Ζ. Μπορέλ: Το τέρας που ο Πούτιν δημιούργησε με την Wagner, τώρα τον δαγκώνει

«Ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας έχει δημιουργήσει ρωγμές στην ισχύ της Ρωσίας και επηρεάζει το πολιτικό της σύστημα», ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ, κατά την άφιξή του στη συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μπορέλ υπενθύμισε πως στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών σήμερα ένα από τα κύρια θέματα είναι η έγκριση της αύξησης με 3.5 δισεκατομμύρια της χρηματοδότησης για στρατιωτική στήριξη στην Ουκρανία μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη.

Στην πρώτη ουσιαστική δήλωση του για τις εξελίξεις στη Ρωσία, ύστερα από μια λιτή ανακοίνωση το Σάββατο με την οποία είχε αναφέρει πως βρισκόταν σε επικοινωνία με τους ΥΠΕΞ των G7, ο κ. Μπορέλ σημείωσε πως η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αλλά πως τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να υπάρξει στήριξη προς την Ουκρανία.

Προσθέτοντας πως όλοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στη Ρωσία, ο κ. Μπορέλ επεσήμανε πως «σίγουρα δεν είναι καλό να βλέπουμε πως μια πυρηνική δύναμη σαν τη Ρωσία μπορεί να βρεθεί σε φάση πολιτικής αστάθειας».

«Ο πόλεμος κατά της Ουκρανίας που ξεκίνησε ο Πούτιν, και το τέρας που ο Πούτιν δημιούργησε με τη Wagner, τώρα τον δαγκώνει, στρέφεται κατά του δημιουργού του» σημείωσε ο κ. Μπορέλ, επισημαίνοντας πως «το πολιτικό σύστημα δείχνει πως είναι εύθραυστο».

Στην ατζέντα της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών βρίσκεται  και η κατάσταση στο Κόσοβο τις τελευταίες ημέρες, καθώς και η προετοιμασία της συνόδου της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ραϊσί-Βρέθηκε μεταδίδουν τα κρατικά ΜΜΕ, διαψεύδει η Ερυθρά Ημισέληνος
Χαμενεΐ για Ραΐσι: Προσευχόμαστε να επιστρέψει, δεν θα διαταραχθεί το έργο της χώρας
Χιλιάδες ισραηλινοί διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ απαιτούν παραίτηση Νετανιάχου και επιστροφή των ομήρων
Αυτό είναι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό πρόεδρο–Σκοτώθηκε μεταδίδουν Ισραηλινά μέσα (pics)
Συνεχής ενημέρωση Μπάιντεν για την πτώση του ελικοπτέρου με τον Ιρανό πρόεδρο Ραϊσί
Δύσκολες οι συνθήκες για εντοπισμό του ελικοπτέρου του Ιρανού Προέδρου- Αγνοούνται και διασώστες
Sky News: Θα υπάρξει μεγάλη μυστικότητα από το Ιράν για το περιστατικό με το ελικόπτερο του προέδρου
Περισσότεροι από 35.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Θρίλερ με το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου-Άγνωστη η τύχη των επιβαινόντων
Επίθεση με ουκρανικό drone εναντίον μίνιμπας στη Χερσώνα–Ένας νεκρός