Φεϊζίογλου: Οι επενδύσεις δίνουν το μήνυμα της μονιμότητας

Την άποψη πως οι τεράστιες επενδύσεις που γίνονται στην κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου και η ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος με τζαμί που συμπεριλαμβάνει νέα κτήρια για την «προεδρία» και την «βουλή» δίνουν το μήνυμα ότι η «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, θα είναι μόνιμη εξέφρασε ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία, Μετίν Φεϊζίογλου, υποστηρίζοντας ότι η «τδβκ» θα αναγνωριστεί οπωσδήποτε. 

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα "Κίπρις" ο Φεϊζίγλου υποστήριξε ότι «μια μέρα θα δούμε όλοι μαζί ότι αναγνωρίστηκε η ΤΔΒΚ. Εμείς είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό. Το μήνυμα που πρέπει να πάρει ο κόσμος από όλες αυτές τις επενδύσεις υποδομής είναι το εξής: Αν η ΤΔΒΚ ήταν μια προσωρινή δομή, η παρούσα διοίκηση αυτού του κράτους και η Τουρκία δεν θα έκαναν επενδύσεις με αυτό τον τρόπο».

Αναφερόμενος στη σημασία της μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, της μεταφοράς νερού για σκοπούς άρδευσης στην Μεσαριά, της λειτουργίας διπλής κατεύθυνσης ηλεκτρισμού με καλώδιο μεταξύ Τουρκίας και κατεχόμενης Κύπρου, της επένδυσης στο νέο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, των κοινωνικών κατοικιών που θα ανεγερθούν στην Δερύνεια και του κτηριακού συγκροτήματος του «προεδρικού» και της «βουλής», ο Φεϊζίογλου είπε ότι «όλες αυτές οι επενδύσεις δίνουν το μήνυμα ότι αυτό το κράτος είναι μόνιμο».

Ηλεκτρισμός από την Τουρκία και στις ελεύθερες περιοχές

Ισχυριζόμενος ότι η επένδυση που αφορά το έργο μεταφοράς ηλεκτρισμού με καλώδιο είναι μια «νέα δέσμευση» της Τουρκίας ότι η ειρήνη στο νησί θα είναι μόνιμη, ο Φεϊζίογλου πρόσθεσε: «Διότι θα θέλει και η νότια Κύπρος ηλεκτρισμό από την Τουρκία. Αν θέλει να στείλει τον δικό της ηλεκτρισμό στην Ευρώπη, θα μπορεί να τον στείλει μέσω αυτού του καλωδίου. Αυτό το καλώδιο δεν θα είναι κλειστό στο ηλεκτρικό σύστημα που υπάρχει στην νότια Κύπρο». 

Υπενθυμίζοντας το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου-Ισραήλ-Ελλάδας, ο Φεϊζίογλου υποστήριξε ότι δεν θα συζητιέται αυτό το σχέδιο μετά την επένδυση που θα κάνει η Τουρκία με την μεταφορά ηλεκτρισμού με καλώδιο στα κατεχόμενα και ότι οι «λογικοί άνθρωποι» που ζουν στην «νότια Κύπρο», κατά την έκφρασή του, θα αρχίσουν να αμφισβητούν την κυβέρνησή τους και θα αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που λένε «γιατί είμαστε σε σύγκρουση με την ΤΔΒΚ και την Τουρκία».

«Ούτως ή άλλως, η αναγνώριση της υφιστάμενης κατάστασης στο νησί είναι η λύση" είπε και πρόσθεσε ότι η "διοίκηση στον νότο δεν είναι ο κυρίαρχος τούτου του μέρους". 

Εμπλοκή ΕΕ

Αναφερόμενος στις προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην διαδικασία για το Κυπριακό, ο Φεϊζίογλου υποστήριξε ότι η ΕΕ δεν είναι αμερόληπτη και ότι δεν έπρεπε να ενταχθούν στην Ένωση οι Ελληνοκύπριοι, κατά την έκφρασή του, μετά το Σχέδιο Ανάν.

«Αυτό που έκαναν είναι η πιο βαριά παραβίαση των υποσχέσεών τους. Βεβαίως δεν δεσμεύουν την ΤΔΒΚ, την Τουρκία και τους Τούρκους της Κύπρου», ισχυρίστηκε αναφερόμενος στους Ευρωπαίους και εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει «πιο απόλυτες και αδιάλλακτες» απόψεις για τα «απαραχώρητα δικαιώματα» των Τουρκοκυπρίων σε σύγκριση με τον προκάτοχό του.

Επαναλαμβάνοντας την θέση ότι η Τουρκία βρίσκεται στο πλευρό του τουρκοκυπριακού «λαού» και της «ΤΔΒΚ», ο Φεϊζίογλου υποστήριξε:

«Στην ανατολική Μεσόγειο δεν έπιασε και δεν θα πιάσει κανένας υπολογισμός που αποκλείει την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Θα είναι το πιο σωστό για την ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου και τους υποστηρικτές της να αποδεχτούν μια ώρα αρχύτερα αυτή την πραγματικότητα. Το να επιχειρείται να απλωθεί ‘καρότο’, κατά κάποιον τρόπο, στην Τουρκία μέσω της ΕΕ και να ονειρεύονται ότι σε αντάλλαγμα με αυτό η Τουρκία θα εγκαταλείψει την αποδοχή της ανεξάρτητης, κυρίαρχης ΤΔΒΚ που διαθέτει ισότιμο διεθνές καθεστώς, ισοδυναμεί με το να μην γνωρίζει καθόλου κανείς την Τουρκία, την ΤΔΒΚ, το τουρκικό έθνος και τον τουρκοκυπριακό λαό που είναι βασικό του κομμάτι». 

«Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ δεν θα παραιτηθούν ποτέ της εθνικής τους υπόθεσης. Όμως, αν η ελληνοκυπριακή διοίκηση αποδεχτεί τις πραγματικότητες αντί να τρέχει πίσω από όνειρα, μπορεί να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες και στους Ελληνοκύπριους στον νότο η Τουρκία που βρίσκεται ακριβώς στην απέναντι όχθη με την τρομερή της ισχύ και το δυναμικό της», πρόσθεσε.

Σειρά έχει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Αναφερόμενος στο νέο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύπου, ο Φεϊζίογλου είπε ότι «είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση. Μπροστά σας έχετε ένα τερματικό κτήριο των 400 εκατομμυρίων δολαρίων και έναν δίαυλο στον οποίο θα μπορούν να προσγειώνονται τα μεγαλύτερα αεροπλάνα του κόσμου. Αυτό δεν είναι μακέτα. Έχει γίνει. Αυτή η αξία ανήκει στους Τούρκους της Κύπρου, στην ΤΔΒΚ». 

Σημειώνοντας ότι μετά την επένδυση στο «αεροδρόμιο» πρέπει να γίνουν προσπάθειες και για τα κατεχόμενα λιμάνια, ο Φεϊζίογλου επεσήμανε ότι η χρηματοδότηση για τα λιμάνια θα εξασφαλιστεί μέσω του ιδιωτικού τομέα.

«Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει σχέδιο ετοιμασίας για ιδιωτικοποίηση. Υπάρχει ανέγερση νέου λιμανιού», είπε και ισχυρίστηκε: «Τα αδέλφια μας πρέπει να σκέφτονται μεγάλα πράγματα. Το μέρος αυτό είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Ο δρόμος του είναι ανοικτός. Τα βήματα θα γίνουν σύμφωνα με αυτό», κατέληξε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο