Περαιτέρω συνεργασία με Γαλλία στον τομέα της γεωργίας ζήτησε η Κύπρος

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, ζήτησε από τη Γαλλίδα Πρέσβειρα την περαιτέρω συνεργασία με τη Γαλλία στον τομέα της γεωργίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Γεωργίας είχε την Πέμπτη συνάντηση με την κ. Salina Grenet-Catalano.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι διαχρονικά εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και να συζητηθούν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της άριστης συνεργασίας με τη Γαλλία στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τόσο σε επίπεδο ΕΕ, όσο και σε διμερές επίπεδο.

Ο κ. Ξενοφώντος ενημέρωσε την κ. Grenet-Catalano για διάφορα θέματα του Υπουργείου, ενώ ζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τη Γαλλία στον τομέα της γεωργίας, ο οποίος είναι ένας σημαντικός τομέας για την οικονομία της χώρας, συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην παραγωγή τροφίμων τόσο για την εγχώρια αλλά και τη διεθνή αγορά, καθώς και η προώθηση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας, μέσω υλοποίησης έργων κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της γεωργίας, ιδιαίτερα για την Κύπρο.

Επίσης, ζητήθηκε η ανάπτυξη διμερούς συνεργασίας στον τομέα των δραστηριοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Από την πλευρά της, η Πρέσβειρα της Γαλλίας, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εποικοδομητική συνάντηση και συνεργασία, εξέφρασε την επιθυμία της για ενδυνάμωση της συνεργασίας και επέκτασή της σε νέους τομείς.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ακρίβεια και ζέστη εγκλωβίζουν τους ηλικιωμένους-Στον κίνδυνο θερμοπληξίας κάθε καλοκαίρι
Υλοποιήθηκε το 45% των ανακλήσεων σε οχήματα με ΤΑΚΑΤΑ-Παραμένουν ακόμη 37.000 για αντικατάσταση των αερόσακων
Πέθανε ο τραγουδιστής Κώστας Μοναχός
Πυρκαγιά στην Επαρχία Λευκωσίας επηρέασε γραφεία εταιρείας και οχήματα-Διερευνώνται τα αίτια
Τα αναπάντητα ερωτήματα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τα σενάρια για την «επόμενη μέρα»
Πρόλαβαν τα χειρότερα Πυροσβεστική και Τμήμα Δασών έπειτα από πυρκαγιά στην Πάφο-Παραμένουν σε επιφυλακή
Σαφάρι ελέγχων και καταγγελίες πολιτών και υποστατικών στη Λεμεσό
Ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα ο οδηγός για το τροχαίο με θύματα πατέρα και γιο στη Θεσσαλονίκη
Ο ισραηλινός στρατός καλεί τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν- 66 νεκρά παιδιά από την πείνα
Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι νόμιμο, ισχυρίζεται η πλευρά Χαφτάρ και προειδοποιεί την Ελλάδα με λήψη μέτρων