Άλλα το Προεδρικό, άλλα η Προκοπίου για τις χάρες-«Διαβούλευση υπήρξε και υπάρχει παρά τις δηλώσεις της Υπουργού»

Άλλα τα Προεδρικό, άλλα η Υπουργός Δικαιοσύνης σε σχέση με τις προεδρικές χάρες που για πρώτη φορά δεν δόθηκαν, όπως τις προηγούμενες φορές, επί διαφορετικής Κυβέρνησης και Εισαγγελίας. Κάτι που προκύπτει μέσα από τις δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία ανέφερε πως το θέμα έχει τελειώσει, ενώ από την άλλη, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κληρίδης ανέφερε πως βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με το Προεδρικό.

Σε συνέντευξη της στο Plus, η Άννα Προκοπίου, ερωτηθείσα για τις διαβουλεύσεις για την προεδρική χάρη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει καμία διαβούλευση», λέγοντας πως οι μόνοι που έκαναν παράπονο ήταν ο Σύνδεσμος Φυλακισμένων, ο οποίος μπορεί να έχει άλλη άποψη, καθώς και οι δικηγόροι των κρατουμένων που παλεύουν για να βγουν έξω.

Οι δηλώσεις της κ. Προκοπίου έγιναν την περασμένη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, ενώ μόλις μερικά 24ωρα προηγουμένως, ο δικηγόρος του Συνδέσμου Φυλακισμένων, Αλέξανδρος Κληρίδης, βρισκόταν σε διαβουλεύσεις στο Προεδρικό. Κάτι το οποίο αναφέρει ο ίδιος με δημόσια τοποθέτηση του, γεγονός που δείχνει διγλωσσία ανάμεσα στην Κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα.

Όπως αναφέρει ο κ. Κληρίδης, «εγώ προσωπικά μετέβηκα στο Προεδρικό και συναντήθηκα με άτομα του Προεδρικού τρεις φορές αναφορικά με το θέμα Προεδρικής Χάρης (16/03/23, 31/03/23 και 15/06/23) και έστειλα άλλες τόσες επιστολές και υπομνήματα προς το Προεδρικό με γραπτή απάντηση από το Προεδρικό ημερ. 02/06/23».

Παράλληλα, ο κ. Κληρίδης, ανέφερε πως «διαβούλευση υπήρξε και υπάρχει παρά τις δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία παραδέχτηκε ότι "δεν τους αφορά" το θέμα σαν Υπουργείο. Η τελευταία ενημέρωση που είχα εγώ από το Προεδρικό είναι ότι ακόμα υπάρχει συζήτηση και δεν υπάρχει κατάληξη ούτε θετική ούτε αρνητική».

Ωστόσο, ο δικηγόρος αναφέρει πως, «ασχέτως όμως των πιο πάνω και εν όψει αυτών των δηλώσεων από την Υπουργό, εγώ προσωπικά σταματώ την οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα, αφού δεν φαίνεται να υπάρχει η επιβαλλόμενη ωριμότητα στο χειρισμό του εν λόγω θέματος από τους κυβερνώντες. Ελπίζω να επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επαναπατρίστηκαν αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο-Πάνω από 4.000 στο 2024
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Απουσιάζει από την οικία του στο Πισσούρι 45χρονος (pic)
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση
Επιβεβαιώνει τις μπάλες με τα κινητά η Διεύθυνση Φυλακών-Διαψεύδει τον εντοπισμό ναρκωτικών