Φόβοι ACCEPT για νέα χτυπήματα σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ-Βλέπει οργανωμένες ενέργειες

Με έντονο προβληματισμό και ανησυχία, παρακολουθεί την κατάσταση που επικρατεί, όσον αφορά στις υβριστικές αναρτήσεις και μηνύματα που λαμβάνει, η ACCEPT, με την οργάνωση να εκφράζει φόβους για νέα χτυπήματα σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, όπως το επεισόδιο που παρατηρήθηκε στο ΤΕΠΑΚ, τον περασμένο χειμώνα. Την ίδια ώρα, η οργάνωση βλέπει οργανωμένες ενέργειες από διάφορα σύνολα, που εκμεταλλεύονται την άγνοια που επικρατεί, γύρω από το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

Η ACCEPT, μετά τις δημόσιες καταγγελίες, στις οποίες προέβη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έκανε λόγο για ανεξέλεγκτη κατάσταση λόγω μίσους, αν και αρχικά είχε εκφράσει πρόθεση για μία συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, εντούτοις αποφάσισε να αφήσει στην άκρη αυτή την επιθυμία, με στόχο να παρακολουθήσει την κατάσταση. Όλα αυτά την ώρα που τα υβριστικά, χλευαστικά και απαξιωτικά μηνύματα συνεχίζουν, ενώ υπάρχουν και απειλές.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο REPORTER, από καλά ενημερωμένη πηγή από την ACCEPT, εκφράζονται φόβοι ότι θα παρατηρηθούν κι άλλα περιστατικά, παρόμοια με την επίθεση που σημειώθηκε στο ΤΕΠΑΚ. Η οργάνωση θεωρεί πως όλα αυτά γίνονται επειδή πλέον ο καθένας μπορεί να πει και να γράψει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ό,τι θέλει και όσες φορές θέλει, ενώ παλαιότερα αυτό γινόταν μεμονωμένα. Πάντως, οι εκτιμήσεις της οργάνωσης, είναι ότι το επόμενο στάδιο δεν θα είναι η ρητορική μίσους, αλλά εγκλήματα μίσους.

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και ψευδείς ειδήσεις

Όλα αυτά στη σκιά κάποιων οργανωμένων ενεργειών, από μερίδα γονιών, αλλά και άλλα οργανωμένα σύνολα, δημόσια πρόσωπα και κόμματα, που ετοιμάζουν διαδηλώσεις, εναντίον της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, την οποία έχουν συνδέσει με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή και σχέση.

Πάντως, η ACCEPT εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια, όσον αφορά στη στάση του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και των οργανωμένων φορέων, που εμπλέκονται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να λάβει άμεσα θέση και να ενισχύσει τις προσπάθειες, ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα γύρω από την όλη κατάσταση, δεδομένου ότι συνεχίζεται η διάδοση ψευδών ειδήσεων, από διάφορους φορείς που επισκέπτονται χωριά και πόλεις και λόγω της άγνοιας που υπάρχει από την κοινωνία, χρησιμοποιούν υλικό από τον ΠΟΥ και λένε ότι ισχύει και στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Η οργάνωση των ΛΟΑΤΚΙ καλεί το Υπουργείο Παιδείας, αλλά και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο όπως αναλάβει δράση και ξεκινήσει ενημερωτικές εκστρατείες για τους γονείς, ενώ πρότασή της είναι όπως γίνει μία συνάντηση με τους οργανωμένους γονείς, για να ενημερωθούν για το τι ισχύει και τι όχι και τι περιλαμβάνει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Ουσιαστικά, η ACCEPT θεωρεί πως κάποιοι καραδοκούσαν και βρήκαν ευκαιρία, με τη ψήφιση του νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και άρχισαν να βάλλουν κατά της οργάνωσης, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει η οποιαδήποτε σύνδεση των δύο. Αυτό είναι και το στενάχωρο, ανέφερε αρμόδια πηγή από την οργάνωση, καθώς τα fake news που κυκλοφορούν έχουν οδηγήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν ανήλικοι με μαχαίρια πριν εισέλθουν σε παιχνιδότοπο στο κέντρο της Λευκωσίας
Τα επτά μέτρα του Υπ. Μεταφορών μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο-Πού στοχεύουν
Νέα άφιξη 54 παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ο ένας
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο κέντρο της Λευκωσίας
Η Κύπρος στο χάρτη των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας-Ποιος ο λόγος
Στο κελί για επτά χρόνια 22χρονος που πιάστηκε με δέκα κιλά κάνναβη
Οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς άδεια και ασφάλεια-Συνελήφθη 22χρονος
Έμενε παράνομα σε τουρκοκυπριακό υποστατικό και του πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Κλείνει για μία ώρα η Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή λόγω εκδήλωσης ειρήνης
Έκρηξη σε καλώδιο της ΑΗΚ έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου