Ποιες είναι οι 15 γυναίκες του νέου κυβερνητικού σχήματος στην Ελλάδα

Συνολικά 15 γυναίκες διαθέτει το νέο υπουργικό σχήμα που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης με 4 να αναλαμβάνουν αρμοδιότητες υπουργού, μια αναπληρωτή υπουργού και 10 να τοποθετούνται σε θέση υφυπουργού.

Οι 10 από τις 15 γυναίκες δεν ήταν μέλη του προηγούμενου υπουργικού συμβουλίου.

Αμιγώς γυναικεία είναι:

- το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με την Σοφία Ζαχαράκη να αναλαμβάνει την θέση της υπουργού και την βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα υφυπουργό.

- το υπουργείο Τουρισμού με την Ολγα Κεφαλογιάννη να εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα και στην θέση υπουργού ενώ υφυπουργός αναλαμβάνει η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη.

Η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει την ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών ενώ η Λίνα Μενδώνη παραμένει αμετακίνητη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η πρώτη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας Ειρήνη Αγαπηδάκη αναλαμβάνει αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Η κυρία Αγαπηδάκη υπήρξε Εθνική Συντονίστρια για το ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Ενώ είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ και πολύπειρη διπλωμάτης Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου τοποθετείται υφυπουργός Εξωτερικών

Η μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στο Υπουργείο Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο. Η βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή παραμένει υφυπουργός Παιδείας ενώ στο ίδιο υπουργείο τοποθετείται ως υφυπουργός και η βουλευτής Α Πειραιά Δόμνα Μιχαηλίδου. Υφυπουργός στο Υποδομών και Μεταφορών τοποθετείται η βουλευτής Αχαϊας Χριστίνα Αλεξοπούλου ενώ στο Ενέργειας αναβαθμίζεται η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου η οποία μέχρι πρότινος ήταν γενική γραμματέας.

Η βουλευτής Πιερίας Αννα Μάνη Παπαδημητρίου αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Ανάπτυξης ενώ τέλος η κυρία Σοφία Βούλτεψη παραμένει στο Μετανάστευσης και Ασύλου ως υφυπουργός.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή που η Μαρινέλλα καταρρέει στη σκηνή του Ηρωδείου
«Κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την μοιραία επίθεση»-Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της 14χρονης στη Γλυφάδα
«Νόμιμα πήρα το παιδί» υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας για την αρπαγή του νεογέννητου
Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 2χρονο στην Λαμία-Τον έσωσε η γιαγιά του που δέχθηκε δάγκωμα
Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του υπό την απειλή μαχαιριού στο Αίγιο
Δύο 17χρονοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στην Ερμιόνη και τον ξύρισαν με φαλτσέτα
Αρχές 2025 το Αν. Συμβούλιο Συνεργασίας, αποφάσισαν Μητσοτάκης-Ερντογάν
Πλήρης αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο η οδηγία του ελληνικού ΥΠΕΞ
Μπούκαρε στο νοσοκομείο, άρπαξε το νεογέννητο και τη γυναίκα του και εξαφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός
Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονου που ξυλοκοπήθηκε στην Ελλάδα-«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»