Θέλει να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος στο λιμάνι Λεμεσού ο Βαφεάδης-Συνεχίζει τις επαφές

Στην ρίζα του προβλήματος, όσον αφορά στις καταγγελίες που έφτασαν ενώπιον του και έκαναν λόγο για παράνομες δραστηριότητες στο λιμάνι Λεμεσού, παρά το γεγονός ότι η Αρχή Λιμένων έχει απορρίψει τις εν λόγω αναφορές και δεν εντόπισε κάτι μεμπτό, θέλει να φτάσει το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο συνεχίζει τις επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Το Υπουργείο Μεταφορών, από την πρώτη στιγμή που είχαν φτάσει ενώπιον του οι καταγγελίες, που έκαναν λόγο για διεξαγωγή παράνομων ενεργειών εντός του λιμανιού Λεμεσού και ουσιαστικά δημιουργίας λιμανιού, εντός του λιμανιού, ζήτησε έκθεση γεγονότων από την Αρχή Λιμένων, ώστε να γνωρίζει τις θέσεις της και να διαπιστώσει κατά πόσο ευσταθούν οι καταγγελίες ή όχι.

Ο Αλέξης Βαφεάδης, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, είχε επαφές τόσο με την ανάδοχο εταιρεία του λιμανιού, DP World όσο και με την Αρχή Λιμένων, για να καταγράψει τις απόψεις των δύο πλευρών και να καθορίσουν τα επόμενα βήματα, προς διερεύνηση της υπόθεσης. Πρόθεση του Υπουργείου Μεταφορών, όπως ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή στον REPORTER είναι να φτάσει στη ρίζα του προβλήματος, με στόχο να διορθωθούν στρεβλώσεις, με στόχο να μην παρατηρηθούν οποιαδήποτε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, από τις επαφές του υπουργού με τις δύο πλευρές, διαφάνηκε πως η ανάδοχος εταιρεία δεν θέλησε να εμβαθύνει στο πρόβλημα και να παραμείνει στα όσα αναφέρονταν στις καταγγελίες, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι το θέμα για εκείνη θεωρείται λήξαν, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ικανοποιημένη με την έκβαση των γεγονότων.

Ωστόσο, το Υπουργείο Μεταφορών δεν έμεινε ικανοποιημένο από τη συγκεκριμένη τοποθέτηση και πρόθεσή του είναι να συνεχίσει τις επαφές, αλλά και την έρευνα, για να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα, παρόλο που έχει ξεκαθαριστεί από την αρμόδια πηγή, ότι δεν αποτελεί κατεπείγον θέμα για τον ίδιο τον υπουργό το συγκεκριμένο θέμα. Εντούτοις, θέλει να συνεχίσει τις διαδικασίες, για να έχει πλήρη αντίληψη του τι έχει συμβεί.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Αρχή Λιμένων είχε προβεί σε δική της έρευνα, για να καταγράψει τα δεδομένα, την οποία κατέθεσε στον υπουργό Μεταφορών και έκανε λόγο ότι δεν υπήρχε οτιδήποτε μεμπτό και απέρριψε τα περί δημιουργίας λιμανιού, εντός του λιμανιού.

Στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει για το συγκεκριμένο θέμα, η Αρχή Λιμένων είχε εκφράσει έκπληξη, αφού οι καταγγελίες έγιναν από άτομο που δεν είχε προβάλει τα στοιχεία του, αποδίδοντας με αυτό τον τρόπο σκοπιμότητες πίσω από τις ανώνυμες καταγγελίες, τις οποίες απέρριψε. Μάλιστα, σημειώθηκε ότι μέσα από την έρευνα που είχε διενεργήσει απορρίφθηκαν οι ισχυρισμοί και τόνισε πως «οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν στοιχειοθετούνται επ’ ουδενί και ουδεμίαν σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι καμία παράβαση των Συμφωνιών Παραχώρησης του Λιμανιού Λεμεσού δεν έχει υπάρξει. Από τις πληροφορίες και στοιχεία που έχουν ληφθεί δεν προκύπτουν οι οποιεσδήποτε παραβιάσεις των όρων των Συμφωνιών Παραχώρησης του Λιμανιού Λεμεσού σε ιδιώτες διαχειριστές. Ως εκ τούτου, η καταγγελία δεν υφίσταται».

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο «Νo1 διακινητής» παράτυπων μεταναστών στην Ευρώπη-Tον κυνηγούσαν δύο χρόνια σε όλο τον κόσμο
Υφ: Τουρισμού: Μνημείο πολιτιστικής κληρονομίας το έργο του Μιχάλη Κακογιάννη
Πρόγραμμα εντοπισμού ελλείψεων στην ψυχική υγεία στην ΕΕ ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Βανδάλισαν την προτομή του Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία (pic)
Αυτές είναι οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη-Ανάμεσα τους τρεις Κυπριακές
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που τεράστια πινακίδα καταρρέει στην Ινδία-Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Εικόνα ντροπής από στάση λεωφορείου στην Πάφο-Γιαγιά ξαπλωμένη στο έδαφος
Το Κυπριακό μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν Μητσοτάκης-Ερντογάν-«Διαφωνούμε, όμως το αντίδοτο είναι ο διάλογος»
Σε διαθεσιμότητα καθηγητής μετά από καταγγελία ότι φίλησε μαθήτρια στο στόμα
Τρεις μέρες μετά την απόφαση για Θανάση και σιγή ιχθύος από τους εμπλεκόμενους θεσμούς-Το μπαλάκι στον ΠτΔ