Διευθετείται το εφάπαξ όσων αφυπηρέτησαν πριν ψηφιστεί το συνταξιοδοτικό

Εντός των επόμενων δύο βδομάδων το Υπουργείο Οικονομικών θα πάρει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρόταση για κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων μερίδας αφυπηρετησάντων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τις διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού νόμου, ενώ η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος που δικαιούνται αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη.

Όπως είπε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, πρόκειται για 36 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, ενώ αναμένονται στοιχεία για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Καυκαλιά, ότι έχουν περάσει εφτά μήνες από τη δέσμευση του Υπουργείου για κάλυψη και αυτών των υπαλλήλων, ο κ. Παντελή ανέφερε ότι η νέα νομοθεσία δημιουργεί μεγάλο φόρτο εργασίας. Γι' αυτό τις επόμενες δύο βδομάδες θα κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση.

Απαντώντας σε ερώτηση του προεδρεύοντα της Επιτροπής, βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντελίδη, για το πότε αναμένεται να πάρουν τα λεφτά τους, ο κ. Παντελή σημείωσε ότι για τους 36 της δημόσιας υπηρεσίας που υπάρχουν στοιχεία η διαδικασία θα είναι γρήγορη και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβριο, ενώ για τους υπόλοιπους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όταν συλλεχθούν τα στοιχεία.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μικρά ποσά και δεν θα χρειαστεί πρόνοια για συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΕΛΑΜ Σωτήρη Ιωάννου και της ΔΗΠΑ Αλέκου Τρυφωνίδη, αν συμπεριλαμβάνονται και οι δύο ΣΥΠ που αφυπηρέτησαν στο 57ο έτος μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις, ο ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι θα εξεταστεί το ζήτημα, κατά πόσο τους έχει ήδη καταβληθεί κάποιο εφάπαξ ποσό και θα ενημερώσουν σχετικά την Επιτροπή.

Δειτε Επισης

A. Χατζηχαραλάμπους: Δεν χρειάζομαι περίοδο προσαρμογής, μπορώ ν’ αναλάβω από την επομένη της εκλογής μου
Τορναρίτης: Χειροκροτητής του ΑΚΕΛ ο κ. Προύντζος
Α. Δημητρίου: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών στο παιδοογκολογικό
Υποψήφιες για το ΕΚ ανέπτυξαν θέσεις για τρεις θεματικές σε εκδήλωση στη Λευκωσία
Χριστοδουλίδης: Tο καθοδηγητικό φως στον ορίζοντα πρέπει να είναι περισσότερη Ευρώπη
Αμάλθεια, Κυπριακό, διμερείς, θα συζητήσουν Πρόεδρος και Εμίρης Κατάρ
Λ. Φουρλάς: Υποστηρίζουμε την αναγκαιότητα ίδρυσης Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Στην Κύπρο ο Εμίρης του Κατάρ, συναντά τον Πρόεδρο
Επισκέφθηκε την Κρακοβία ο Νίκος Χριστοδουλίδης-Ολοκληρώνει την επίσκεψη του στην Πολωνία
Αισιόδοξος για άρση καθυστερήσεων στο Λιμάνι Λάρνακας και τερματικό στο Βασιλικό ο Κεραυνός