Βρέθηκαν συντρίμμια κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού-Σε εξέλιξη οι έρευνες για το Titan

Ένα σημείο με συντρίμμια ανακαλύφθηκε εντός της περιοχής έρευνας των τηλεχειριζόμενων οχημάτων (ROV) κοντά στον Τιτανικό, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Oι ειδικοί αξιολογούν τις πληροφορίες.

Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 -τοπική ώρα- για να ενημερώσει για τα τελευταία ευρήματα από την επιχείρηση αναζήτησης του υποβρυχίου Titan.

Η αναζήτηση του υποβρυχίου συνεχίζεται, ενώ το οξυγόνο εντός αυτού φέρεται να έχει εξαντληθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες η παροχή οξυγόνου θα σταματούσε λίγο μετά τις 14:00 ώρα Ελλάδος. Ωστόσο, η ακριβής κατάσταση στο σκάφος είναι άγνωστη και οι ειδικοί έχουν πει ότι οι προβλέψεις σχετικά με τις προμήθειες είναι «ανακριβείς» αναφορικά με τους επιβαίνοντες στο «Titan».

Υπενθυμίζεται πως το βαθυσκάφος Titan, μήκους 6,7 μέτρων, που ανήκει στην εταιρεία OceanGate Expeditions με έδρα τις ΗΠΑ, ξεκίνησε την κάθοδό του προς το ναυάγιο του Τιτανικού στις 08:00 το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας). Έχασε επαφή με το πλοίο υποστήριξης από το οποίο αποκολλήθηκε έπειτα από περίπου μία ώρα και 45 λεπτά, δηλαδή λίγα λεπτά προτού φτάσει στο διάσημο ναυάγιο, σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Ατλαντικού.

Όταν ξεκίνησε το Titan διέθετε οξυγόνο για 96 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ερωτήματα για την ασφάλεια του βαθυσκάφους δημιουργήθηκαν το 2018 στη διάρκεια συμποσίου ειδικών της βιομηχανίας, ενώ αργότερα το ίδιο έτος ο πρώην επικεφαλής θαλάσσιων επιχειρήσεων της OceanGate, ο Ντέιβιντ Λόχριτζ, προσέφυγε δικαστικά εναντίον της εταιρείας, αφού εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια του Titan και απολύθηκε.

Σύμφωνα με αυτόν, το φινιστρίνι στο εμπρός μέρος του βαθυσκάφους έχει κατασκευαστεί για να αντέχει την πίεση σε 1.300 μέτρα βάθους και όχι στα 4.000 μέτρα.

Παράλληλα, οι αναφορές για «υποβρύχιους ήχους» στην περιοχή εξακολουθούν να διερευνώνται, αλλά πιστεύεται ότι μεγάλο μέρος τους μπορεί να είναι θόρυβος του ωκεανού, ξεκαθάρισε νωρίτερα ο υποναύαρχος Τζον Μάουτζερ στο Sky News.

Η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου κατηγορεί την OceanGate

Την ίδια ώρα, η οικογένεια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Hamish Harding, ο οποίος βρίσκεται στο «Titan», κατηγόρησε την OceanGate ότι άργησε να αναφέρει την εξαφάνιση του υποβρύχιου.

Οι επικοινωνίες μεταξύ του υποβρυχίου και του σκάφους επιφανείας Polar Prince χάθηκαν περίπου στις 9.45 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, 1 ώρα και 45 λεπτά μετά την έναρξη της κατάβασης του στο ναυάγιο του Τιτανικού. Αλλά μόλις στις 5.40 μ.μ. τοπική ώρα ενημερώθηκε η ακτοφυλακή των ΗΠΑ.

Η Kathleen Cosnett, ξαδέρφη του Harding, είπε στην Telegraph: Είναι πολύ τρομακτικό. Χρειάστηκε τόσο πολύς χρόνος για να πάνε να τους σώσουν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Υπό δρακόντεια μέτρα εκ νέου ενώπιον Κακουργιοδικείου ο Κομμωτής
Στη σκιά του πολέμου η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ-Η αύξηση των αμυντικών δαπανών, ο Τραμπ και οι ηγέτες
Συνάντηση Ερντογάν και Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη
Ο Τραμπ αντιδρά στα δημοσιεύματα για τις ζημιές των βομβαρδισμών του στο Ιράν
Με κοινό εξοπλισμό οι Αζέροι που συνελήφθησαν σε Λεμεσό και Κρήτη-Ενισχύονται οι υποψίες για οργανωμένο δίκτυο
Οι εξελίξεις τύπου roller coaster στον πόλεμο, η επιτυχία Ισραήλ-ΗΠΑ και η επόμενη μέρα του Χαμενεΐ
Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την ΑΤΑ-Προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές οι δύο πλευρές
Μπαίνει τέλος στις συζητήσεις δεκαετίας για τα ξενόγλωσσα-Ολοκληρώνεται η συζήτηση στη Βουλή
Ανησυχία και ασκήσεις επί χάρτου υπό τον φόβο αυξήσεων στα καύσιμα-Σκέψεις για νέα παράταση στον φόρο άνθρακα
Ρίγος από τη δήλωση της Χαρίτας Μάντολες στο Ευρωκοινοβούλιο-«Οι κραυγές, οι φωνές είναι μέσα στα αυτιά μου δεν μπορώ να τις ξεχάσω»