Προσπαθεί να τα μπαλώσει η Κανάρη για το μικρό Αντώνη-Τα βάζει με Αποστόλου

Τη λύπη της αναφορικά με τη δημόσια καταγγελία που έγινε από τον βουλευτή, Αντρέα Αποστόλου, περί στέρησης συνοδού νοσηλευτή από το Υπουργείο Υγείας σε παιδί που θέλει να φοιτήσει στο θερινό σχολείο, εξέφρασε την Τετάρτη η αρμόδια Υπουργός, Δρ. Πόπη Κανάρη, η οποία επικαλέστηκε «σοβαρή έλλειψη» στον κατάλογο των νοσηλευτών, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Κληθείσα, στο περιθώριο της τελετής βράβευσης του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Πάνου Εγγλέζου, στη Λευκωσία, να σχολιάσει την καταγγελία, η Δρ. Κανάρη ανέφερε πως «είναι λυπηρό που έγινε αυτή η καταγγελία», αφού όπως σημείωσε, είχε μιλήσει με τον κ. Αποστόλου, καθώς και με τους γονείς του μικρού.

Ξεκαθάρισε ότι η απάντηση δόθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, για να σημειώσει ότι δεν ήταν εφικτή η παραχώρηση νοσηλευτή στο παιδί, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Όπως εξήγησε οι συγκεκριμένοι νοσηλευτές, που συνοδεύουν παιδιά, εντάσσονται στη λίστα των νοσηλευτών γενικότερα, οι οποίοι αναλαμβάνουν ευθύνες, όταν οι διάφοροι νοσηλευτές σε δημόσια νοσηλευτήρια πηγαίνουν σε διακοπές.

«Υπάρχει μια σοβαρή έλλειψη σε αυτόν τον κατάλογο», τόνισε η Υπουργός Υγείας, η οποία ανέφερε ότι «ήδη ο κατάλογος είναι πολύ περιορισμένος».

Είπε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται για ένα αίτημα μεμονωμένο, τονίζοντας πως αν δινόταν βοήθεια σε αυτή την οικογένεια, θα έπρεπε να διδόταν και σε άλλες που έχουν κάνει αιτήσεις.

Ανέφερε πως επιθυμία του Υπουργείου της είναι να διδόταν νοσηλευτής στο παιδάκι και να παρίσταται στο θερινό σχολείο, ωστόσο, σημείωσε πως «η έλλειψη νοσηλευτών μας δημιουργεί θέματα».

«Δεν είναι η μόνη οικογένεια που αιτείται. Αν δώσουμε σε μια οικογένεια θα πρέπει να δώσουμε σε όλες τις οικογένειες, για τις οποίες υπάρχουν αιτήσεις και είναι αρκετές. Από ένα κατάλογο νοσηλευτών πολύ περιορισμένο, που πρέπει να αντικαθιστά νοσηλευτές που πάνε διακοπές και τα οποία πρέπει να ενισχύσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, τα ΤΑΕΠ τις θερινές περιόδους, που έχουμε αυξημένο αριθμό περιστατικών, λόγω και του τουρισμού, αλλά και άλλες κλινικές», είπε η κ. Κανάρη.

Διευκρίνισε, τέλος, ότι από τον Σεπτέμβριο, όπως και κάθε χρόνο, δίνεται νοσηλευτής σε αυτό το παιδάκι και σε όλα τα παιδιά, που έχουν τέτοιου είδους προβλήματα, ώστε να συνοδεύονται κανονικά στα σχολεία τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται βροχές, σκόνη στην ατμόσφαιρα
Επί τάπητος αλλαγές για την αδειοδότηση ξενοδοχειακών μονάδων-Αναζητούνται λύσεις για τα Airbnb
Οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης έρχονται αλλά κανείς δεν εφησυχάζεται-Παραμένουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου
Θετική η πρώτη αποτίμηση για τη διεύρυνση του επιδόματος τέκνου-Ζητούν ολιστική στήριξη οι οργανώσεις
Έρχονται αλλαγές στη διαδικασία για έκδοση άδειας πώλησης οινοπνευματωδών ποτών-Η πρόταση που προωθείται
Παραδόθηκε το νέο κτήριο του Κέντρου Αίματος στο Γέρι-Μειώνεται η ταλαιπωρία, περισσότερες αιμοδοσίες
Υποβολή σχολίων ΚΔ για αξιολόγηση από ΣτΕ εφαρμογής Σύμβασης Πλαίσιο για Προστασία Εθνικών Μειονοτήτων
Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων για τα... 20 εκατοστά στη Γέφυρα της Καλαβασού
Διαβούλευση Υπ. Παιδείας για αναγνώριση στρατιωτικής θητείας σε εκπαιδευτικούς κρατών ΕΕ
Στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος στο ύψος της γέφυρας Καλαβασού-Η ανακοίνωση των Δημοσίων Έργων