Ικανοποίηση εκφράζουν τα μικρά κόμματα Ελλάδας για είσοδο στη Βουλή

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι πολιτικοί αρχηγοί των μικρών κομμάτων για την είσοδό τους στη Βουλή των Ελλήνων, μετά τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της χώρας, με βάση το οποίο οκτώ κόμματα θα έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Συγκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, του οποίου το κόμμα έρχεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 7,68% και 20 έδρες, σημείωσε ότι το αποτέλεσμα εκφράζει μια δυναμική ανόδου για τον Περισσό.

«Από το σημερινό αποτέλεσμα φαίνεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή. Δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στο χωριό, στους χώρους υγείας, παιδείας, πολιτισμού, που αντέχουν και διευρύνονται και ανάλογα πρέπει να δυναμώσουν και να διευρυνθούν ακόμα περισσότερο», υποστήριξε ο ίδιος.

Όπως είπε, το κόμμα του θα συνεχίσει αποφασιστικά την δράση του «για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, για την άνοδο του εργατικού-λαϊκού κινήματος».

«Συνολικά, μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που συνεχίζει να παραμένει, εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του κόμματος που συνεχίζεται και αποτελεί το θετικό στοιχείο και αυτής της εκλογικής μάχης και του αποτελέσματος», κατέληξε ο ίδιος.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Στίγκας, Πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες», το οποίο ανέρχεται στην πέμπτη θέση, με ποσοστό 4,68% και 12 έδρες, ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη για τη στήριξή του, η οποία, όπως είπε, ήταν το «καύσιμο που έδωσε την ώθηση» για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του κόμματος που αποτέλεσε την έκπληξη των συγκεκριμένων εκλογών υποσχέθηκε ότι οι «Σπαρτιάτες» θα «φέρουν ένα νέο ήθος και ύφος στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Δριμεία κριτική στις δημοσκοπικές εταιρίες άσκησε ο Κυριάκος Βελόπουλος, του οποίου το κόμμα ανέρχεται στην έκτη θέση, με ποσοστό 4,45% και 12 έδρες.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που δεν φοβήθηκαν και άντεξαν τον βρώμικο πόλεμο του συστήματος. Λυπάμαι πραγματικά όλους αυτούς τους δημοσκόπους που παίζουν με την ψυχολογία των ανθρώπων, που παίζουν με τους ανθρώπους», σημείωσε. «Η Ελληνική Λύση δεν πεθαίνει. Είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει και ό,τι και να κάνουνε θα αποδείξουμε πως είμαστε πολύ σκληροί. Θα συνεχίσουμε, εθνικά, κοινωνικά, λαϊκά, τον αγώνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Ο Δημήτρης Νάτσιος, του οποίου το πρωτοεμφανιζόμενο στο Κοινοβούλιο κόμμα «Νίκη» καταλαμβάνει την έβδομη θέση, με ποσοστό 3,6% και 10 έδρες, σημείωσε ότι το κόμμα του «θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στη Βουλή». «Αγωνιζόμαστε για όλο τον ελληνικό λαό, όχι μόνο για όσους μας ψήφισαν», τόνισε ο κ. Νατσιός.

«Με σεβασμό στην ψήφο των συμπολιτών μας και με φόβου Θεού, θα πορευτούμε μαχόμενοι για τη νίκη του Ελληνισμού, τη νίκη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, τη νίκη του απλού λαού», κατέληξε.

Τέλος, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, της οποίας το κόμμα καταλαμβάνει την όγδοη θέση στη Βουλή, με ποσοστό 3,1% και 8 έδρες, σημείωσε επίσης ότι θα ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση στην Βουλή.

Εκφράζοντας ικανοποίηση για το αποτέλεσμα σημείωσε ότι «υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να έχουν εκπροσώπηση μέσα στη Βουλή. Υπερασπιστήκαμε την ελπίδα και την προσδοκία των πολιτών και οι πολίτες υπερασπίστηκαν την προοπτική η Πλεύση Ελευθερίας να βρίσκεται μέσα στη Βουλή».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νεκρός 16χρονος στην Αυστραλία που επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι
Εντατικοποιημένες συνομιλίες για μια πιθανή εκεχειρία στη Γάζα-Στο Κάιρο και η CIA
Στους 57 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Σοκάρει η καταγγελία της αναπληρώτριας υπ. Υγείας της Αυστραλίας-«Με νάρκωσαν και με βίασαν»
Στο παρά πέντε εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή-Κοντά σε συμφωνία η Χαμάς, επιφυλάξεις από το Ισραήλ
Με δυο πισώπλατους πυροβολισμούς σκότωσαν τον 41χρονο στη Θεσσαλονίκη (Pics)
Η αντίδραση της Ιαπωνίας στις δηλώσεις Μπάιντεν-«Λυπηρό ότι χαρακτήρισε τη χώρα «ξενόφοβη»
ΒΙΝΤΕΟ: Λουόμενοι έσωσαν δελφίνι που παρασύρθηκε στα ρηχά στην παραλία στο Ναύπλιο
Έβαλε στη λίστα καταζητούμενων τον Ζελένσκι η Ρωσία
Επανεξελέγη ο Σαντίκ Καν δήμαρχος Λονδίνου