Πώς σχολιάζει η Κυβέρνηση το κλείσιμο της υπόθεσης Θανάση-«Ανεξάρτητος θεσμός ο Εισαγγελέας»

Διαχωρίζει τη θέση της, από αυτή της Νομικής Υπηρεσίας, η Κυβέρνηση, όσον αφορά στην απόφαση να μην προχωρήσει με ποινικές διώξεις, για την υπόθεση του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, σε βάρος όσων κατονομάζονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, με τον Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη να αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος θεσμός.

Η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, να μην προχωρήσει με ποινικές διώξεις σε βάρος των τριών αξιωματικών της Αστυνομίας και του ενός ιατροδικαστή, στους οποίους καταλογίζονται ευθύνες, για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση του 26χρονου Θανάση και απέδωσαν τη δολοφονία του σε αυτοκτονία, έχει προκαλέσει κύμα οργής στην κοινωνία, η οποία επικρίνει τη Νομική Υπηρεσία, ενώ φαίνεται να έχει κλονίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς.

Πάντως, η Κυβέρνηση φαίνεται να θέλει να κρατήσει αποστάσεις, όσον αφορά στη συγκεκριμένη απόφαση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να τονίζει πως πρόκειται για ανεξάρτητο θεσμό. Συγκεκριμένα, ο κ. Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του μετά το Υπουργικό Συμβούλιο και κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, να μην προχωρήσει σε διώξεις, επεσήμανε πως «είναι μία τραγωδία, που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τι έχει περάσει η οικογένεια και η τραγική αυτή μάνα, τα τελευταία δεκαοχτώ χρόνια. Την ίδια ώρα, όπως είναι ήδη γνωστό, ο Γενικός Εισαγγελέας και Νομική Υπηρεσία είναι ανεξάρτητος θεσμός και δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρέμβει ή να επέμβει σε γνωμάτευσή της».

Υπενθυμίζεται πως ο Γενικός Εισαγγελέας, είχε δηλώσει πως η παρούσα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας έκανε ό,τι μπορεί, υπό τις δύσκολες συνθήκες παρέλευσης 18 χρόνων από τότε που έγινε το γεγονός, για να μπορέσει να διαλευκάνει τις συνθήκες και αν ήταν δυνατόν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού.

Η Νομική Υπηρεσία, συνέχισε, διόρισε τους ποινικούς ανακριτές που ήθελε η οικογένεια, τους έδωσε τις παρατάσεις που ήθελαν κι όταν οι ανακριτές ανέφεραν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν κι εναπόκειται στην αστυνομία να κάνει περεταίρω έρευνες, έδωσε ο ίδιος εντολή και δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη ομάδα με ανεξάρτητους με την υπόθεση αστυνομικούς που σε σαφές χρονικό περιθώριο έκανε όλες τις έρευνες που έπρεπε, για να μπορέσει να διαλευκάνει τα όποια αδιευκρίνιστα σημεία είχαν μείνει. Η τελική έκθεσή έγινε, πρόσθεσε και δυστυχώς δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία που να συνδέει τα άτομα που ενδεχομένως να ευθύνονται για την πρόκληση του θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού.

Αυτό προκάλεσε το ξέσπασμα της μητέρας του Θανάση, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ευθύνονται εκείνοι που κάθονται στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας. Τόνισε πως προστατεύουν τους υπαίτιους και τους δολοφόνους και αντιμετωπίζουν εκείνους, που είναι τα θύματα λες και είναι εγκληματίες.

«Αντιμετώπισαν τον τραγικό θάνατο του παιδιού μου χειρότερα και από ένα σκυλί. Είναι αίσχος και ντροπή αυτό, σε όλους όσοι έχουν εμπλακεί. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που γίνεται, εκτός και αν υπάρχει κάτι μεγάλο από πίσω».

Δειτε Επισης

Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Ένας Ισραηλινός και ένας Παλαιστίνιος αγκαλιάστηκαν μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Kινδυνεύει να τεθεί σε υπολειτουργία το Κεντρικό Σύστημα Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων-Καμπανάκι από Έφορο