Χαρακτήρισε τον Πούτιν παρία ο Μπάιντεν-«Χάνει τον πόλεμο»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει γίνει «ένας παρίας» και είναι «ξεκάθαρο ότι χάνει τον πόλεμο»  στην Ουκρανία, ακόμα κι αν, σύμφωνα με τον Αμερικανό Πρόεδρο, είναι πολύ νωρίς να πει κανείς αν ο Ρώσος ομόλογός του αποδυναμώθηκε από την σύντομη ανταρσία της Wagner.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο πριν αναχωρήσει για ένα ταξίδι στο Σικάγο, αν ο Πούτιν είναι πλέον αποδυναμωμένος, ο Μπάιντεν απάντησε: «Είναι δύσκολο να πει κανείς, αλλά ξεκάθαρα χάνει τον πόλεμο».

Ο Ρώσος Πρόεδρος είναι πλέον «ένας παρίας σε όλο τον πλανήτη», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «χάνει τον πόλεμο στο εσωτερικό (της χώρας) του», τόνισε.

Ο Λευκός Οίκος παραμένει προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του στον απόηχο της ανταρσίας που έκανε το περασμένο Σαββάτο η ρωσική μισθοφορική οργάνωση κατά της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ρωσίας.

Μισθοφόροι της Wagner παραμένουν στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ζελένσκι

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ορισμένα μέλη της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner παραμένουν στην Ουκρανία, αλλά ο ουκρανικός στρατός πιστεύει ότι η κατάσταση στο βόρειο τμήμα της χώρας είναι υπό έλεγχο.

Χθες ο ηγέτης της Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, έφυγε από τη Ρωσία για να πάει εξόριστος στη Λευκορωσία, τον βόρειο γείτονα της Ουκρανίας, μετά την ανταρσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης κατά της ρωσικής στρατιωτικής και πολιτικής εξουσίας.

Παράλληλα ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία κατανοεί ότι δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ μαίνεται πόλεμος στην επικράτειά της, αλλά δήλωσε ότι το Κίεβο θέλει να λάβει ένα μήνυμα πως μπορεί να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία μετά το τέλος του πολέμου.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του Κιέβου πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θέλει επίσης να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας για την περίοδο μέχρι να μπορέσει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 200 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ
Ανησυχία της G7 για τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ-«Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»
Μάρμπουργκ, o «συγγενής» του Έμπολα που σκορπά ανησυχία στη Γερμανία
Την κρίση στη Μέση Ανατολή επιχειρεί να κάνει «ευκαιρία» στη Συρία ο Ερντογάν
Αποκάλυψη Τζόνσον-Βρέθηκε κοριός στο μπάνιο μου μετά την επίσκεψη του Νετανιάχου
Προ των πυλών ο περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή-Το οπλοστάσιο του Ιράν και τα αντίμετρα του Ισραήλ
Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του-Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ
Τραγικό τέλος για εξαφανισμένη μητέρα στις ΗΠΑ-Βρέθηκε νεκρή σε δάσος
Σάλος στη Βρετανία με γιατρό που μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του
Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό με τα 12 μικρά παιδιά