Παραδοχή Χριστοδουλίδη για πρόβλημα με καύσιμα από κατεχόμενα-Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κεραυνός

Έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες, ώστε να γίνονται όλοι εκείνοι οι έλεγχοι που γίνονται πάντα εντός του πλαισίου του κανονισμού της πράσινης γραμμής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να αναφερθεί σττη διαμαρτυρία των πρατηριούχων.

Σε δηλώσεις του δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως, «θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Όντως υπάρχει πρόβλημα».

Όπως είπε, «τους είχα συναντήσει και ως Υπουργός Εξωτερικών. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις ανησυχίες, υπάρχει και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού ειδικότερα όταν χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς. Αντιλαμβάνομαι όταν είναι για ιδιωτική χρήση, αλλά όταν είναι για εμπορικούς σκοπούς είναι κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος ανέφερε πως, «είχαν συνάντηση και με τον Υπουργό Εμπορίου και τον Υπουργό Οικονομικών, είχαν συνάντηση και με την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών

Συμφωνήθηκαν μεταξύ Υπουργού Οικονομικών και Συνδέσμου Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών μέτρα για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων από τα κατεχόμενα από την Πέμπτη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός, και επομένως θεωρεί ότι "η σημερινή κινητοποίηση του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων δεν εξυπηρετεί κανένα καλώς νοούμενο συμφέρον".

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο, ο οποίος του εξέφρασε ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του Κλάδου λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων από τις κατεχόμενες περιοχές και ζήτησε τη λήψη μέτρων για οριστική λύση του προβλήματος.

"O Υπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, πάντοτε εντός του πλαισίου του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής", αναφέρει ο Υπουργός στην ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η άμεση λήψη μέτρων, που περιλαμβάνουν την εντατικοποίηση των ελέγχων του Τμήματος Τελωνείων στα εγκεκριμένα Σημεία Διέλευσης και στις περιπτώσεις που θα εντοπίζεται παράνομη μεταφορά καυσίμων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, ειδικότερα από εμπορικά οχήματα, οι παραβάτες θα υπόκεινται στις εκ του νόμου αυστηρές ποινές.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε οι κατασχέσεις σχετικά με καύσιμα από τις κατεχόμενες περιοχές που πραγματοποιούνται τόσο στα Σημεία Διέλευσης όσο και στην ενδοχώρα, θα ανακοινώνονται και θα δημοσιοποιούνται άμεσα, ώστε αυτό να λειτουργεί παραδειγματικά και αποτρεπτικά. Επιπλέον τούτου, αποφασίσθηκε να δημοσιοποιηθούν και οι προηγούμενες κατασχέσεις.

Συμφωνήθηκε ακόμα να αποσταλούν προειδοποιητικές επιστολές προς όλους τους Συνδέσμους που έχουν μέλη επαγγελματίες οδηγούς, σε σχέση με την εντατικοποίηση των ελέγχων και την επιβολή αυστηρών χρηματικών ποινών και να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης σύγχρονης τεχνολογίας για αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων.

Νωρίτερα, οι Πρατηριούχοι διαμαρτυρήθηκαν για όσους εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχοι ανέφερε ότι, «το σημαντικό είναι η εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν για περισσότερους ελέγχους, ενώ κατέληξε ότι αν δεν βρουν ανταπόκριση, προτίθενται να κλιμακώσουν τα μέτρα τους, μετά από τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων».

16

26

56

77

355046992_2508892922607949_629545033250126492_.width-800 (1)

Δειτε Επισης

Κατεβαίνουν στη Βουλή οι συνταξιούχοι-«Δίνουμε μέχρι και 100 ευρώ σε φάρμακα, δεν φθάνει η σύνταξη»
Κενά στην ενημέρωση καρκινοπαθών για θέματα γονιμότητας-Ανοίγει η συζήτηση στη Βουλή
Προχωρεί με ιδιωτική ποινική δίωξη του Κατσουνωτού η Αρχή-Η τρίλιζα των υποθέσεων εναντίον του σε δύο χρόνια
Πίσω από την πρώτη διαφωνία Εισαγγελέα και Αρχής κατά της Διαφθοράς- Το αδιέξοδο και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν
Η τελευταία ευκαιρία στην υπόθεση Θανάση-Οι δύο άξονες των ανακριτών, μπαίνουν στον πάγο οι ιδιωτικές ποινικές
Αξιωματούχοι ΗΠΑ εξήραν τον ηγετικό ρόλο Κύπρου για Γάζα-Τις επόμενες μέρες λειτουργεί η προβλήτα
Διμερείς σχέσεις-Κυπριακό στις επαφές Κόμπου στην Τασκένδη
Επιτυχημένη η επέμβαση στο Φίτσο-Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
«Διαφωνούσα με τις πολιτικές του»-Τα πρώτα λόγια δράστη που πυροβόλησε τον Φίτσο
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο-Ακατάσχετη η αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα