Άδειες γάμου σε χιλιάδες ανήλικες που μένουν έγκυες δίνουν στην Τουρκία

Ξεπέρασε τις 129 χιλιάδες ο αριθμός των ανήλικων κοριτσιών στην Τουρκία στα οποία δόθηκαν άδειες γάμου, σύμφωνα με έκθεση της Βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), Γκαμζέ Άκκους Ιλγκεζντί, που βασίζεται σε στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας (TÜİK), που σημειώνουν ότι ο αριθμός των γεννήσεων σε κορίτσια κάτω των 15 ετών ανήλθε σε 21.087 τα τελευταία 22 χρόνια.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο θέμα αναφέρεται σήμερα η τουρκική Τζουμχουριέτ προσθέτοντας ότι η έκθεση αναφέρει ότι το ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των κοριτσιών κάτω των 17 ετών παρουσιάζεται μειωμένο κατά 24,49% τα τελευταία 22 χρόνια από την TÜİK και ο αριθμός των γεννήσεων «αγνώστου ηλικιακής ομάδας» έχει φτάσει τις 130.000. Το ποσοστό γονιμότητας των εφήβων (γεννήσεις κάτω των 19 ετών) στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό στην Ευρώπη.

Η έκθεση αναφέρει ότι το ποσοστό των γεννήσεων ανηλίκων αυξήθηκε μεταξύ των κοριτσιών που δεν πήγαν ποτέ στο σχολείο ή αποσύρθηκαν από την εκπαίδευση λόγω οικογενειακής πίεσης. Τονίζεται ότι η δικαιοσύνη, αντί να καταπολεμήσει τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, θεωρεί επιτακτικό λόγο τη χορήγηση άδειας γάμου σε κορίτσια κάτω των 18 ετών που μένουν έγκυοι.

«Η κοινωνική πίεση, ο κοινωνικός-διανοητικός εκφυλισμός και η διάβρωση οδηγούν στη "διάσωση της τιμής της οικογένειας" μέσω των αδειών γάμου αντί της προστασίας του κακοποιημένου παιδιού. Εν προκειμένω, το γεγονός ότι 129.547 ανήλικα παιδιά έχουν λάβει "άδεια γάμου" από τα δικαστήρια μεταξύ 2012 και 2021 σημαίνει νομιμοποίηση της κακοποίησης μέσω του νόμου», σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «οι εγκυμοσύνες και οι γέννες εφήβων που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα πρόωρων γάμων ή σεξουαλικής κακοποίησης έχουν ως αποτέλεσμα να μένει ημιτελής η εκπαίδευση των κοριτσιών που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την ψυχολογική τους ανάπτυξη, να υποχωρεί στο καθεστώς του "αόρατου" στην κοινωνία η κοινωνική τους θέση και να εξαρτώνται οικονομικά από άνδρες που τους ασκούν σεξουαλική, σωματική και ψυχολογική βία». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως