Ανακοίνωσε την απόφαση για την υπόθεση Θανάση ο Εισαγγελέας-«Δεν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις»

Έριξε αυλαία στις όποιες ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας για την υπόθεση του άτυχου Εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του ότι δεν θα άσκηση ποινική δίωξη. Μάλιστα ο κ. Σαββίδης εξήγησε πως από την τελική έκθεση που ΄έλαβε δεν προέκυψε καμία μαρτυρία που να συνδέει τα άτομα που ενδεχομένως να συνδέονται με τον θάνατο του άτυχου Εθνοφρουρού.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Εισαγγελέας, μετά την τελετή παρουσίασης των νεοεγγραφέντων Δικηγόρων στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως η παρούσα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας έκανε ό,τι μπορεί, υπό τις δύσκολες συνθήκες παρέλευσης 18 χρόνων από τότε που έγινε το γεγονός, για να μπορέσει να διαλευκάνει τις συνθήκες και αν ήταν δυνατόν τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού, ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας κληθείς να σχολιάσει τι θα γίνει τώρα με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Νομική Υπηρεσία, συνέχισε, διόρισε τους ποινικούς ανακριτές που ήθελε η οικογένεια, τους έδωσε τις παρατάσεις που ήθελαν κι όταν οι ανακριτές ανέφεραν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν κι εναπόκειται στην αστυνομία να κάνει περεταίρω έρευνες, έδωσε ο ίδιος εντολή και δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη ομάδα με ανεξάρτητους με την υπόθεση αστυνομικούς που σε σαφές χρονικό περιθώριο έκανε όλες τις έρευνες που έπρεπε, για να μπορέσει να διαλευκάνει τα όποια αδιευκρίνιστα σημεία είχαν μείνει. Η τελική έκθεσή έγινε, πρόσθεσε και δυστυχώς δεν προέκυψε οποιαδήποτε μαρτυρία που να συνδέει τα άτομα που ενδεχομένως να ευθύνονται για την πρόκληση του θανάτου του άτυχου εθνοφρουρού.

Ο κ. Σαββίδης υπενθύμισε ότι μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας της έχουν δώσει όλα τα στοιχεία – το πόρισμα και την μαρτυρία που συλλέγηκε – «ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον δικηγόρο της οικογένειας και μετά που θέσαμε τις δικές μας θέσεις, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πρόθεση από μέρους τους να εγερθούν ιδιωτικές ποινικές υποθέσεις».

Η ιδιωτική ποινική υπόθεση είναι μια διαδικασία, είπε, που προβλέπεται από το Σύνταγμα, υπόκειται και στον έλεγχο του Γενικού Εισαγγελέα, αλλά «έχουμε συζητήσει το θέμα, έχουμε συνεννοηθεί σχετικά με το θέμα με τον δικηγόρο της οικογένειας κι αντιλαμβάνομαι ότι πρόθεσή τους είναι να προχωρήσει σε καταχώρηση ιδιωτικών ποινικών υποθέσεων, όπως εκείνος κρίνει».

Σε σχόλιο - ερώτηση δημοσιογράφου «δικαίωμά τους και καλά κάνουν;», ο Γιώργος  Σαββίδης είπε ότι δεν θα σχολιάσει αν κάνουν καλά ή κακά. «Εμείς αποφασίσαμε ότι δεν θα προχωρούσαμε με ποινικές διώξεις οι ίδιοι. Αυτοί αντιλαμβάνομαι ότι σκέφτονται να προχωρήσουν με τέτοια καταχώρηση. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση στην πορεία».

Δειτε Επισης

Του έκλεψαν το βαν έξω από την οικία του-Χειροπέδες σε δύο νεαρούς
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση έξω από την Εισαγγελία-«Θέλουμε απόδοση δικαιοσύνης»
Από την άκρη του δρόμου ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Παραμάλι-Έρευνες από Πυροσβεστική
Άρχισαν οι προσπάθειες για τελική κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παραμάλι-Διερευνούν τα αίτια οι Αρχές
Μπούκαραν σε οικία και με την απειλή όπλων λήστεψαν τουρίστριες μέρα μεσημέρι
Πλήρωσε το πρόστιμο για την διαρροή δεδομένων το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο αλλά προσέφυγε στο Δικαστήριο
Το «κατηγορητήριο» κατά Ελεγκτή από Εισαγγελέα και πώς απαντά επιστρέφοντας τα πυρά ο Οδυσσέας (Μέρος Α)
BINTEO: Καρέ-καρέ η διάσωση τραυματισμένου από βράχο στην παραλία Άμμο του Καμπούρη
Τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Παραμάλι-Κάηκε 1,5 τετραγωνικό χιλιόμετρο γης
Εκκενώθηκαν Μονή και κατοικίες από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Παραμάλι-Μεγάλη μάχη με τις φλόγες (vid&pics)