Αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις των εκλογών στην Ελλάδα

Με τις τελευταίες συγκεντρώσεις των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, η προεκλογική περίοδος για τις επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές της Ελλάδας, που διεξάγονται την Κυριακή 25 Ιουνίου.

Μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «η πολιτική υπευθυνότητα στις 25 Ιουνίου θα οδηγήσει στην εθνική σταθερότητα». Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει βαθιά λαϊκό χαρακτήρα και αναφέρθηκε σε σειρά πολιτικών που εφαρμόστηκαν την προηγούμενη τετραετία προς όφελος, όπως είπε, των νέων, των ελεύθερων επαγγελματικών και των αγροτών. Παράλληλα, αναφέρθηκε στους τέσσερις βασικούς στόχους για την επόμενη τετραετία. Καλύτεροι μισθοί, ποιοτική, δημόσια και δωρεάν υγεία, αποτελεσματικό κράτος και ισχυρή Ελλάδα.

Από την πλευρά του, μιλώντας στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι το κόμμα του δίνει τη μάχη με αφοσίωση στη δικαιοσύνη, στη δημοκρατία, στην ισότητα και υπογράμμισε ότι το δίλημμα των εκλογών της Κυριακής είναι ανάμεσα στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί να κρύψει το «σκληρό και βάρβαρο πυρήνα του προγράμματος του».

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι στις 25 Ιουνίου θα αναγεννηθεί ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ και επιτέθηκε τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα. Τέλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη ζήτησε αύξηση των ποσοστών του κόμματός του, προκειμένου όπως είπε να ενισχυθεί η πραγματική αντιπολίτευση εντός και εκτός Βουλής.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές της Κυριακής θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής το οποίο δίνει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ φαίνεται να κινείται σε ποσοστά πάνω του 40% εξασφαλίζοντας την αυτοδυναμία ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ θα κινηθούν στα ποσοστά των εκλογών του Μαΐου. Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Μέρα25, Νίκη και Σπαρτιάτες θα δώσουν μάχη προκειμένου να περάσουν το 3% που εξασφαλίζει είσοδο στη Βουλή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σενάριο για κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών πίσω από την υπόθεση με το μωρό που βρέθηκε δίπλα σε κάδο
Μυστήριο με την αρπαγή του βρέφους που βρέθηκε δίπλα σε κάδο-Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
Καταθέτει γυναίκα-κλειδί για τους θανάτους στο Ελληνικό-Τι δείχνει η πρώτη ιατροδικαστική στην 98χρονη μητέρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στη Νομική Αθηνών
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που βρίσκουν το βρέφος στον Άλιμο-Ερευνάται καταγγελία για αρπαγή
Βρέθηκε βρέφος σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στον Άλιμο-Προσήχθη η γυναίκα που δηλώνει μητέρα του
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες με τον μητροκτόνο μετά τη δολοφονία–Οι πόζες του 21χρονου στα social media
Η τραγική κραυγή του ιερέα που κήδεψε την δολοφονημένη κόρη του στη Λάρισα-«Γιατί παιδί μου;»
Πολιτική αντιπαράθεση μετά τα νέα πορίσματα για τα Τέμπη-Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία