Το μήνυμα του Φουρλά για τον χαμό του μικρού Νεκτάριου-«Οι υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν»

«Το τραγικό συμβάν στο Παιδοογκολογικό Τμήμα του Μακάρειου Νοσοκομείου, που αφορούσε τον μικρό Νεκτάριο, δεν είναι το μόνο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ευρωβουλευτής και ιδρυτής του Ιδρύματος, Μικροί Ήρωες, Λουκάς Φουρλάς.

Όπως αναφέρει ο κ. Φουρλάς, «τα περιστατικά μη έγκαιρης παρέμβασης των αρμοδίων αρχών, τα οποία χρήζουν άμεσης στήριξης την ώρα που οι γονείς το χρειάζονται, χρονίζουν και είναι επαναλαμβανόμενα».

Προσθέτοντας πως, «μπορώ να παραθέσω πολλά παραδείγματα που αφορούν ολιγωρία στην ανταπόκριση των αιτημάτων είτε αυτά αφορούσαν επιδόματα είτε στην εξασφάλιση του αναγκαίου εξοπλισμού. Οι υπηρεσίες οφείλουν να συντονιστούν και να δώσουν λύσεις».

Στη συνέχεια ο κ. Φουρλάς αναφέρει ότι, «κατανοώ τις ελλείψεις οι οποίες όμως δεν μπορούν να αποτελούν πλέον δικαιολογίες. Επιβάλλεται άμεσα η μόνιμη παρουσία Κοινωνικού Λειτουργού και Ψυχολόγου που θα επιλαμβάνονται των περιπτώσεων και θα βοηθούν τους γονείς στις δύσκολες στιγμές».

Τέλος ο ευρωβουλευτής ανέφερε πως, «χαιρετίζω τη βούληση της Υφυπουργού Πρόνοιας, με την οποία βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία, για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Θα σταθούμε όλοι δίπλα της. Η προσπάθεια είναι κοινή».

Σημειώνεται ότι με ανάρτησή του το Ειδικό Σχολείο «Ευαγγελισμός», αναφέρει ότι, «Νεκτάριέ μας, πεντάχρονο γλυκό μας αγόρι, έφυγες τόσο νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στους γονείς σου, αλλά και σε όλους εμάς στο αγαπημένο σου σχολείο. Λίγο σε γνωρίσαμε, πολύ όμως σε αγαπήσαμε... Θα μας λείψεις πολύ! Μαζί με τον Άγγελό μας, θα είστε από κει ψηλά οι φύλακες άγγελοί μας...».

Όπως προσθέτει, «με μεγάλη θλίψη, θα σε αποχαιρετήσουμε τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, στην εκκλησία του Αγίου Θεράποντα, στον Λυθροδόντα, στις 6:00 μ.μ. Καλό σου ταξίδι στο φως...».

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα