Άδειες γάμου σε χιλιάδες ανήλικες που μένουν έγκυες δίνουν στην Τουρκία

Ξεπέρασε τις 129 χιλιάδες ο αριθμός των ανήλικων κοριτσιών στην Τουρκία στα οποία δόθηκαν άδειες γάμου, σύμφωνα με έκθεση της Βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), Γκαμζέ Άκκους Ιλγκεζντί, που βασίζεται σε στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας (TÜİK), που σημειώνουν ότι ο αριθμός των γεννήσεων σε κορίτσια κάτω των 15 ετών ανήλθε σε 21.087 τα τελευταία 22 χρόνια.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο θέμα αναφέρεται σήμερα η τουρκική Τζουμχουριέτ προσθέτοντας ότι η έκθεση αναφέρει ότι το ποσοστό γεννήσεων μεταξύ των κοριτσιών κάτω των 17 ετών παρουσιάζεται μειωμένο κατά 24,49% τα τελευταία 22 χρόνια από την TÜİK και ο αριθμός των γεννήσεων «αγνώστου ηλικιακής ομάδας» έχει φτάσει τις 130.000. Το ποσοστό γονιμότητας των εφήβων (γεννήσεις κάτω των 19 ετών) στην Τουρκία εξακολουθεί να είναι σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό στην Ευρώπη.

Η έκθεση αναφέρει ότι το ποσοστό των γεννήσεων ανηλίκων αυξήθηκε μεταξύ των κοριτσιών που δεν πήγαν ποτέ στο σχολείο ή αποσύρθηκαν από την εκπαίδευση λόγω οικογενειακής πίεσης. Τονίζεται ότι η δικαιοσύνη, αντί να καταπολεμήσει τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, θεωρεί επιτακτικό λόγο τη χορήγηση άδειας γάμου σε κορίτσια κάτω των 18 ετών που μένουν έγκυοι.

«Η κοινωνική πίεση, ο κοινωνικός-διανοητικός εκφυλισμός και η διάβρωση οδηγούν στη "διάσωση της τιμής της οικογένειας" μέσω των αδειών γάμου αντί της προστασίας του κακοποιημένου παιδιού. Εν προκειμένω, το γεγονός ότι 129.547 ανήλικα παιδιά έχουν λάβει "άδεια γάμου" από τα δικαστήρια μεταξύ 2012 και 2021 σημαίνει νομιμοποίηση της κακοποίησης μέσω του νόμου», σύμφωνα με την έκθεση.

Η έκθεση καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «οι εγκυμοσύνες και οι γέννες εφήβων που συμβαίνουν ως αποτέλεσμα πρόωρων γάμων ή σεξουαλικής κακοποίησης έχουν ως αποτέλεσμα να μένει ημιτελής η εκπαίδευση των κοριτσιών που δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την ψυχολογική τους ανάπτυξη, να υποχωρεί στο καθεστώς του "αόρατου" στην κοινωνία η κοινωνική τους θέση και να εξαρτώνται οικονομικά από άνδρες που τους ασκούν σεξουαλική, σωματική και ψυχολογική βία». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 200 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ
Ανησυχία της G7 για τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ-«Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»
Μάρμπουργκ, o «συγγενής» του Έμπολα που σκορπά ανησυχία στη Γερμανία
Την κρίση στη Μέση Ανατολή επιχειρεί να κάνει «ευκαιρία» στη Συρία ο Ερντογάν
Αποκάλυψη Τζόνσον-Βρέθηκε κοριός στο μπάνιο μου μετά την επίσκεψη του Νετανιάχου
Προ των πυλών ο περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή-Το οπλοστάσιο του Ιράν και τα αντίμετρα του Ισραήλ
Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του-Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ
Τραγικό τέλος για εξαφανισμένη μητέρα στις ΗΠΑ-Βρέθηκε νεκρή σε δάσος
Σάλος στη Βρετανία με γιατρό που μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του
Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό με τα 12 μικρά παιδιά