Διαμαρτυρία μπροστά από το ελληνικό προξενείο Κωνσταντινούπολης για μετανάστες

Θα λογοδοτήσουν για τη σφαγή στη Μεσόγειο», ήταν το σύνθημα μιας ομάδας μελών της «Ένωσης για την Ελεύθερη Σκέψη και τα Δικαιώματα της Εκπαίδευσης» (Özgür Der) καθώς και μελών του «Συλλόγου Αλληλεγγύης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους καταπιεσμένους» (Mazlumder) η οποία πραγματοποίησε χθες το απόγευμα διαμαρτυρία μπροστά από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κατά της πολιτικής της Ελλάδας αναφορικά με τους μετανάστες.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σε δήλωση του εκ μέρους των διαμαρτυρομένων, ο αντιπρόεδρος της «Ένωσης για την Ελεύθερη Σκέψη και τα Δικαιώματα της Εκπαίδευσης», Κενάν Αλπάι κατηγόρησε την Ελλάδα για τη βύθιση του σκάφους που μετέφερε μετανάστες την προηγούμενη εβδομάδα νότια της Πελοποννήσου και ισχυρίστηκε ότι «επί 7 ώρες, διαπράχθηκε μια προγραμματισμένη, συστηματική σφαγή από την ελληνική ακτοφυλακή προκειμένου να βυθιστεί ένα πλοίο και να πνιγούν παιδιά και γυναίκες, αυτοί οι αθώοι άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα σε αυτό, στη Μεσόγειο Θάλασσα».

Υποστήριξε ακόμη πως «αυτή η σφαγή δεν θα σταματήσει εδώ. Αν όχι σήμερα, τότε αύριο, αν όχι αύριο, τότε σίγουρα στο εγγύς μέλλον, όσοι εμπλέκονται σε αυτή τη σφαγή και όσοι ενθαρρύνουν αυτή τη σφαγή θα πρέπει σίγουρα να δικαστούν από ένα αμερόληπτο διεθνές ποινικό δικαστήριο».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τους Πρόσφυγες», Αλί Ονέρ δήλωσε ότι υπάρχουν 90 εκατομμύρια πρόσφυγες στον κόσμο. «Τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες χιλιάδων ανθρώπων που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο μόνο στη Μεσόγειο Θάλασσα, καθώς οι βάρκες τους είτε έχουν πυροβοληθεί από τις ομάδες της ακτοφυλακής, είτε έχουν βυθιστεί από την ελληνική ακτοφυλακή, όπως στην πρόσφατη περίπτωση του πλοίου, με εκατοντάδες σορούς να περισυλλέγονται ενώ άλλες σοροί να μην βρίσκονται ποτέ».

Κατά τη διαμαρτυρία άνοιξαν πανό με την επιγραφή, στην τουρκική και αγγλική γλώσσα: «Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λογοδοτήσουν για τη σφαγή των προσφύγων στη Μεσόγειο» και φώναζαν συνθήματα κατά της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά το πέρας των ομιλιών, ο πρόεδρος της «Ένωσης για την Ελεύθερη Σκέψη και τα Δικαιώματα της Εκπαίδευσης», Ριντβάν Καγιά και ορισμένα μέλη της ομάδας άφησαν τα πανό και τα πλακάτ τους στην πύλη του Προξενείου και αποχώρησαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή που η Μαρινέλλα καταρρέει στη σκηνή του Ηρωδείου
«Κανείς δεν ξέρει αν οργανώνουν την μοιραία επίθεση»-Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα της 14χρονης στη Γλυφάδα
«Νόμιμα πήρα το παιδί» υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας για την αρπαγή του νεογέννητου
Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 2χρονο στην Λαμία-Τον έσωσε η γιαγιά του που δέχθηκε δάγκωμα
Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του υπό την απειλή μαχαιριού στο Αίγιο
Δύο 17χρονοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στην Ερμιόνη και τον ξύρισαν με φαλτσέτα
Αρχές 2025 το Αν. Συμβούλιο Συνεργασίας, αποφάσισαν Μητσοτάκης-Ερντογάν
Πλήρης αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο η οδηγία του ελληνικού ΥΠΕΞ
Μπούκαρε στο νοσοκομείο, άρπαξε το νεογέννητο και τη γυναίκα του και εξαφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός
Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονου που ξυλοκοπήθηκε στην Ελλάδα-«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»