Λήξη συναγερμού στη Ρωσία-Οι δυνάμεις της Βάγκνερ επιστρέφουν στις βάσεις τους

Σεισμό στο καθεστώς Πούτιν έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες μια μεγάλη στρατιωτική κρίση που εξελίσσεται στη Ρωσία, καθώς ο επικεφαλής της ιδιωτικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner και επιστήθιος φίλος του Ρώσου Προέδρου μέχρι πρόσφατα, Γεβγκένι Πριγκόζιν «κήρυξε πόλεμο» στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας, θέτοντας τη σε τροχιά εσωτερικής αποσταθεροποίησης. Αιτία ο ισχυρισμός του ολιγάρχη της Wagner ότι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου προκάλεσαν το θάνατο χιλιάδων στρατιωτών του, ζητώντας αντίποινα.

Σε διάγγελμα του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, εμφανίστηκε αμείλικτος απέναντι στην ανταρσία της Wagner, δηλώνοντας ότι «οι υπερβολικές φιλοδοξίες και τα συμφέροντα οδήγησαν σε προδοσία», ενώ χαρακτήρισε την ανταρσία «πισώπλατη μαχαιριά».

Σχολιάζοντας το διάγγελμα Πούτιν, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε ηχητικό σημείωμα δήλωσε ότι ο πρόεδρος «έκανε μεγάλο λάθος» που τον αποκάλεσε προδότη. «Κανείς δεν πρόκειται να παραδοθεί μετά από αίτημα του προέδρου. Δεν θέλουμε η χώρα να συνεχίσει να ζει μέσα στη διαφθορά και το ψέμα», πρόσθεσε.

«Είμαστε πατριώτες και όσοι είναι εναντίον μας είναι αυτοί που συγκεντρώθηκαν γύρω από τους μπάσταρδους», κατέληξε ο Πριγκόζιν ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός και οι άνδρες του δεν θα παραδοθούν παρά τις εντολές του Ρώσου προέδρου.

Το ηχητικό μήνυμα σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη τοποθέτηση του Πριγκόζιν στην οποία μιλάει ευθέως εναντίον του Ρώσου προέδρου. Σε μήνυμά της στο Telegram, η οργάνωση του Γεβγκένι Προγκόζιν ξεκαθάρισε sτον Ρώσο πρόεδρο πως «έκανε λάθος επιλογή» και προανήγγειλε εξελίξεις στην προεδρία της χώρας. «Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει το μήνυμα της «Wagner».

Live λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Δειτε Επισης

Σχέδιο εκτοπισμού χιλιάδων Παλαιστινίων βλέπουν εμπειρογνώμονες πίσω από την αποδοχή της προβλήτας
Εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ για Νετανιάχου και Σινουάρ για εγκλήματα πολέμου
Δύσκολη η επόμενη μέρα στο Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί-Οι φόβοι και τα νέα δεδομένα για τη Μ. Ανατολή
Συλλυπητήρια ΕΕ σε Ιράν-«Η βοήθεια για διάσωση δεν είναι πολιτική στήριξη»
Βίντεο από το εσωτερικό του ελικοπτέρου με τον Ραϊσί και τον ΥΠΕΞ του Ιράν πριν από τη συντριβή
Συλλυπητήρια για θάνατο Ραϊσί από ηγέτες-Τριήμερο πένθος στο Λίβανο
Ισραήλ για τον θάνατο του Ραϊσί: Δεν ήμασταν εμείς
Οι επτά πιθανοί διάδοχοι του Ραϊσί-Το φαβορί, ο διπλωμάτης και το αουτσάιντερ από τα παλιά
Με drone βρήκαν το ελικόπτερο του Ραϊσί-Γιατί καθυστέρησε 13 ώρες ο εντοπισμός του
Συνεχίζει να υποστηρίζει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα η CENTCOM