Λάβρος κατά Εισαγγελίας η μητέρα του Θανάση-«Για να γλιτώσουν τους εμπόρους ναρκωτικών…»

Λάβρος κατά της Νομικής Υπηρεσίας εμφανίζεται η μητέρα του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, η οποία ξεσπά κατά της Εισαγγελίας, που παρά τις δεσμεύσεις πως έστω και τώρα θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του εθνοφρουρού, εντούτοις αποφάσισε να μην προχωρήσει για ποινικές διώξεις, αφήνοντας στα συρτάρια το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, που καταλογίζονται ποινικές ευθύνες σε τρία πρώην στελέχη της Αστυνομίας και ενός ιδιώτη ιατροδικαστή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το όφειλαν στην κυρία Ανδριάνα...

Η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, ξεσήκωσε για ακόμη μία φορά τόσο την κοινή γνώμη, όσο και την κα. Ανδριάνα Νικολάου, η οποία εδώ και δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια παλεύει για δικαίωση, ωστόσο οι θεσμοί επιδίδονται σε ένα αγώνα ολιγωρίας και διστακτικότητας, που δείχνει πως δεν θέλουν οι δολοφόνοι και οι υπαίτιοι που συγκάλυψαν το έγκλημα να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ωστόσο, η χαροκαμένη μάνα συνεχίζει τον αγώνα της και προχωρεί με ιδιωτικές ποινικές διώξεις, κατά των προσώπων στα οποία κατονομάζονται στο πόρισμα. Η κα. Νικολάου εξαπολύει αλλεπάλληλα πυρά κατά της Νομικής Υπηρεσίας, στέλνοντας το μήνυμα πως δεν υπάρχει δικαιοσύνη και πως στην ουσία προστατεύουν τους εμπόρους ναρκωτικών, που οδήγησαν στο θάνατο το παιδί της.

Σε δηλώσεις της στο Σίγμα, η κα. Νικολάου, φανερά ενοχλημένη με την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας, υπέδειξε πως δεν ήθελαν και δεν έψαξαν οι Αρχές για να βρουν μαρτυρίες, ενώ σημείωσε πως μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν οι δολοφόνοι, αλλά όχι ακατόρθωτο. «Είναι όλοι εκεί. Δεν πέθανε κανένας, απλά δεν τους έψαξαν. Δεν έγινε καμία έρευνα, ούτε στον στρατό, ούτε από την Αστυνομία, ούτε από τους ανακριτές. Πώς γίνεται αυτό; Ποιους ψάχνουν να βρουν».

Όσον αφορά τις ιδιωτικές ποινικές διώξεις, η μητέρα του Θανάση επεσήμανε πως θα κινηθούν εναντίον όσων δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και αυτό είναι κάτι που γνώριζαν από την αρχή. «Εγώ το έλεγα ότι το παιδί μου δεν πέθανε από τη γέφυρα. Το ήξεραν και οι πέτρες και τα ξύλα και ο πιο άσχετος. Άρα, έπρεπε να πάμε ενάντια από την αρχή κατά του ιατροδικαστή και εκείνων που αρνήθηκαν να ερευνήσουν. Όταν τους έλεγα υπάρχει αίμα κάτω από τη γέφυρα, που το σκαλίζουν τα πουλιά, να πάτε να ενεργήσετε, μου έλεγαν “γι’ αυτό φέρνουμε τον ιατροδικαστή, για να μην βουρούμε εμείς μετά”. Για όνομα του Θεού. Έπρεπε εγώ, η μάνα, να πάρω το αίμα και να το πάρω για ανάλυση να δω αν είναι αίμα; Και έμειναν εκεί ούτε το έψαξαν, ούτε τίποτα».

Συνεχίζοντας, υπέδειξε πως «αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα, γι’ αυτό θέλω να καθίσουν στο σκαμνί. Γιατί δεν ερεύνησαν; Γιατί το άφησαν στη Λάνια, σε ένα σταθμό που μόνο για σκύλους ερευνούσε και δεν είχε κάνει τέτοιες έρευνες ξανά; Όλοι αυτοί έχουν ευθύνες. Και μετά συνέχισε η θανατική ανάκριση, είχαμε την Νομική Υπηρεσία μπροστά μας από τον πρώτο χρόνο. Από την αρχή είχαμε τη Νομική Υπηρεσία και τους υπαλλήλους της μπροστά μας στα δικαστήρια και μας έλεγαν το άσπρο μαύρο. Για όνομα του Θεού».

Η κα. Ανδριάνα, για ακόμη μία φορά, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή της, σημειώνοντας πως «πιστεύαμε ότι υπήρχε δικαιοσύνη, αλλά δεν υπάρχει δικαιοσύνη, επειδή είναι λάθος άτομα που κάθονται στις καρέκλες. Αντιμετώπισαν τον τραγικό θάνατο του παιδιού μου χειρότερα και από ένα σκυλί. Είναι αίσχος και ντροπή αυτό, σε όλους όσοι έχουν εμπλακεί. Είναι τόσο παρανοϊκοί που προστατεύουν τους υπαίτιους και τους δολοφόνους και αντιμετωπίζουν εμάς τα θύματα λες και είμαστε εγκληματίες. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που γίνεται, εκτός και αν υπάρχει κάτι μεγάλο από πίσω».

Κληθείσα να σχολιάσει το πόρισμα της Αστυνομίας, το οποίο έλαβαν πρόσφατα, με τον τόνο της φωνής της να υψωμένο, ανέφερε «ποιο πόρισμα; Το πόρισμα είναι όλο ψεύδη, διαστρεβλώσεις, παραποιήσεις, κουτσομπολιά. Κουτσομπόλευσαν και μία επιστολή που έστειλα στον ΥΠΑΜ το 2003 και προσπαθούσαμε να κάνουμε μία εταιρεία, που είναι υπογεγραμμένη λίγες ημέρες μετά που έστειλα την επιστολή μας. Ήμασταν εδώ και έλεγαν ψέματα, ότι πήγαμε στην Αυστραλία. Πολλά ψέματα, πάρα πολλά. Εγώ θέλω να τους έχω μπροστά μου για ένα λόγο, να το σκίσω και το τους πετάξω στα μούτρα, σε εκείνους που το έγραψαν. Και από το τηλέφωνο τους έκανα το τσάι τους».

Αναφορικά με την απαντητική επιστολή, που έλαβαν από το Νομική Υπηρεσία, σχετικά με την απόφασή της να μην προχωρήσει με ποινικές διώξεις, η χαροκαμένη μάνα τόνισε πως «περιμέναμε εδώ και πενήντα μέρες να πάρουμε απάντηση από τον ίδιο τον Εισαγγελέα, σε επιστολή που στείλαμε μέσω του δικηγόρου μας, για το πώς προχωρούμε με την τραγική μας υπόθεση και πήραμε μία αρνητική απάντηση, χθες. Αντί να μας απαντήσει ο ίδιος, επειδή αφορά ένα προμελετημένο έγκλημα και μία μεγάλη απάτη και συγκάλυψη, που αφορά στη ζωή ενός στρατιώτης που τους υπηρετούσε και τον υποτίμησαν στο έπακρον αντί να τον τιμήσουν και τον σκότωσαν εν ώρα υπηρεσίας στο στρατό και έγινε τόσο μεγάλη συρροή συγκάλυψης και ανέθεσε την συγγραφή της απαντητικής επιστολής σε μία υπάλληλό του; Για όνομα του Θεού. Τόσο εκτίμησε την αξία του παιδιού μου; Δεν είχε καμία αξία το παιδί μου;».

Η κα. Ανδριάνα, στις δηλώσεις της, επεσήμανε παράλληλα πως «εκείνο που έχω να πω είναι ότι δεν υπάρχει αμφιβολία, η συγκάλυψη των δολοφόνων και των υπαίτιων του άγριου εγκλήματος και κατά συνέπεια ο μαρτυρικός θάνατος του παιδιού μας συνεχίζεται από αυτούς. Αυτή η ενέργεια, εκ μέρους ενός αξιωματούχου του κράτους, το οποίο θα έπρεπε να σεβόμαστε, είναι απαράδεκτη, όπως και τα λεγόμενα στις πέντε σελίδες της απαντητικής επιστολής από την υπάλληλό του, που φαίνεται ότι της ανέθεσε ο ίδιος να χειρίζεται το θέμα και πέταξαν το μπαλάκι σε μας. Να πάμε να κάνουμε έρευνες, να πάμε ενάντια σε αυτούς που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Είναι κράτος αυτό που ζούμε; Είναι άνθρωποι σωστοί, αυτοί που κάθονται σε αυτές τις καρέκλες;».

Συνεχίζοντας, η κα. Νικολάου εξήγησε πως «αυτό το πόρισμα που πήραμε, μετά από ενδελεχή μελέτη και αυτή η απάντηση της επιστολής, από μία κυρία εκεί μέσα, συμπληρώνουν το παζλ και μας δίνουν να καταλάβουμε ποιοι είναι πίσω από αυτή την τραγική υπόθεση και παρεμποδίζουν τη δικαιοσύνη. Είναι αυτοί οι ίδιοι που κάθονται στα γραφεία, ποιο συμφέρον; Σύντομα θα μας βρουν έξω, με ξένα ειδησεογραφικά κανάλια. Τα δεκαοχτώ χρόνια αυτοί τα ροκανίζουν. Αυτές οι κυράτσες που τα έχουν στα γραφεία τους και τις είχα σαν βράχους μπροστά μου και κουκούλωναν το θάνατο του παιδιού μου, για να γλιτώσουν τους έμπορους των ναρκωτικών, που έτυχε να τους δει ο γιος μου και του έκλεισαν το στόμα, για να μην μιλήσει, επειδή αρνήθηκε να τους ακολουθήσει».

Η κα. Ανδριάνα σημείωσε πως όσον αφορά τα περί ναρκωτικών «τα ξέρει και ο Γενικός Εισαγγελέας και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να ερευνήσουν και τους δώσαμε κίνητρα και δεν προέκυψε τίποτα λένε. Αφού δεν θέλουν. Γι’ αυτό ήρθε και ο διοικητής, το επόμενο πρωινό του θανάτου και μας ρωτούσε τι μας είπε το παιδί μου, που ήρθε στο σπίτι. Ήθελε να μάθει αν πρόλαβε να μας πει εκείνα που είδε και τους τα είπε και την επόμενη ημέρα τον σκότωσαν. Ξεκίνησε να πάει στο στρατό το παιδί, είναι 5-7 λεπτά το σπίτι μας από το στρατόπεδο και βρέθηκε κάτω από τη γέφυρα νεκρό, με το σώμα του άθικτο. Και μας κοροϊδεύουν».

Όσον αφορά στην αναφορά του Γενικού Εισαγγελέα, ότι πέρασαν δεκαοχτώ χρόνια, με ενόχληση, η μητέρα του εθνοφρουρού σημείωσε «γιατί μας καθυστερούσαν τόσο καιρό; Γιατί μας ταλαιπωρούσαν, αφού δεν ήθελαν να προχωρήσουν; Μας ταλαιπωρούσαν για να περάσει κι άλλος χρόνος και τα δεκαέξι χρόνια έγιναν δεκαοχτώ και βγαίνει ο ΓΕ και λέει ότι μετά από δεκαοχτώ χρόνια… Τα δεκαοχτώ χρόνια ποιος τα έκανε; Εγώ ήμουν εκεί μπροστά τους και ζητούσα δικαίωση για το παιδί μου, με τις φωτογραφίες του. Ποιοι καθυστερούσαν για δεκαοχτώ χρόνια; Αυτές εκεί μέσα στα γραφεία τους. Ο τόπος χρειάζεται κάθαρση και πρέπει να ξεκινήσει από εκείνα τα γραφεία. Επειδή αν κλείσω τα μάτια μου και ανοίξω το στόμα μου θα πω πολλά».

Δειτε Επισης

Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών σε 25χρονο για υπόθεση κλοπής
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις στα αίτια θανάτου του 25χρονου που έσβησε σε τροχαίο
Σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας για το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου
Για την έκρηξη σε καφετέρια στην Προδρόμου συνελήφθη ο 36χρονος στην Θεσσαλονίκη
Απέρριψε αίτημα της 49χρονης σφετερίστριας να αφεθεί ελεύθερη το Εφετείο
Κλείνει απόψε μέχρι την Κυριακή τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας