Νέα απόπειρα αυτοχειρίας στις Κεντρικές-Κρατούμενος κατάπιε λεπίδες

Άλλη μια απόπειρα αυτοχειρίας καταγράφηκε στις Κεντρικές Φυλακές, με κρατούμενο να μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας,

Πληροφορίες από το Τμήμα Φυλακών αναφέρουν πως πρόκειται για Ελληνοκύπριο που εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης και ο οποίος κατάπιε λεπίδες, ωστόσο έγινε αντιληπτός από άλλους κρατούμενους, οι οποίοι προσέτρεξαν για βοήθεια, καλώντας παράλληλα δεσμοφύλακες.

Ο κρατούμενος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου κρατείται για νοσηλεία.

Πρόκειται για το έκτο περιστατικό που καταγράφεται τους τελευταίους μήνες στις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες είχαν να καταγράψουν τέτοια περιστατικά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Φεβρουαρίου καταγράφηκε η πρώτη αυτοκτονία στις Φυλακές, ενώ αμέσως την επόμενη ημέρα, 22χρονος αποπειράθηκε να θέσει τέρμα στη ζωή του. Ο εν λόγω κρατούμενος μεταφέρθηκε στο Φρουραρχείο, χωρίς να μεταφερθεί στον ψυχίατρο για να τύχει εξέτασης, ενώ την επόμενη ημέρα, 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησε δεύτερη απόπειρα.

Επίσης, στις 8 Μαρτίου άλλος κρατούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αλλεπάλληλα τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και υποβλήθηκε σε πάνω από 20 συρραφές, ενώ στις 28 Απριλίου υπόδικος επιχείρησε να θέσει τέρμα στη ζωή του, την ώρα της επίσκεψης της υπουργού Δικαιοσύνης. Ο εν λόγω κρατούμενος, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Αναμφίβολα, τα πιο πάνω περιστατικά ηχούν καμπανάκι σε διάφορα επίπεδα, το οποίο θα πρέπει να λάβει υπόψη η υπουργός Δικαιοσύνης, αφού η ίδια έχει αναφέρει σε πολλές περιπτώσεις πως πάμε μπροστά και όχι πίσω. Συνεπώς, αυτές οι καταστάσεις, φέρνουν μνήμες από την κακή εποχή του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, όπου σημειώνονταν απανωτές αυτοκτονίες, ενώ σε συνδυασμό με τις συνθήκες κράτησης που επικρατούσαν, η Κύπρος καταδικάστηκε ουκ ολίγες φορές από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Στο μεταξύ, πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου, εντοπίστηκε κοκαΐνη και κινητό στο σώμα κρατούμενου για τα οποία κλήθηκε η Αστυνομία, ενώ την επόμενη ημέρα, εντοπίστηκαν κόλλες που περιείχαν ναρκωτικά, κινητά και φορτιστές στην κατοχή άλλων πέντε αλλοδαπών κρατούμενων.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος
Απορρίπτει τα περί στημένης διακοπής η Αστυνομία-«Δεν είναι θέμα αδυναμίας»
Απευθείας επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης σε ΚΟΠ-«Να σταματήσει να κρύβεται»