Νέες ενέργειες για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης αστυνομικού από συναδέλφους της

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ξανά ο φάκελος της υπόθεσης καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας αστυνομικού, η οποία κατονόμασε και ενέπλεξε στην υπόθεση τρία μέλη της Δύναμης που εργάζονται σε νευραλγικά πόστα που συνδέονται άμεσα και ηγεσία του Σώματος, καθώς η Νομική Υπηρεσία κάλεσε την Αστυνομία να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες.

Πάντως, πρόκειται για τη δεύτερη φορά που επιστρέφει στην Αστυνομία ο φάκελος της υπόθεσης, καθώς και τις περασμένες εβδομάδες είχε αποσταλεί ο φάκελος, ωστόσο επιστράφηκε στην Αστυνομία για επιπρόσθετες ενέργειες. Τον περασμένο Απρίλιο είχαν ολοκληρωθεί οι ενέργειες της Αστυνομίας και αποστάλθηκε εκ νέου στη Νομική Υπηρεσία, ωστόσο διαφάνηκε πως δεν επαρκούσαν τα στοιχεία.

«Διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία ο φάκελος, ωστόσο επέστρεψε πίσω για να γίνουν κάποιες επιπρόσθετες ενέργειες. Από τη μελέτη του μαρτυρικού υλικού, διαφάνηκε πως έπρεπε να γίνουν κάποιες ενέργειες. Αυτή τη στιγμή είναι σε αυτό το στάδιο οι ενέργειες της Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Ανδρέου.

Σημειώνεται πως υπό διερεύνηση βρέθηκαν τρία πρόσωπα, εκ των οποίων ο ένας μόνο τέθηκε σε διαθεσιμότητα, σε αντίθεση με τους άλλους δύο. Και αυτό διότι, όπως είχε ανακοινωθεί επίσημα, αποφασίστηκε η λήψη διοικητικών μέτρων και έτσι ο ένας μετατέθηκε σε άλλο τμήμα, εντός του Αρχηγείου. Ωστόσο, στη συνέχεια μετατέθηκε ξανά σε τμήμα εκτός του Αρχηγείου, ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με την παραπονούμενη. Όσον αφορά στο δεύτερο πρόσωπο, αυτός είχε λάβει άδεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όχι στην διαθεσιμότητα των άλλων δύο στελεχών που ενέπλεξε η αστυνομικός στην παρενόχληση

Υπενθυμίζεται, πως η καταγγελία της παραπονούμενης έγινε στις 25/2/2023 και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε άμεσα, ωστόσο δεν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου για διάταγμα προσωπορκάτησης του, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις, αφού η Αστυνομία έκρινε, σύμφωνα με την θέση της, πως δεν ήταν απαραίτητο.

Την διερεύνηση της υπόθεσης, ανέλαβε το ΤΑΕ Λεμεσού, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως προέκυψαν ποινικά αδικήματα σε βάρος κάποιων εκ των εμπλεκομένων, ωστόσο ο τελικός λόγος είναι στη Νομική Υπηρεσία, στην οποία θα διαβιβαστεί εκ νέου ο φάκελος για τις τελικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η υπόθεση παρενόχλησης αστυνομικού και οι χειρισμοί-«Εντύπωση για δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν ανήλικοι με μαχαίρια πριν εισέλθουν σε παιχνιδότοπο στο κέντρο της Λευκωσίας
Τα επτά μέτρα του Υπ. Μεταφορών μετά τη φωτιά σε σχολικό λεωφορείο-Πού στοχεύουν
Νέα άφιξη 54 παράτυπων μεταναστών στο Κάβο Γκρέκο-Συνελήφθη ο ένας
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο κέντρο της Λευκωσίας
Η Κύπρος στο χάρτη των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας-Ποιος ο λόγος
Στο κελί για επτά χρόνια 22χρονος που πιάστηκε με δέκα κιλά κάνναβη
Οδηγούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς άδεια και ασφάλεια-Συνελήφθη 22χρονος
Έμενε παράνομα σε τουρκοκυπριακό υποστατικό και του πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Κλείνει για μία ώρα η Πλατεία Ελευθερίας την Κυριακή λόγω εκδήλωσης ειρήνης
Έκρηξη σε καλώδιο της ΑΗΚ έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίου Δομετίου