ΒΙΝΤΕΟ: Ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η ορκωμοσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκονται η σύζυγός του και τα παιδιά του.

«Μπορώ απολαμβάνοντας πλέον της εμπιστοσύνης της βουλής, να επιστρέψω στο γραφείο μου και να συνεχίσω το έργο μου», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής από τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

«Να υπηρετήσετε την πατρίδα μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και τα πιο χρήσιμα αποτελέσματα» είπε ο κ. Σαρμάς που συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του.

«Καταφέρατε να περάσουμε αυτή τη μεταβατική περίοδο με τρόπο υποδειγματικό» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Μπορώ απολαμβάνοντας πλέον της εμπιστοσύνης της βουλής, να επιστρέψω στο γραφείο μου και να συνεχίσω το έργο μου» πρόσθεσε.

Μετά την ορκωμοσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, το απόγευμα στις 17:00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και την Τρίτη θα ορκιστούν οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε για δεύτερη φορά σήμερα, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του και συνεργάτες τους  την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να ορκιστεί για δεύτερη φορά πρωθυπουργός της Ελλάδας.

oikogeneia-mitsotaki-2

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μαρέβας. Μαζί τους ήταν τα τρία παιδιά τους Σοφία, Κωνσταντίνος, Δάφνη.

oikogeneia-mitsotaki-3

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ανακοίνωσή της θα γίνει στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Δειτε Επισης

Εγκλωβίστηκε τραυματισμένος σε βράχο στην Αγία Νάπα 24χρονος Βρετανός-Στήθηκε επιχείρηση διάσωσής του
Ο πιλότος του Πάμπλο Εσκομπάρ δίνει την πρώτη του συνέντευξη-«Είχα 30 Λαμποργκίνι, έπαιρνα 20 εκατ. το μήνα»
ΒΙΝΤΕΟ: Πρωτοφανούς κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Χαρκόβου και της Χερσώνας-Πέντε νεκροί
To μεγάλο «όπλο» του Τραμπ απέναντι στον Μασκ-Πώς μπορούν να βλάψουν περαιτέρω ο ένας τον άλλον
Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα-Σταθερά στα ύψη μέχρι και την Τρίτη
Ο ένας δεν ενημέρωσε, ο άλλος δεν άκουσε, ο τρίτος δεν είδε και ο τέταρτος δεν ήταν αρμοδιότητά του...
Δεν τους παίρνει να αστοχήσουν στο νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Αμφιβολίες για την εφαρμοστικότητα
Οι διαδικασίες express για Πελετίε και οι πέντε μήνες αναμονής για Μαλέκο-Παρόμοιες υποθέσεις, διαφορετικοί χειρισμοί
Οι δαίμονες της ΕΔΕΚ, η επιβολή ατζέντας στον Αναστασίου και η απομάκρυνση του στόχου επανένταξης
Οι Παγκύπριες Εξετάσεις φανέρωσαν ξανά το πρόβλημα της υπέρογκης ύλης-Καλείται να βρει λύσεις το ΥΠΑΝ