Ζητούν μετονομασία του «αεροδρομίου» της Τύμπου σε Φαζίλ Κιουτσιούκ

Την ονομασία του «νέου αεροδρομίου» με το όνομα του Δρ Φαζίλ Κιουτσούκ ζήτησε o Μεχμέτ Κιουτσούκ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Φαζίλ Κιουτσούκ και γιος του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη, μιλώντας χθες στην εκπομπή του δημοσιογράφου Χασάν Χαστουρέρ στον τηλεοπτικό σταθμό Kıbrıs TV.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η αντίστοιχη εφημερίδα αναφέρει σήμερα πως ο κ. Κιουτσούκ δήλωσε ότι δεν είναι δική τους επιθυμία και ευχή, αλλά επιθυμία και ευχή του τουρκικού «λαού της Κύπρου», προσθέτοντας ότι χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί κατά την εκστρατεία που έκανε το βακούφικο για’ αυτό το λόγο και έχει υπογραφεί και από «βουλευτές, δημάρχους και κοινοτάρχες».

Υποστήριξε, επίσης, ότι η ονομασία του νέου «αεροδρομίου» με το όνομα του Φαζίλ Κιουτσούκ είναι μέρος των προσπαθειών που καταβάλουν, με τον μικρό προϋπολογισμό και τα περιορισμένα μέσα του ιδρύματος, για ενημέρωση του κόσμου για τον αγώνα των Τούρκων της Κύπρου ενάντια στην «προσπάθεια εξαπάτησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης από το Ελληνοκυπριακό-Ελληνικό δίδυμο, που ισχυρίζεται ότι το Κυπριακό ξεκίνησε το 1974 και υπάρχει κατοχή».

Ο κ. Κιουτσούκ εξέφρασε τη λύπη του που δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν συνάντηση με το «πρωθυπουργό» για το θέμα αυτό και δήλωσε ότι λόγω εντολής της ανώτατης διοίκησης του ΚΕΕ, μόνο 6 «βουλευτές» και 2 «υπουργοί» υπέγραψαν κατά την εκστρατεία συλλογής υπογραφών.

Ο κ. Κιουτσούκ εξήγησε ότι ο Τζεβντέτ Γιλμάζ, Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα κατεχόμενα, ρώτησε τον «πρωθυπουργό» Ουνάλ Ουστέλ «γιατί το όνομα αυτού του νέου αεροδρομίου να μην είναι αεροδρόμιο Φαζίλ Κιουτσούκ» και ότι ο Ουστέλ του απάντησε ότι χρειάζονται έγκριση από την Τουρκία γι’ αυτό.

Ωστόσο, ο Μεχμέτ Κιουτσούκ τόνισε ότι το θέμα αυτό μπορεί να τεθεί στη «βουλή» από το «υπουργικό συμβούλιο» και όχι από την Τουρκία. Σημείωσε δε ότι γνωρίζει πως η Άγκυρα δεν είπε όχι στο να ονομαστεί το νέο «αεροδρόμιο» Φαζίλ Κιουτσούκ και εξήγησε ότι ο «υπουργός μεταφορών» Ερχάν Αρικλί είχε εμποδίσει να τεθεί το θέμα αυτό στην ατζέντα του Τούρκου Προέδρου επειδή φοβόταν την «εθνική άποψη».

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση