Χιλιάδες οι αιτήσεις των χαμηλοσυνταξιούχων για διακοπές-Εξαντλείται το κονδύλι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υποβολή αιτήσεων των χαμηλοσυνταξιούχων για συμμετοχή στο ειδικό σχέδιο επιχορήγησης διακοπών για χαμηλοσυνταξιούχους σε ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τιλλιρίας, με το κονδύλι ωστόσο, να εξαντλείται και όπως φαίνεται αρκετοί θα είναι οι συνταξιούχοι που θα μείνουν στο περίμενε και χωρίς διακοπές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κονδύλι το οποίο εγκρίθηκε για το συγκεκριμένο σχέδιο για τους χαμηλοσυνταξιούχους από το Υπουργείο Εργασίας είναι στις 800.000 ευρώ. Ένα ποσό, το οποίο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες περίπου 5,000 χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι στο σύνολό τους στην Κύπρο, είναι 70,000. Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό, αρκετοί είναι αυτοί που δυστυχώς, δεν θα καταφέρουν να γευτούν για λίγες μέρες διακοπές, σε ειδικές τιμές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα και με την εξαγγελία του αρμόδιου Υπουργείου, οι επιχορηγημένες διακοπές είναι για την περίοδο από 16 Ιουνίου μέχρι και τις 31 Ιουλίου και επίσης από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για συγκεκριμένα ξενοδοχεία των ορεινών θερέτρων και του Πύργου Τιλλιρίας

Όπως ανέφερε μάλιστα στον REPORTER, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων, Κώστας Σκαρπάρης, το κονδύλι που εγκρίθηκε για το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται πολύ κοντά στην εξάντλησή του. «Σε διαβήματα που έχουμε κάνει με τους προϊστάμενους του Υπουργείου Εργασίας που χειρίζονται τα ζητήματα, τους αναφέραμε ότι πρέπει να εγκριθεί ακόμη ένα ποσό για να μην μείνουν αρκετοί χαμηλοσυνταξιούχοι, πίσω σε σχέση με την υποβολή των αιτήσεων και αναμένουμε την κατανόηση του Υπουργείου».

Σήμερα, το σύνολο των συνταξιούχων στην Κύπρο είναι γύρω στις 150.000, αλλά οι δικαιούχοι με βάση τα κριτήρια των χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι είναι όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 15,500 ευρώ τον χρόνο και για ανδρόγυνο μέχρι 20,000 ευρώ τον χρόνο, αυτοί είναι γύρω στις 70,000. Με το κονδύλι του Υπουργείου, σύμφωνα με τον κ. Σκαρπάρη, αναμένεται να εγκριθούν 5,000 συνταξιούχοι, που σημαίνει γύρω στα 3,500 νοικοκυριά.

Έτσι, η εισήγηση των χαμηλοσυνταξιούχων, είναι ότι «εφόσον ανοίχτηκε αυτό το θέμα, το οποίο είναι ένα δικαίωμα το οποίο κέρδισαν οι συνταξιούχοι από το 2009, που δούλεψε για μερικά χρόνια και μετά αναστάλθηκε η λειτουργία του λόγω της κρίσης και τα τελευταία χρόνια επαναλειτούργησε, να το αντικρύσουν με πιο θετικό μάτι οι αρμόδιοι. Υπενθυμίζεται, υπήρχε και η δυσκολία με τον κορωνοϊό, άρα σήμερα υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις και έτσι είναι καλά να το δει το αρμόδιο Υπουργείο, ούτως ώστε να εγκριθεί ακόμη ένα κονδύλι, ούτως ώστε να μπορούν να περάσουν έστω και για τρεις μέρες οι συνταξιούχοι τις διακοπές τους».

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο σχέδιο, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας αναφορικά με τη συμμετοχή στο σχέδιο και την επιλογή ξενοδοχείου προτίμησης. Σημειώνεται επίσης, ότι υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για το σχέδιο, μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας ORTHODOXOU TRAVEL. Ταυτόχρονα, οι αιτήσεις εξακολουθούν να υποβάλλονται δεόντως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες και με τους άλλους δύο τρόπους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση hotels@orthodoxou.com.cy ή με τηλεομοιότυπο στον αριθμό 24841045, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον αριθμό 24841061.

Δειτε Επισης

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής η Ημερίδα Άσκησης και Προσφοράς για τους Μικρούς Ήρωες
Η ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας για στολές, ιατρικές εξετάσεις και επιλογή βαθμοφόρων για τους στρατεύσιμους
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Ζητούν μέτρα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι οδηγοί ΤΑΞΙ-Καταγγέλλουν παρανομίες στα αεροδρόμια
Η ευκαιρία των ΣΥΟΠ για μονιμοποίηση, οι γραπτές εξετάσεις και το αγκάθι για όσους μείνουν… ανεξεταστέοι
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή
Μονομερή απόφαση της Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει να γίνεται έρευνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών