Μ. Σιζόπουλος: Κύπρος και Αρμενία να ενώσουν δυνάμεις κατά τουρκικών δράσεων

Κύπρος και Αρμενία να ενώσουν δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τις επιθετικές δράσεις του τουρκικού παράγοντα, ανέφερε τη Δευτέρα ο Pρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, έπειτα από συνάντησή του στα γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αρμενικής Ομοσπονδίας για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία Κασπάρ Καραμπετιάν.

O κ. Σιζόπουλος είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπαχ και την Αρμενία, τον επιθετικό ρόλο του Αζερμπαϊτζάν αλλά κυρίως τον ύποπτο ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στην ουσία πίσω από αυτές τις εξελίξεις, στο πλαίσιο της δικής της επεκτατικής πολιτικής στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Ευρασίας.

«Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος Αρμενία και Κύπρος, αρμενικός και κυπριακός λαός, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε ακριβώς αυτές τις επιθετικές δράσεις του τουρκικού παράγοντα που θέτουν σε κίνδυνο και την εδαφική, αλλά και την εθνική μας ακεραιότητα», τόνισε.

Πρόσθεσε πως οι συναντήσεις με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή θα συνεχιστούν σε εποικοδομητικό κλίμα, θα ανταλλάσσουν απόψεις και θα ενώνουν όσο το δυνατόν δυνάμεις στην προσπάθεια της διεθνοποίησης των προβλημάτων των δύο χωρών, αλλά και της αύξησης του ενδιαφέροντος από παράγοντες που δύνανται να διαδραματίσουν έναν σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην επίλυση αυτών των προβλημάτων κατά τρόπο δίκαιο και αντικειμενικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραμπετιάν δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, ένα κόμμα, όπως είπε, το οποίο από την εποχή της προεδρίας του Βάσου Λυσσαρίδη έχει σταθεί αρωγός σε όλους τους αγώνες των Αρμενίων.

Πρόσθεσε πως κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσίασε στον κ. Σιζόπουλο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αρμενικός λαός, ο οποίος βρίσκεται, όπως είπε, σε μία από τις δυσκολότερες στιγμές του από την εποχή της γενοκτονίας του 1915, την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την ενδοτικότητα της αρμενικής πλευράς και την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και την αδιαφορία των διεθνών παραγόντων.

Συμπλήρωσε ότι η Ρωσία, ως υπεύθυνη στην περιοχή για την ασφάλεια του λαού του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αυτή τη στιγμή δεν πράττει σχεδόν τίποτα, ενώ η Ευρώπη και η Αμερική εμπλέκονται μόνο με διακηρύξεις και ευχές.

Είπε ακόμη πως ο κ. Σιζόπουλος παρουσίασε τις πτυχές και τις νέες εξελίξεις στο Κυπριακό, προσθέτοντας πως ως η Αρμενική Εθνική Επιτροπής Ευρώπης έχει τις δυνατότητες και τις σχέσεις ώστε να συνεισφέρει στον αγώνα της Κύπρου, όπως όλοι οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές και δη αυτοί της ΕΔΕΚ έχουν σταθεί στο πλευρό του αρμενικού λαού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»
Έριξαν τις τιμές τους τα «Ζ» λόγω μειωμένης ζήτησης, προσφέρονται από 25 ευρώ ημερησίως
Η απόσταση της πολιτικής από τους νέους, ο παράλληλος κόσμος και η αναμενόμενη αντίδραση
Αναμένουν διευκρινίσεις οι διανομείς για την πρόταση από Υπ. Εργασίας-Μισθός, εξοπλισμός και ασφάλεια