Αποκατάσταση επιδομάτων προσωπικού στο δημόσιο τομέα ζητά η Ισότητα

Οτιδήποτε άλλο εκτός από ολική επαναφορά από την 1/1/2024 στο 100% των επιδομάτων βάρδιας και στο 1:2 για ώρες Κυριακής και Δημόσιας Αργίας αποτελεί αποτυχία και αρνητική εξέλιξη, αναφέρει, σε ανακοίνωση της, η Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα.

Προσθέτει ότι προ εκλογής του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας και, σε απάντηση του ερωτήματος που του έθεσαν γραπτώς αν «προτίθεται να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για αποκατάσταση των επιδομάτων προσωπικού του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στο 100%», τους απάντησε γραπτώς στις 10/2/2023 ότι «…κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης θα ξεκινήσει η σταδιακή αποκατάσταση του επιδόματος βάρδιας και της αποζημίωσης για την υπερωριακή απασχόληση, με εφαρμογή από το δεύτερο εξάμηνο του 2023».

Είναι απορίας άξιο, αναφέρει η Συντεχνία, γιατί η «κρατικά επιχορηγούμενη Συμπαιγνία Δημοσίων Υπαλλήλων» - κατά την έκφρασή της - «πανηγυρίζει ότι 'το Υπουργείο Οικονομικών [τους] έχει ενημερώσει και επίσημα με γραπτή επιστολή ημερ. 6/6/2023, ότι στο πλαίσιο ετοιμασίας του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2024 θα προωθήσει χαλάρωση των μειώσεων που εφαρμόζονται επί των πιο πάνω ωφελημάτων κατά ½ από την 1.1.2024'».

«Το υπόλοιπο ½ της αποκοπής, θα αποδοθεί την 1.1.2025, που συνεπάγεται και την πλήρη αποκατάσταση του επιδόματος βάρδιας και της αποζημίωσης για υπερωριακή απασχόληση. Δηλαδή, σε χρόνο πολύ μεταγενέστερο αυτού που ο ίδιος ο Πρόεδρος δήλωσε προ μερικών εβδομάδων. Οι πανηγυρισμοί για σταδιακή επαναφορά των επιδομάτων δεικνύει τί πραγματικά αντιλαμβάνονται για τους εργαζόμενους σε βάρδιες», προσθέτει.

«Πριν από 10 χρόνια η Κυβέρνηση τους έπιασε στον ύπνο και συγκατάνευσαν να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη των εργαζομένων του Δημόσιου και του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα: 2 δισεκατομμύρια ευρώ ο λογαριασμός και οι εργαζόμενοι, ιδίως οι χαμηλά αμειβόμενοι, παραμένουν καθηλωμένοι για σειρά ετών σε χαμηλές κλίμακες. Πανηγυρίζουν σήμερα γιατί τα δικά μας κεκτημένα δικαιώματα επανέρχονται σταδιακά», καταλήγει η Συντεχνία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022