Όσα κατέθεσε ο μάρτυρας για το φονικό, είχε προηγούμενα με τους υπόπτους-Με τραύμα στο λαιμό τα θύματα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες, 49 και 54 ετών, για το φόνου του 44χρονου Μάριου Ονησιφόρου, ο οποίος έπεσε νεκρός έξω από μπυραρία στον Ύψωνα, μετά από επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι, τόσο ο ίδιος όσο και ο 52χρονος φίλος του, στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν άλλο φίλο τους που καβγάδιζε με τους υπόπτους.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, γύρω στις δύο τα ξημερώματα υπήρξε συμπλοκή στην μπυραρία, με τον 44χρονο να τραυματίζεται θανάσιμα και τον 52χρονο να τραυματίζεται σοβαρά, ενώ μετά από μαρτυρία, συνελήφθησαν οι δύο ύποπτοι, σε βάρος των οποίων διερευνάται υπόθεση φόνου.

Στα πλαίσια των ερευνών, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία από το τρίτο πρόσωπο της παρέας, δηλαδή τον φίλο του θύματος, ο οποίος ανέφερε πως ο ίδιος, ο Ονησιφόρου και ο 52χρονος, είχαν μεταβεί στην μπυραρία για ποτό και κάθισαν στο μπαρ.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, μετά από λίγο, την μπυραρία επισκέφθηκαν οι δύο ύποπτοι, εκ των οποίων τον ένα γνωρίζει προσωπικά.

Σε κάποια στιγμή, ο μάρτυρας είδε τους δύο υπόπτους να εξέρχονται από την μπυραρία και αμέσως μετά τον προσέγγισε ένα άγνωστο του άτομο και τον κάλεσε να βγει έξω, γιατί κάποιος τον ζητά, όπως ανέφερε.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, αυτός βγήκε έξω από την μπυραρία για να δει ποιος τον θέλει, ακολουθώμενος από τον Ονησιφόρου και τον 52χρονο που είναι φίλοι του.

Βγαίνοντας έξω από την μπυραρία, συνάντησαν τους δύο υπόπτους και εκεί άκουσε τον ένα εκ των δύο να του λέει «θα σε σφάξω μπ....ε» και με μαχαίρι που κρατούσε προσπάθησε να τον χτυπήσει στο λαιμό.

Ο ίδιος έβαλε το δεξί του χέρι μπροστά για να προστατευτεί και δέχθηκε πλήγμα στο χέρι και αμέσως μετά είδε τον ένα ύποπτο να χτυπά με μαχαίρι στο λαιμό τον Ονησιφόρου και τον άλλο ύποπτο να χτυπά με μαχαίρι στο λαιμό τον 52χρονο. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο ανακριτής, ο μάρτυρας είδε τα δύο θύματα να πέφτουν αιμόφυρτα στο έδαφος, ενώ ο ίδιος για να προστατευτεί έτρεξε εντός της μπυραρίας και οι δύο ύποπτοι συνέχισαν να τον καταδιώκουν, με τον ένα εκ των υπόπτων να τον τραυματίζει με μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο λόγος που δέχθηκε επίθεση από τους ύποπτους, ήταν επειδή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, χτύπησε τον αδελφό του ενός εκ των υπόπτων, διότι εκτόξευσε απειλές εναντίον του.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης, μετά το φόνο, οι δύο ύποπτοι εγκατέλειψαν το μέρος, για να εντοπιστούν λίγη ώρα αργότερα από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα από την αυτοψία που διενήργησε ο Νικόλας Χαραλάμπους, το θύμα φέρει τραύματα στο λαιμό, ενώ ο 52χρονος φέρει τραύματα στο πρόσωπο και το λαιμό, με την κατάσταση του να κρίνεται κρίσιμη.

Ανακρινόμενος ο ένας ύποπτος, έθεσε τον εαυτό του στη σκηνή, ισχυριζόμενος ωστόσο πως δέχθηκε επίθεση από διάφορα άτομα. τα οποία τους χτύπησαν, προκάλεσαν ζημιά στο όχημα του και για να γλιτώσει εγκατέλειψε τη σκηνή.

Από την άλλη, ο δεύτερος ύποπτος ισχυρίζεται πως δέχθηκε επίθεση από άλλα πρόσωπα, ενώ φέρει εμφανή τραύματα στο κεφάλι.

Η Αστυνομία άρχισε τη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα που κατά τον επίδικο χρόνο βρισκόντουσαν στην μπυραρία, καθώς και πρόσωπα από το περιβάλλον τόσο των υπόπτων, όσο και του θύματος και του τραυματία.

Επίσης, οι ανακριτές της υπόθεσης άρχισαν να εξετάζουν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ από τη σκηνή παραλήφθηκαν τεκμήρια που στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία ζήτησε την κράτηση των υπόπτων για οκτώ ημέρες, αφού υπολείπεται ανακριτική έργο, ενώ αναμένεται να ζητηθεί η άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη και 24χρονος για τα επεισόδια στο «Άλφαμεγα»
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στον Δήμο Πέγειας
Συνελήφθησαν άλλα τρία πρόσωπα που μπήκαν χωρίς εισιτήριο στο «Άλφαμεγα»
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο για επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Φέρεται να μπήκε παράνομα στο γήπεδο
Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα από Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων για παράνομη παγίδευση πτηνών
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Υπό κράτηση οι τρείς συλληφθέντες για τα επεισόδια στο «Άλφαμέγα»-Αναζητούν στοιχεία για άλλους 29
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας