Έρχεται name and shame για όσους εμπορεύονται καύσιμα από κατεχόμενα

Έχουμε καταλήξει με τις δύο Τεχνικές Επιτροπές πού έχουμε συμφωνήσει με το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, σημειώνοντας ότι οι Επιτροπές πιάνουν δουλειά από τον Ιούλιο.

Οι δύο επιτροπές αφορούν, η μία τα θέματα ηλεκτρικής διασύνδεσης και η δεύτερη τα θέματα φυσικού αερίου. Οι οδηγίες προς τις επιτροπές είναι αυτές να λειτουργήσουν με ταχείς ρυθμούς, δήλωσε ο κύριος Παπαναστασίου.

Ερωτηθείς για τις αυριανές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των πρατηριούχων, σε σχέση με την αγορά καυσίμων από τα κατεχόμενα , ο κύριος Παπαναστασίου δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες των πρατηριούχων έχουν καταγραφεί.

Σημείωσε ότι στη βάση του κανονισμού της πράσινης γραμμής δεν απαγορεύεται κάποιος να προμηθεύεται καύσιμα από τα κατεχόμενα.

Απαγορεύεται όμως και είναι παράνομη η εμπορία καυσίμων, δήλωσε ο κύριος Παπαναστασίου, ο οποίος απεκάλυψε ότι ορισμένοι όχι μόνο μεταφέρουν καύσιμα με μπιτόνια αλλά έχουν και κρυμμένες δεξαμενές τις οποίες χρησιμοποιούν.

Ανακοίνωσε δε ότι αύριο θα εξαγγελθούν αυστηρότεροι έλεγχοι, αλλά και δημοσιοποίηση ονομάτων όσων θα εμπορεύονται καύσιμα από τα κατεχόμενα.

Πηγή: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Ξεκίνησε τον διάλογο για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τους Ωκεανούς με συνέδριο στις Βρυξέλλες ο Καδής
Τιμήθηκε ο Γεώργιος Βέργας-«Όραμα μια Κύπρος ειρηνική, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα»
Οι συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων
Ετοιμότητα της Κύπρου να συνδράμει στο Σύμφωνο για Ωκεανούς εξέφρασε η Υφυπουργός Ναυτιλίας
Ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι ορεινών κοινοτήτων της Πάφου από το τσουχτερό κρύο
Σε υψηλά επίπεδα την Παρασκευή η παραγωγή ηλεκτρισμού από φωτοβολταϊκά
Άρχισαν συζητήσεις για δημιουργία Μονάδων Άμεσης Φροντίδας-Προσπάθεια για πιλοτική έναρξη το 2025
Στη νέα νομοθεσία για ΑμεΑ αναφέρθηκε η Υφ. Πρόνοιας σε διάσκεψη στην Πολωνία
Άρχισε η διαδικασία για νέες γεννήτριες στη Δεκέλεια-Στόχος ο περιορισμός του κόστους από ρύπους
Το 33,17% της ενέργειας θα προέρχεται από ΑΠΕ έως το 2030