Στήνει πόδι ο τέως Κιτίου, δεν φεύγει από την Μητρόπολη-Ενίσταται στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Δεν αποδέχεται την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, βάσει της οποίας τίθεται σε αργία μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, κατά της καταδίκης του για άσεμνη επίθεση, σε βάρος 16χρονης το 1981, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου, ο δικηγόρος του οποίου έστειλε επιστολή στην Ιερά Σύνοδο, αναφέροντας πως τη θεωρεί άδικη. Την ίδια ώρα, ο τέως Μητροπολίτης φέρει ενστάσεις και για το θέμα της μεταστέγασής του.

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο θεολόγος, Θεόδωρος Κυριακού, ο καταδικασθείς τέως Μητροπολίτης Κιτίου έστειλε μέσω του δικηγόρου του, επιστολή στην Ιερά Σύνοδο, βάσει της οποίας θεωρεί άκυρη την απόφαση, για να τεθεί σε αργία. «Βέβαια, μπορεί ο ίδιος να τη θεωρεί άκυρη, αλλά είναι καθόλα έγκυρη, αφού πάρθηκε από την Ιερά Σύνοδο, που είναι το ανώτατο σώμα της Εκκλησίας. Έτσι, εάν κάποιος ιερέας επιτρέψει στον τέως Κιτίου να λειτουργήσει, τότε θα έχει επιπτώσεις, επειδή παραβίασε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου».

Εκτός αυτού, στην επιστολή του, ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου φέρει ενστάσεις, αναφορικά και για την μεταστέγασή του, θέτοντας θέματα υγείας, καθώς υπάρχουν και αναφορές ότι κινδυνεύει αν βρεθεί σε δημόσιους χώρους, καθώς στο παρελθόν έχει υποστεί προπηλακισμούς. «Για το συγκεκριμένο θέμα, δεν φταίει κανένας άλλος, παρά μόνο ο ίδιος».

Ο κ. Κυριακού σημείωσε πως η Μητρόπολη Κιτίου θα πληρώσει το ενοίκιο του διαμερίσματος, όταν αυτό εξευρεθεί για τον τέως Μητροπολίτη, ωστόσο τα υπόλοιπα έξοδα θα πρέπει να τα καλύπτει ο ίδιος. Την ίδια ώρα, ο νυν Μητροπολίτης Κιτίου, Νεκτάριος, είναι αυτός που καλείται να αποφασίσει για την μείωση μισθού και την κατάργηση των προνομίων του τέως Μητροπολίτη, όπως ο οδηγός.

Υπενθυμίζεται πως η Ιερά Σύνοδος, που συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα, αποφάσισε όπως «εν όψει της υποβολής Έφεσης εναντίον της απόφασης, και σύμφωνα με τον Κ.Χ.Ε.Κ., επέβαλε σ’ αυτόν την ποινή της αργίας μέχρι την εκδίκαση της Έφεσης».

Δειτε Επισης

Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης