Μπέρδεψαν τις βιοψίες, διέγνωσαν λάθος άτομο με καρκίνο-Διατάχθηκε έρευνα

Έρευνα διέταξε τόσο το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, όσο και το Υπουργείο Υγείας, σε σχέση με την καταγγελία ασθενή που έλαβε λανθασμένη βιοψία και της δόθηκαν έξι μήνες ζωής, ενώ εν τέλει η βιοψία άνηκε σε άλλο άτομο που δεν ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της, με αποτέλεσμα να μην υποβληθεί σε χημειοθεραπεία.

Μετά το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως, «αφού έλαβε γνώση της επιστολής ασθενούς, στην οποία παρατίθενται στοιχεία ότι της εδώθησαν αποτελέσματα που αφορούσαν άλλον ασθενή, επιβεβαιώνει πως έχει προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια έρευνας για εξακρίβωση των δεδομένων».

Στη συνέχεια προσθέτει πως, «από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, έχει καταρχήν επιβεβαιωθεί ότι η εν λόγω ασθενής δεν έχει λάβει κάποια χημειοθεραπεία. Χωρίς να υποτιμούμε την αναστάτωση που έχει προκληθεί, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους ότι αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με απόλυτη ευαισθησία και επιμέλεια».

Προστίθεται ακόμη πως, «ο κύριος μας στόχος, από την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου πριν 25 χρόνια ήταν, παραμένει και το πετυχαίνουμε, η παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας στους ασθενείς μας. Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα και εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα, θα ενημερωθούν όλοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της στο κρατικό κανάλι η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, ανέφερε πως ζήτησε άμεσα τη διερεύνηση του θέματος.

Όπως είπε, «είναι λυπηρό, έγινε πράγματι κάτι τέτοιο. Πρωτίστως, πρέπει να διερευνηθεί και να δούμε ότι δόθηκε λανθασμένη διάγνωση σε συγκεκριμένη γυναίκα και ο άλλος άνθρωπος, ο οποίος έπρεπε να πάρει τη θεραπεία τι έγινε. Άρα είναι δύο τα ερωτήματα. Ζήτησα έρευνα από τον ΟΚΥπΥ. Δεν επάγεται σε εμάς το Ογκολογικό είναι αυτόνομο».

Δειτε Επισης

It’s the final countdown… H Κύπρος μετρά αντίστροφα για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που φιλοξένησε ποτέ
Στα δίχτυα της Temu και Κύπριοι καταναλωτές-Η πρακτική με τα σκοτεινά μοτίβα που «υπνωτίζει» τους χρήστες
Η σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, οι πολιτικές ομάδες και οι ιδεολογικές προσεγγίσεις
Περιπλέκεται το κουβάρι-Στο κάδρο συμφωνία Ταμασού και Πάφου Γεώργιου πριν την ενθρόνιση Αρχιεπισκόπου
Διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για τις διπλές εκλογές-Ώρα για εκστρατεία και… homework
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν ένα εκ. ευρώ
Βγήκε μπροστά ο Λεμεσού Αθανάσιος-Απάντησε για το συλλείτουργο και εγκαίνια εκκλησίας Αγ. Νικολάου
Ν. Δαμιανού: Οι νομοθεσίες για τηλεπικοινωνίες χρειάζονται σημαντικούς πόρους
Αγορά μικρών λεωφορείων για ΑμεΑ από Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών
Από ασυνεννοησία τους «ξέφυγε» παράνομος αλλοδαπός στην Αγία Νάπα