Παναγιώτου: Προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση για ορθοστασία στην εργασία

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινείται η πρόταση του ΑΚΕΛ για ρύθμιση της ορθοστασίας στους χώρους εργασίας ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Παναγιώτου.

Ο Υπουργός Εργασίας ενημερώθηκε σήμερα από αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Κουκουμά σχετικά με τις δύο προτάσεις νόμου του κόμματος για ρύθμιση της ορθοστασίας στην εργασία και οι οποίες προέκυψαν μετά από καταγγελίες ότι εργαζόμενοι σε φούρνους, υπεραγορές και καταστήματα υποχρεώνοντας να παραμείνουν σε ορθοστασία για το σύνολο του εργασιακού χρόνου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι στο πλαίσιο της πολιτικής για την καλύτερη ρύθμιση της εργασίας η αντιμετώπιση της αδιάκοπης και παρατεταμένης ορθοστασίας είναι πάρα πολύ σημαντική και χαρακτήρισε πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Γιώργο Κουκουμά.

Ο κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι η πρόταση του ΑΚΕΛ «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση» αλλά και ότι και μέσα στο επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί ολοκλήρωση του κοινωνικού διαλόγου γι’ αυτό το ζήτημα μέσα στα αρμόδια σώματα έτσι ώστε, όπως πρόσθεσε, «να δρομολογηθεί η ψήφιση αυτής της πρότασης νόμου η οποία θα συμβάλει προς την καλύτερη ρύθμιση αυτού του θέματος».

Από την πευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς ανέφερε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο το ΑΚΕΛ πήρε μια πρωτοβουλία για το φαινόμενο της εργοδοτικής πρακτικής να υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι σε χώρους εργασίας να βρίσκονται σε παρατεταμένη ή και σε αδιάκοπη ορθοστασία και αυτό καθώς υπήρξαν ανώνυμες καταγγελίες από εργαζόμενους σε φούρνους, υπεραγορές, καταστήματα, πολυκαταστήματα ότι υποχρεώνονταν να μένουν για ολόκληρο τον εργάσιμο χρόνο τους σε ορθοστασία.

Ο κ. Κουκουμάς εξήγησε ότι αυτή η εργοδοτική πρακτική πέρα από την εξάντληση και την καθημερινή καταπόνηση, συσσωρεύει κινδύνους για εμφάνιση σε βάθος χρόνου ασθενειών όπως για παράδειγμα ρευματοπαθειών ή μυοσκελετικών παθήσεων.

«Πήραμε την πρωτοβουλία με ένα πακέτο δύο προτάσεων νόμου για τροποποιήσεις σε εργατικές νομοθεσίες» σημείωσε, προσθέτοντας ότι κατά τη σημερινή συνάντηση ενημέρωσαν τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή.

«Έχουμε συναντίληψη ότι πρέπει να υπάρξει μια νέα, διαφορετική νομοθεσία, ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους από αυτό το φαινόμενο. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ρομπότ και αν υπάρχουν εργοδότες που δεν το καταλαβαίνουν αυτό θα πρέπει να τους κάνουμε να το καταλάβουν» είπε.

Δειτε Επισης

Ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του ο 71χρονος-«Έκανε σχέση με άλλον, τρελάθηκα και τη σκότωσα»
Χάθηκαν τα ίχνη της 14χρονης Σόνιας στη Λευκωσία (pic)
Αγανακτισμένοι οι μαθητές με την κατάσταση με τα λεωφορεία-« Προσβλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης»
Συνεχίζεται την Τετάρτη η συνεδρίαση συντεχνιών για χαμηλόμισθους Δημοσίου
Πώς μία κλοπή του 2013 και οι ράβδοι χρυσού ενός επιχειρηματία στριμώχνουν τον Μενέντεζ
Μεγάλη πτώση για την Κύπρο στις μαθητικές επιδόσεις-Ανησυχητικό το επίπεδο παγκοσμίως
Τα 19 δρομολόγια σχολικών λεωφορείων που επηρεάζονται την Τετάρτη στη Λεμεσό
Απαντά στο Υπ. Οικονομικών ο ΔΗΣΥ-«2.400 θέσεις για 9 μήνες διακυβέρνησης, είναι ρεκόρ δεκαετίας»
Συνελήφθη ο ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης στην Ελλάδα
Ενημέρωσε αξιωματούχους του ΟΗΕ για τις παραβιάσεις στον Αγ. Δομέτιο ο Γιωργάλλας-Παρουσίασε οπτικό υλικό