Τέλος για τους Ισραηλινούς η παρένθετη τεκνοθεσία στα κατεχόμενα

Το ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης με σημερινή του ανακοίνωση, απαγορεύει στους Ισραηλινούς πολίτες να προβαίνουν σε διαδικασία παρένθετης μητρότητας στα κατεχόμενα, προειδοποιώντας τους με κυρώσεις. Στην ίδια ανακοίνωση περιλαμβάνεται αντίστοιχη απαγόρευση για την πραγματοποίηση της ίδιας διαδικασίας στην Αλβανία και στην Κένυα.

Συγκεκριμένα, η Μονάδα Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, Πορνείας και Πολυγαμίας, που υπάγεται στο ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέρει στη σημερινή της ανακοίνωση ότι η απαγόρευση αυτή επιβλήθηκε «επειδή υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι σε αυτές τις περιοχές, οι παρένθετες μητέρες γίνονται αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης και πορνείας τόσο πριν όσο και κατά την διάρκεια της κύησης».

Ειδικότερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ, αναφερόμενο στην διαδικασία παρένθετης μητρότητας «που λαμβάνει χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή της Κύπρου» λέει ότι υπάρχουν «νομοθετικά κενά ως προς την νομιμότητα της διαδικασίας, που θέτουν σε κίνδυνο τα ατομικά δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των παρένθετων μητέρων». «Με βάση τα στοιχεία που έλαβαν οι αρμόδιες ισραηλινές αρχές και κατόπιν σχετικής έρευνας, διαπιστώθηκε ότι πέρα από τις συνθήκες κακομεταχείρισης των παρένθετων μητέρων, υπάρχει εγγενής δυσκολία στην διασταύρωση του γενετικού υλικού ανάμεσα στο τέκνο, την παρένθετη μητέρα και τους μέλλοντες γονείς του, γεγονός που θα εμποδίσει όχι μόνο την εγγραφή του τέκνου στα ισραηλινά ληξιαρχεία και την απόκτηση της ισραηλινής υπηκοότητας, αλλά και στην καθαυτή είσοδο του νεογέννητου στην ισραηλινή επικράτεια», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η ισραηλινή κρατική τηλεόραση, που επικαλείται πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι στην διαδικασία παρένθετης μητρότητας που λαμβάνει χώρα στα κατεχόμενα, ως επίσης στην Αλβανία και στην Κένυα, εμπλέκονται εγκληματικές οργανώσεις, που κρατούν απομονωμένες και παρά την θέλησή τους από τους οικείους τους αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες και εκμεταλλεύονται τόσο ως πόρνες όσο και ως παρένθετες μητέρες έναντι σημαντικών χρηματικών ανταλλαγμάτων.

Η συντονίστρια της Μονάδας Καταπολέμησης Trafficking, Πορνείας και Πολυγαμίας με το ισραηλινό Υπουργείο Δικαιοσύνης, δικηγόρος Ντίνα Ντόμινιτς, δήλωσε στο ισραηλινό κρατικό κανάλι ότι «η αιτία που κατέστησε απαραίτητη την απαγόρευση πραγματοποίησης της διαδικασίας της παρένθετης μητρότητας στις δύο χώρες, Αλβανία και Κένυα, και στη συγκεκριμένη περιοχή της Κύπρου (σ.σ. στα κατεχόμενα) βασίζεται στην ανάγκη να αποτραπεί οποιαδήποτε ζημία σε όσους εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτήν την τόσο περίπλοκη και συνάμα ευαίσθητη διαδικασία παρένθετης τεκνοθεσίας, τις παρένθετες μητέρες, τους μέλλοντες γονείς και φυσικά τα μωρά που γεννιούνται υπό συνθήκες αμφίβολης νομιμότητας».

«Η συγκεκριμένη απαγόρευση έχει σκοπό να προστατεύσει τους Ισραηλινούς πολίτες από τις πολύ σοβαρές νομικές επιπλοκές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Απορρέει επίσης από την δέσμευση του Ισραήλ έναντι της διεθνούς νομιμότητας να καταπολεμήσει το διεθνές έγκλημα και ιδιαίτερα το φαινόμενο του trafficking, στο πλαίσιο της διεθνούς νομικής συνδρομής και των κείμενων διεθνών συμβάσεων», καταλήγει η Ντόμινιτς.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, την τελευταία πενταετία δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ τουλάχιστον τρεις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες καταχωρούν πληρωμένες διαφημίσεις στα διάφορα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης στην εβραϊκή γλώσσα, προτρέποντας ισραηλινά ζευγάρια, ετερόφυλα και ομοφυλόφυλα, να προβούν στην διαδικασία της παρένθετης μητρότητας στην «τδβκ», όπως αναφέρονται στο ψευδοκράτος, τονίζοντας ότι οι εκεί γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι συντομότερες και χαμηλότερου κόστους σε σχέση με τις διαδικασίες και τα έξοδα που απαιτούνται για την ίδια διαδικασία στις Ηνωμένες Πολιτείες – χώρα ιδιαίτερα δημοφιλής για αυτόν τον σκοπό, κυρίως για τα μέλη της ισραηλινής ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Δειτε Επισης

Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Από δεσμοφύλακας τρόφιμος των Φυλακών ο 47χρονος για το μπαράζ εμπρησμών-Ζήτησε να εξεταστεί από ψυχίατρο
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
Βγαίνει μπροστά η Ισότητα-«Μετά από 18 χρόνια έλαμψε η αλήθεια, σήμερα απονέμεται ‘δικαιοσύνη’»
Απαντά στην Αρχή κατά της Διαφθοράς ο Κατσουνωτός-Βλέπει παραπλάνηση