Δρομολογείται επίσκεψη Νετανιάχου στην Άγκυρα με επίκεντρο την ενεργειακή συνεργασία

Ισραηλινές διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι δρομολογείται επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Νετανιάχου στην Άγκυρα, πιθανότατα στα μέσα Ιουλίου, μεταδίδει απόψε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση. 

Όπως μεταδίδει το κρατικό ισραηλινό κανάλι, οι συνομιλίες Νετανιάχου-Ερντογάν θα επικεντρωθούν στην ενεργειακή συνεργασία Ισραήλ-Τουρκίας. 

Σύμφωνα με σχετικό σημερινό ρεπορτάζ της έγκυρης οικονομικής ισραηλινής εφημερίδας Globes, κομβικής σημασίας στις συνομιλίες θα έχει το τουρκικό λιμάνι Τζεϊχάν, στο οποίο καταλήγει το δίκτυο χερσαίων αγωγών, μέσω των οποίων η Τουρκία προτείνει εδώ και χρόνια να μεταφέρεται το ισραηλινό φυσικό αέριο προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι αγωγοί που καταλήγουν στο Τζεϊχάν εξυπηρετούν ήδη το Ισραήλ, καθότι, μέσω αυτών μεταφέρονται ποσότητες αζερικού πετρελαίου, που μεταφέρεται με τάνκερ στο Ισραήλ. 

Νωρίτερα σήμερα, το ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg μετέδωσε ότι τα Υπουργεία Εξωτερικών Ισραήλ και Τουρκίας προετοιμάζουν την πραγματοποίηση της επισημης επίσκεψης του Βενιαμίν Νετανιάχου στην τουρκική πρωτεύουσα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι
ΒΙΝΤΕΟ: Αναστάτωση σε πτήση στις ΗΠΑ-Επιβάτης επιχείρησε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου
Αφού βομβάρδισε την καθολική εκκλησία στη Γάζα ο Νετανιάχου τηλεφώνησε στον Πάπα
Απαντά ο Πεσκόφ για το νέο πακέτο κυρώσεων-«Η Ρωσία έχει αναπτύξει κάποια ανοσία σε τέτοια μέτρα»
Έξι νεκροί από νέα νυκτερινά ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία
Νέες αποκαλύψεις με τον διάλογο του πιλότου της Air India και του συγκυβερνήτη του-«Το αεροπλάνο είναι στα χέρια σου»
Τα Ηνωμένα Έθνη απαιτούν διεξαγωγή ταχείας έρευνας για τη βία στη νότια πλευρά της χώρας