Κλείνουν το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου οι πρατηριούχοι-Φωνάζουν για αγορά καυσίμων από κατεχόμενα

Έφτασε ο κόμπος στο χτένι για τους πρατηριούχους, όσον αφορά στην αγορά καυσίμων από τα κατεχόμενα, οι οποίοι την ερχόμενη Τρίτη βγαίνουν στους δρόμους και κλείνουν το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να σπεύσουν στο Προεδρικό, για να παραδώσουν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι πρατηριούχοι είχαν πολλάκις προειδοποιήσει τους προηγούμενους μήνες, για το γεγονός ότι αρκετοί Ελληνοκύπριοι πηγαίνουν στα κατεχόμενα και έρχονται στις ελεύθερες περιοχές, με τα οχήματά τους γεμάτα, αφού εφοδιάστηκαν με καύσιμα, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις των πρατηρίων καυσίμων στις ελεύθερες περιοχές να είναι μειωμένες.

Όπως φαίνεται η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, με το σύνδεσμο των πρατηριούχων να αποφασίζει όπως βγουν στους δρόμους, για να διαμαρτυρηθούν. «Την Τρίτη θα πάμε με βυτιοφόρα, στις 11:00, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και θα διαμαρτυρηθούμε για λίγη ώρα, κλείνοντας το δρόμο», ανέφερε στον REPORTER, ο εκπρόσωπος τύπου των πρατηριούχων, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Πάντως, ο σύνδεσμος των πρατηριούχων είχε στο παρελθόν επαφές με το Προεδρικό, όχι όμως με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι επαφές τους, δεν τους ικανοποίησαν. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που τους οδήγησαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας. Εκτός αυτού, ο σύνδεσμος πρατηριούχων εξέφρασε φόβους ότι σε περίπτωση που καταργηθούν τα μέτρα στήριξης για το ΦΠΑ στα καύσιμα, τότε θα αυξηθούν οι ροές των πολιτών στα κατεχόμενα.

«Μετά το οδόφραγμα, θα πορευτούμε στο Προεδρικό, όπου επίσης θα διαμαρτυρηθούμε και θα παραδώσουμε υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τα αιτήματά μας».

Σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε πολιτική παρέμβαση, πριν την διαμαρτυρία, ο σύνδεσμος θα τη μελετήσει και θα λάβει οποιεσδήποτε αποφάσεις, τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.

Δειτε Επισης

Ψήφισε νόμο για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών η Βουλή
Αιμιλιανίδης: Σωστή η απόφαση για ποινικούς ανακριτές από το Υπουργικό, δύσκολο όμως το έργο τους
Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στην Ελλάδα
Καταγγελίες για συνομωσία μαφιόζων, δικαστικών και αστυνομίας κατά της κυβέρνησης Ερντογάν
Ο Μαχμούντ Αμπάς κατηγορεί τη Χαμάς ότι έδωσε προσχήματα στο Ισραήλ για να επιτεθεί στη Γάζα
Ανησυχητική η εξέλιξη του δρόμου Πάφου-Πόλης, εκτιμά ο Πρόεδρος ΕΒΕΠ
Κρατήθηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ ο 29χρονος γεωργός που κτυπήθηκε από τρακτέρ-Διερευνώνται τα αίτια
Καρογιάν: Στόχος το 7,5%+ και η εκλογή ευρωβουλευτή στις εκλογές
Θανατηφόρο τροχαίο με Έλληνες στην Τουρκία-Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
«SMS από πολιτικά πρόσωπα, αδελφότητες και κανονίσματα από τον Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα»