Τα είπαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό Στεφάνου και Κόμπος

Σε ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλονται με στόχο την επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας, καθώς και ζητήματα της αρμοδιότητας του Υπουργού Εξωτερικών, προέβη ο Κωνσταντίνος Κόμπος προς τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου σε συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στα γραφεία του ΑΚΕΛ, στην παρουσία και του επικεφαλής του τομέα Κυπριακού του ΑΚΕΛ Τουμάζου Τσιελεπή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Στεφάνου ευχήθηκε καλή δουλειά στον κ. Κόμπο και του ανέπτυξε τις θέσεις του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό με έμφαση στο τι πρέπει να κάνει η ε/κ πλευρά προκειμένου να επαναρχίσει η διαπραγμάτευση από το σημείο που είχε μείνει στο Κραν Μοντανά. Διαβεβαίωσε τον ΥΠΕΞ ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει δημιουργικά τη δύσκολη αυτή προσπάθεια με κοινό στόχο την αντιμετώπιση του κινδύνου οριστικής διχοτόμησης και τη λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου. Με τον Υπουργό συμφωνήθηκε να είναι σε επαφή και δημιουργικό διάλογο, όπως αναφέρεται.

Ο κ. Στεφάνου ευχαρίστησε τον κ. Κόμπο για την εποικοδομητική συνάντηση και τον διαβεβαίωσε ότι το ΑΚΕΛ είναι μεν κόμμα της αντιπολίτευσης με θεσμικό ρόλο να ασκεί κριτική εκεί που διαφωνεί, αλλά τον ρόλο αυτό τον διαδραματίζει πάντα με δημιουργική προσέγγιση και αυτό θα συνεχίσει να πράττει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες διαμέρισμα στη Λακατάμια-Στο σημείο η Πυροσβεστική Υπηρεσία
«Με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», φώναζε ο 45χρονος γιος αφού χτυπήθηκε από τον 71χρονο
Ζελενσκι: Θα πάω την Πέμπτη στην Τουρκία, περιμένουμε πλήρη και γενική κατάπαυση πυρός
ΒΒC: O Πούτιν ίσως ζήτησε απευθείας συνομιλίες με την Ουκρανία για να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ και Ευρώπης
Επίσκεψη Προέδρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας-«Αποτελεί πρότυπο νοσηλευτικού ιδρύματος»
Έτοιμος να στηρίξει την υποψηφιότητα Αναστασίου ο Χαννίδης-Θέτει ως προϋπόθεση την αποκατάσταση διαγραφέντων
«Στόχος είναι να φέρουμε τη νεολαία της Κύπρου πιο κοντά»
Υπ. Άμυνας: Μένουμε στρατευμένοι στον αγώνα για ελευθερία
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Σκέψεις για τριπλή απόσυρση στην ΕΔΕΚ-Το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων με τον Νίκο Αναστασίου