοξία της για το Κυπριακό η Αννίτα-«Εύχομαι να διαψευστώ»