Θέλουν να φτιάξουν το λιμάνι στο κατεχόμενο Καραβοστάσι για κρουαζιερόπλοια

Θλιβερή περιέγραψε την κατάσταση στα κατεχόμενα λιμάνια της Κερύνειας και της Αμμοχώστου, ο «υπουργός μεταφορών», Ερχάν Αρικλί λέγοντας ότι πρώτα θα γίνουν βελτιωτικά έργα από τις τ/κ θαλάσσιες επιχειρήσεις, στις οποίες είναι συνέταιρος και η Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δηλώσεις του στην Κίπρις ο κ. Αρικλί είπε ότι χρειάζονται 300 εκατομμύρια δολάρια για τα δύο λιμάνια. «Δεν είναι δυνατόν να δώσουμε αυτά τα χρήματα. Μετά τις βελτιωτικές εργασίες, θα κάνουμε τα λιμάνια μαζί με τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι μετά την λύση των προβλημάτων στα λιμάνια της Κερύνειας και της Αμμοχώστου θα κατευθυνθούν προς το λιμάνι στο Καραβοστάσι, ο κ. Αρικλί είπε ότι αυτό είναι γνωστό λιμάνι και έχει βάθος που καθιστά δυνατή την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων σε αυτό. Ανέφερε ότι θα φτιάξουν και τον χώρο αυτό μαζί με τον ιδιωτικό τομέα.

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για να ανοίξει το νέο παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου στις 20 Ιουλίου κι ενώ αρχικά σκέφτονταν να χρησιμοποιήσουν τα κτίρια του παλιού «αεροδρομίου» για την «αστυνομία» και το «τελωνείο», λόγω του ότι είναι μακριά θα χρησιμοποιήσουν προσωρινά τα κτίρια που βρίσκονται δίπλα στο νέο τερματικό. «Όταν υπογράψουμε το συμπληρωματικό πρωτόκολλο, θα θέσουμε ως όρο να κτιστεί κτήριο της αστυνομίας και τελωνείο. Το Ερτζιάν θα ανοίξει στις 20 Ιουλίου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο οδικό δίκτυο, ο κ. Αρικλί είπε ότι η Τουρκία φτιάχνει υπεραστικούς και αγροτικούς δρόμους μήκους 322 χιλιομέτρων και ότι έχουν ολοκληρωθεί τα 120 χιλιόμετρα μέχρι αυτή την στιγμή, ενώ είναι υπό κατασκευή 30 χιλιόμετρα.

«Επομένως, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν τελειώσει οι μισοί και θα περάσουμε στις άλλες φάσεις». Πρόσθεσε ότι οι προσφορές για τους αγροτικούς δρόμους διεξήχθησαν στην Τουρκία και οι εταιρείες που τους κέρδισαν εργάζονται νυχθημερόν και καθημερινώς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μ. Ευαγγέλου: Σημαντική η διάσταση του αθλητισμού στην κοινωνική συμπερίληψη
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ
Εκτροπή προς Κύπρο για έντεκα πτήσεις με προορισμό το Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης
Ξεκαθαρίζει για τον τερματισμό των μέτρων στήριξης η Κυβέρνηση-«Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει»
Με κάθε λαμπρότητα τίμησε την ημέρα της Ανεξαρτησίας η Κύπρος (pics)
Συννεφιασμένος ο καιρός, μεμονωμένες βροχές στο μενού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανοίγει ξανά η συζήτηση για το Εθνικό Σχέδιο Παιδείας-Στέλνει πολυσέλιδο υπόμνημα σε ΠτΔ ο Μυλωνάς
Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας