Λετυμπιώτης: Χρειάζονται τολμηρές τομές για προστασία των παιδιών στον αθλητισμό

Έχουν γίνει αρκετά για την προστασία των παιδιών στον αθλητισμό, αλλά χρειάζονται τολμηρές και αποφασιστικές τομές, δήλωσε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε χαιρετισμό στο Συνέδριο «Ασφαλής Αθλητισμός-Προστασία των παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και κάθε μορφής βία» που διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) σε συνεργασία με το Συμβούλιο «Φωνή», στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» στη Λευκωσία.

«Έχουμε ως Πολιτεία τη θεσμική υποχρέωση να προστατεύσουμε τα παιδιά», είπε ο κ. Λετυμπιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΟΑ, προσθέτοντας ότι ο ΚΟΑ ως η Ανώτατη Αρχή Αθλητισμού της χώρας έχει αναλάβει δράσεις για την προστασία των παιδιών στον αθλητισμό.

Εκ μέρους του Προέδρου του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό το συνέδριο χαιρέτισε το μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ισότητα των Φίλων» Κάλλη Χατζηιωσήφ, η οποία ανέφερε ότι «η ασφάλεια και η ευημερία των αθλητών και αθλητριών σε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον άθλησης ως αδιαμφισβήτητο ανθρώπινο δικαίωμα, θεωρείται ύψιστη προτεραιότητα, χρέος και ευθύνη για τον Οργανισμό».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Συνέδριο ξεκίνησε με παρουσίαση από την Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, της πολιτικής του Οργανισμού και των δράσεων και πρωτοβουλιών που περιλαμβάνονται σε αυτήν, με στόχο τον ασφαλή και υγιή αθλητισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας του Οργανισμού και των υποχρεώσεων που πηγάζουν μέσα από αυτήν, στον Οδηγό Ευημερίας και Προστασίας όλων των Συμμετεχόντων στον Αθλητισμό που δημιούργησε ο ΚΟΑ, καθώς και στο Εγχειρίδιο ενημέρωσης, αναγνώρισης και διαχείρισης περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών στον αθλητισμό, το οποίο δημιουργήθηκε από τον ΚΟΑ σε συνεργασία με το Συμβούλιο «Φωνή». 

Η ΓΔ του Οργανισμού αναφέρθηκε επίσης στη συμμετοχή του ΚΟΑ στο πρόγραμμα Erasmus+ «Safe sport allies» και στη συμμετοχή του ΚΟΑ στην πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης «Start to Talk».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΟΑ, η Πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» Αναστασία Παπαδοπούλου, παρουσίασε το νομοθετικό πλαίσιο που ρυθμίζει την προστασία των παιδιών εντός και εκτός αθλητισμού, καθώς και τις δράσεις του Συμβουλίου Φωνή προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο συνέδριο συμμετείχε επίσης ως ομιλήτρια η Τιν Βέρτομεν, συντονίστρια του ερευνητικού προγράμματος «Safe Sport Allies», η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα και στόχους του προγράμματος, καθώς και η Νουρίτ Ταραγκάνο Σαρβίτ, Διευθύντρια του τμήματος Ισότητας και Προστασίας των Παιδιών του Υπουργείου Αθλητισμού του Ισραήλ, η οποία αναφέρθηκε στην πολιτική που ακολουθεί η χώρα της προς την κατεύθυνση του ασφαλούς αθλητισμού.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.

Δειτε Επισης

Παραμένει ο προγραμματισμός για νέα πολυμερή στα τέλη Ιουλίου-Ανασκόπησαν την πρόοδο Γεραπετρίτης και Ολγκίν
Άνοιξαν όλες οι πληγές στην ΕΔΕΚ-Αντιπαράθεση Παπαδάκη και Σιζόπουλου, εκνευρισμένος ο Αναστασίου
Τσαλαπατά το Κυπριακό για να κάνει «προεκλογική» ο Τατάρ-Ανεβάζει την ένταση της μουρμούρας συνεχώς
Με Μορφάκη Σολομωνίδη, Πάμπο Χριστοδούλου και Ανδρέα Σιήκκη ολοκληρώθηκε η ηγετική πυραμίδα της ΕΔΕΚ
Στις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ αναφέρθηκε ο ΠτΔ σε γεύμα Πολωνού Πρέσβη
Προσπαθεί να τα μαζέψει η Βρετανία-«Δεν είναι νομοσχέδιο η πρόταση για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα»
Ε. Τατάρ: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ένταξη στην «Ασιατική Λίγκα» στο ποδόσφαιρο
Παραληρεί ο Τατάρ-Χρησιμοποιεί την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» για να νομιμοποιήσει το σφετερισμό
Το πρώτο μανιφέστο του Χριστόφορου Τορναρίτη-Ρόλοι στο νέο κόμμα για ψυχολόγους, μηχανικούς και… σκακιστές
Εξέφρασε ετοιμότητα για επανεκκίνηση συνομιλιών στην Ολγκίν ο Γεραπετρίτης