Καταργούνται τα μέτρα στήριξης στα καύσιμα-Επιδότηση για ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες

Την άμεση κατάργηση των μέτρων στήριξης, όσον αφορά στα καύσιμα, αλλά και τη συνέχιση της επιδότησης του φόρου κατανάλωσης στο ρεύμα, σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνεδρίας, ο υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, επεσήμανε πως το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα με τις τιμές των καυσίμων, αποφάσισε να μην συνεχιστεί η επιδότηση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ολοκληρώνεται τέλος του μήνα.

«Όσον αφορά στην επιδότηση της ενέργειας μέσω ΑΗΚ, θα είναι μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά και γεωργούς που χρησιμοποιούν αντλιοστάσια. Όσον αφορά στα ευάλωτα νοικοκυριά, περιλαμβάνονται οι: λήπτες ΕΕΕ, άτομα με αναπηρία, άτομα ανίκανα προς εργασία, πολύτεκνοι, μονογονιοί και άνεργοι».

Ο κ. Κεραυνός επεσήμανε πως το μέτρο θα έχει ισχύ τρεις μήνες και θα είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο και το συνολικό κόστος αναμένεται να ανέλθει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε πως αυτή είναι η πάγια πολιτική της Κυβέρνησης, για επικεντρωμένα μέτρα, προς άμβλυνση των προβλημάτων των μεσαίων στρωμάτων και ευάλωτων ομάδων. 

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ότι τα δημόσια οικονομικά επέτρεπαν συνέχιση και του μέτρου για τα καύσιμα, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «νομίζω είμαστε σε καλύτερη θέση να γνωρίζουμε την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και η οποία είναι σε μια καλή κατάσταση και δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να υπάρξει οποιαδήποτε ανησυχία για την δημοσιονομική σταθερότητα». 

Δειτε Επισης

Καταδίκη στα κατεχόμενα για υπόθεση φερόμενης επίθεσης σε τζαμί στη Λεμεσό
Στήριξη ΙΣΟΤΗΤΑΣ προς Ένωση Συντακτών Κύπρου για συλλογικές διεκδικήσεις
Τέλος του 2025 θα λειτουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα για νοσοκομειακές λοιμώξεις
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Κατεβαίνουν στη Βουλή οι συνταξιούχοι-«Δίνουμε μέχρι και 100 ευρώ σε φάρμακα, δεν φθάνει η σύνταξη»
Κενά στην ενημέρωση καρκινοπαθών για θέματα γονιμότητας-Ανοίγει η συζήτηση στη Βουλή
Ημερίδα στη Λεμεσό για τη βία και την παραβατικότητα στα σχολεία
Επ. Περιβάλλοντος: Εφικτά ως το 2030 τα πρότυπα για ποιότητα αέρα
Άρχισε τη λειτουργία του το Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας του Δήμου Πάφου
ΠτΔ: Σταθμός η λειτουργία της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών