Συνεργασία σε θέματα υγείας συζήτησαν Κυριακίδου και Αρχιεπίσκοπος

Τη συνεργασία σε θέματα υγείας και ειδικότερα σε σχέση με το ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου, συζήτησαν η Επίτροπο Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, σε συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ετοιμότητα της εκκλησίας να κάνει ό,τι μπορεί «για την προαγωγή της υγείας».

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Κυριακίδου είπε ότι ενημέρωσε τον Μακαριότατο για αρκετά από τα θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιο της αλλά και για «τη σημαντική συμβολή της εκκλησίας στα θέματα υγείας» και «το πως μπορούμε να συνεργαστούμε ώστε να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη επικοινωνία σε πολλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών».

Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον Μακαριότατο για άλλα θέματα που απασχολούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Κύπρο.

Κληθείσα να αναφέρει σε ποια συγκεκριμένα θέματα θα υπάρξει συνεργασία, η κ. Κυριακίδου είπε ότι η συνεργασία θα αφορά σε θέματα υγείας και πρόσθεσε πως ιδιαίτερα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο «για το ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου» που αφορά ένα από τους πυλώνες υγείας της ΕΕ και το «πως θα μπορούσαμε να περάσουμε μηνύματα μέσα από την εκκλησία στους πολίτες και στις γυναίκες ώστε να μπορούμε να έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση του καρκίνου».

Η Ευρωπαία Επίτροπος ευχήθηκε επίσης να συνεχιστεί η τακτική και στενή συνεργασία των δύο πλευρών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε την κ. Κυριακίδου τόσο για την επίσκεψη της όσο και για την ενημέρωση στην οποία προέβη για θέματα του χαρτοφυλακίου της, τόνισε πως «η εκκλησία είναι υπέρμαχη της υγείας του λαού».

«Καθημερινά η εκκλησία εύχεται υπέρ υγείας του κόσμου όλου γιατί - ακολουθώντας και το αρχαίο μας ρητό - νους υγιής εν σώματι υγιή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μακαριότατο, «όσο προσέχουμε την υγεία μας τόσο μπορούμε να μετάσχουμε και σε πνευματικούς αγώνες».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Το προφητικό τηλεφώνημα του νέου Πάπα στον αδελφό του και η συμβουλή του που αγνόησε
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία