Καταγγέλθηκε λοχίας της Αστυνομίας για βία στην οικογένεια-Τριγμοί από τις διαδοχικές υποθέσεις

Άλλη μια σοβαρή καταγγελία σε βάρος αστυνομικού, βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας, η ηγεσία της οποίας έθεσε σε διαθεσιμότητα το εν λόγω μέλος της Δύναμης, ενώ οι διαδοχικές καταγγελίες εναντίον μελών του Σώματος, που είναι επιφορτισμένη με την τήρηση του Νόμου, αναμφίβολα δημιουργούν τριγμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για λοχία που υπηρετεί στο Αρχηγείο, σε βάρος του οποίου διερευνώνται αδικήματα που σχετίζονται με βία στην οικογένεια.

Μετά την καταγγελία, η Αστυνομία άρχισε έρευνα, ενώ ο λοχίας, στις 22 Ιουνίου 2023, με απόφαση της ηγεσίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και εναντίον του διερευνάται, τόσο πειθαρχική όσο και ποινική υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, πως πρόκειται για άλλη μια καταγγελία που έρχεται να προστεθεί στην εξίσωση, αφού πριν από περίπου ένα μήνα, άλλοι δύο αστυνομικοί καταγγέλθηκαν για βία στην οικογένεια και για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης.

Στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης, μέλος της Δύναμης είχε καταγγελθεί στις 25 Μαΐου από πολίτη, πως όταν ο αστυνομικός ανέλαβε να διερευνήσει άλλη υπόθεση που ήταν παραπονούμενη, την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του φερόμενου θύματος, έλαβε κατάθεση από την γυναίκα και στη συνέχεια αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις την κάλεσε για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση. Τότε, όπως υποστήριξε μετέπειτα σε καταγγελία του το θύμα, από τα λεγόμενα του αστυνομικού αισθάνθηκε ότι παρενοχλείτε σεξουαλικά.

Έτσι, περίπου δέκα μέρες αργότερα, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, προέβη σε καταγγελία για το περιστατικό και ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα, με τη διερεύνηση να βρίσκεται ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, η οποία έχει διορίσει ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή. Ωστόσο, στη συνέχεια, η ηγεσία του Σώματος αποφάσισε όπως αρθεί η διαθεσιμότητα του.

Σε ότι αφορά στην δεύτερη υπόθεση, στην οποία αστυνομικός καταγγέλθηκε για βία στην οικογένεια, με παραπονούμενους τους γονείς του, το μέλος της δύναμης επίσης επέστρεψε στα καθήκοντά του, παρότι η έρευνα συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, για την υπόθεση λήφθηκαν καταθέσεις από τους παραπονούμενους, αλλά και τον φερόμενο θύτη, με τον φάκελο της υπόθεσης να αναμένεται να αποσταλεί στο Αρχηγείο για οδηγίες, ωστόσο υπέδειξε πως ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης.

Παρότι λοιπόν εναντίον του αστυνομικού διερευνάται πιθανή διάπραξη τόσο ποινικών, όσο και πειθαρχικών αδικημάτων, αποφασίστηκε να επιστρέψει στο Σώμα, αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν κρίθηκε σκόπιμο να ανανεωθεί από την Αστυνομία ή να παραταθεί, με βάση τα δεδομένα που είχαν ενώπιον τους.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως διερευνάται και καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας αστυνομικού, η οποία κατονόμασε και ενέπλεξε στην υπόθεση τρία μέλη της Δύναμης που εργάζονται σε νευραλγικά πόστα που συνδέονται άμεσα και ηγεσία του Σώματος.

Η καταγγελία της παραπονούμενης έγινε στις 25/2/2023 και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε άμεσα, ωστόσο δεν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για διάταγμα προσωπορκάτησης του, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, αφού η Αστυνομία έκρινε, σύμφωνα με την θέση της, πως δεν ήταν απαραίτητο.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από το ΤΑΕ Λεμεσού, ωστόσο ο φάκελος πηγαινοέρχεται από την Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία, ώστε να γίνουν περαιτέρω ενέργειες, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν ο Γενικό Εισαγγελέας θα αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Πληροφορίες αναφέρουν, πως για την συγκεκριμένη υπόθεση, προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Σημειώνεται πως υπό διερεύνηση βρίσκονται τρία πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας μόνο τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σε αντίθεση με τους άλλους δύο. Και αυτό διότι, όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα, αποφασίστηκε η λήψη διοικητικών μέτρων και έτσι ο ένας μετατέθηκε σε άλλο τμήμα, ενώ ο δεύτερος έλαβε άδεια.

Δειτε Επισης

Πορεία διαμαρτυρίας για την κακοποίηση του Όλιβερ-«Να συλληφθούν οι δράστες»
Επιμένει η Χαμάς για τους ομήρους- «Χωρίς διαπραγματεύσεις δεν θα απελευθερωθεί κανένας»
Χειροπέδες σε 33 αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Άλλοι 207 επαναπατρίστηκαν
Ο πράκτορας πίσω από το σχεδιαζόμενο χτύπημα στην Κύπρο, το προφίλ των δύο συλληφθέντων και οι στόχοι
Συνεχίζει την απεργία πείνας η νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης-Για οκτώ χρόνια δεν είδε τα παιδιά της
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης
«Θα ξαναχορέψουμε»-To τατουάζ της 21χρονης Mia που απήχθη από τη Χαμάς στο φεστιβάλ
Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ
Απίστευτο περιστατικό στην Ελλάδα-Πήγε για λιποαναρρόφηση και έφυγε με παραμορφωμένες γάμπες
Σφοδρές μάχες στην νότια Γάζα, φόβοι για τους αμάχους κοντά στη Χαν Γιουνίς