Α. Μιχαηλίδου: Το ΤΕΠΑΚ αποτελεί φάρο προόδου, παιδείας και πολιτισμού

Αναγνωρίζοντας ότι το ΤΕΠΑΚ αποτελεί φάρο προόδου, παιδείας και πολιτισμού, η Πολιτεία συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία του, ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, χαιρετίζοντας την Ψ

Στην ομιλία της, η Υπουργός Παιδείας είπε πως η απόκτηση πτυχίου, αποτελεί για κάθε άνθρωπο μια ξεχωριστή στιγμή, αφού διανοίγει τον δρόμο της δυναμικής διεκδίκησης μιας θέσης στον επαγγελματικό στίβο ή της συνέχισης των σπουδών στο ανώτερο επίπεδο της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νέοι μας καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε μια κοινωνία που χαρακτηρίζεται από συνεχή εξέλιξη, ο αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών που τους προσφέρει το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αποτελεί ήδη στα χέρια τους ένα ισχυρό, ανταγωνιστικό προσόν», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στις διακρίσεις που το ΤΕΠΑΚ καταγράφει,  όπως η ανάληψη της Έδρας UNESCO για την Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά, η βράβευση «HR Excellence in Research» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και η συμμετοχή του στο Δίκτυο Τεχνολογικών Πανεπιστημίων που συναποτελούν το Ευρωπαϊκό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο.

«Αναγνωρίζοντας ότι το ΤΕΠΑΚ αποτελεί φάρο προόδου, παιδείας και πολιτισμού, όχι μόνο για τη Λεμεσό, την πόλη που το φιλοξενεί, αλλά και την κυπριακή κοινωνία ευρύτερα, η Πολιτεία, με γνώμονα τη συνεχή εξέλιξη και σταθερή αναβάθμιση των προγραμμάτων του, στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία του», τόνισε η ΥΠΑΝ.

Πέραν της ετήσιας χορηγίας που λαμβάνει το Ίδρυμα για την προώθηση των δράσεων και την επίτευξη των στόχων του, σημείωσε  πως η απόφαση για την επέκταση του Πανεπιστημίου στην Πάφο, με τη λειτουργία της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο «συμβάλλει στον στόχο της ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ, μέσα από την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών που σχετίζονται με σημαντικούς τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας μας».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, η παραχώρηση στο Πανεπιστήμιο γης και η ανέγερση εστιών και χώρων άθλησης στον πρώην βρετανικό οικισμό Βερεγγάρια, επιλύοντας το μείζον πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών, εξυπηρετεί τις στρατηγικές επιδιώξεις του Ιδρύματος.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε, επίσης, ότι ανάλογης στήριξης με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τυγχάνει εξίσου το σύνολο των Δημόσιων και Ιδιωτικών Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης στον τόπο μας, με απώτερο στόχο, η χώρα μας να καταστεί περιφερειακό και διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε, η Κύπρος διαθέτει ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό, που είναι σε θέση να συμβάλει με το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής σε τοπικό και διεθνές επίπεδο και σημείωσε πως «οφείλουμε να επενδύσουμε στους ανθρώπους μας και τη δουλειά τους και να αξιοποιήσουμε το επιστημονικό έργο που παράγουν».

Η Αθηνά Μιχαηλίδου ανέφερε, εξάλλου, στην ομιλία της, ότι ο γοργός ρυθμός της πανεπιστημιακής ανάπτυξης που παρουσιάζει η Κύπρος, την έχουν αναδείξει τα τελευταία χρόνια σε πόλο έλξης φοιτητών, ακαδημαϊκών και ερευνητών και πως «είναι σε αυτή τη δυναμική που έχει αποκτήσει η πατρίδα μας, στην οποία θέλουμε να δώσουμε συνέχεια».

Κοινός στόχος τόσο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, όσο και των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης της Κύπρου, υπογράμμισε , «είναι να καταστήσουμε την προσφερόμενη επιστημονική γνώση και κατάρτιση ως τον πυρήνα για τη δημιουργία επιστημόνων έτοιμων να εμπλακούν παραγωγικά στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να ανταπεξέλθουν στις προσωπικές και επαγγελματικές προκλήσεις της συνεχώς μεταβαλλόμενης σύγχρονης κοινωνίας».

Εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «μέσα από την υλοποίηση της στοχευμένης πολιτικής που υιοθετούμε και σε αγαστή συνεργασία με τους υπόλοιπους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, θα σημειώσουμε ακόμη περισσότερα βήματα καθιστώντας την πατρίδα μας εκπαιδευτικό και ερευνητικό κόμβο της ευρύτερης περιοχής».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, στην ομιλία του, ο Πρύτανης του, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ευχαρίστησε την Υπουργό Παιδείας, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο σε σχέση με την απόφαση για έγκριση του συμπληρωματικού Προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ που αφορά κυρίως την ανέγερση των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου, στην περιοχή Βερεγγάρια, στα Κάτω Πολεμίδια.

«Ένα όνειρο πολλών χρόνων γίνεται πραγματικότητα για το καλό του Πανεπιστημίου μας και της φοιτητικής μας κοινότητας, ενισχύοντας και στηρίζοντας τη φοιτητική μέριμνα στην αντιμετώπιση του σοβαρότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο που είναι η φοιτητική στέγαση. «Ένα θέμα που σας θέσαμε πρόσφατα κατά την επίσκεψη σας στο Πανεπιστήμιο μας και μας χαροποιεί που και με δική σας στήριξη έφερε γρήγορα αποτελέσματα», είπε ο Πρύτανης απευθυνόμενος προς την Υπουργό Παιδείας.

«Με την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού το αμέσως επόμενο διάστημα και από τη Βουλή προχωρούμε την κατακύρωση του έργου και ξεκινούμε δουλειά», ανέφερε ο Παναγιώτης Ζαφείρης.

Ο Πρύτανης συνεχάρη θερμά τους απόφοιτους και απόφοιτες, λέγοντάς τους πως «σε λίγο θα κρατάτε στα χέρια σας ένα ισχυρό χαρτί για τη μετέπειτα πορεία σας. Ένα σημαντικό εφόδιο για να μπορέσετε να ανοίξετε τα φτερά σας, να αναζητήσετε τη δική σας επαγγελματική ταυτότητα και να ορίσετε την καριέρα σας». 

Ακολούθως, αναφέρθηκε επιγραμματικά σε πρόσφατες δράσεις του Πανεπιστημίου που ενισχύουν την ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων που απαιτεί η νέα εποχή σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια μας.

Χαιρετισμό στην τελετή απηύθυναν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ Ιάκωβος Παπαϊακώβου, ο Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ Κωνσταντίνος Καρσεράς και η Πρωτεύσασα προπτυχιακή φοιτήτρια της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Σοφία Saeed.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, πέραν των τίτλων σπουδών στους απόφοιτους και τις απόφοιτες, απονεμήθηκαν τα βραβεία στους πρωτεύσαντες και πρωτεύσασες φοιτητές και φοιτήτριες των Τμημάτων των Σχολών.  

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022