Εξέπνευσε και το νέο χρονοδιάγραμμα, ακόμη περιμένει η μητέρα του Θανάση-«Δεν απαντήσατε εδώ και 48 μέρες»

«Κατόπιν συνεννόησης δικής μου με τη Νομική Υπηρεσία η εν λόγω συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί και αντί τούτου η Νομική Υπηρεσία εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα κοινοποιήσει εις την οικογένεια, μέσω μου γραπτώς, τις θέσεις της αναφορικά με επιστολή που είχα αποστείλει, διαδικασία την οποία η οικογένεια προτιμά. Επί του ζητήματος αυτού υπήρξε άριστη συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία».

Αυτό είχε ανακοινώσει, στις 9 Ιουνίου 2023, ο δικηγόρος της οικογένειας του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, που δεκαεπτά χρόνια μετά η μητέρα του κατάφερε να δικαιωθεί και να αποδείξει πως το παιδί της δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε όπως επέμεναν όλα αυτά τα χρόνια οι Αρχές, με το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου να καταλογίζει ποινικές ευθύνες σε τρία πρώην στελέχη της Αστυνομίας και σε ιδιώτη ιατροδικαστή.

Με βάση την ανακοίνωση του δικηγόρου Κρις Τριανταφυλλίδη στις 9 Ιουνίου, την οποία υιοθέτησε η Νομική Υπηρεσία με αναδημοσίευση της, η οικογένεια θα έπρεπε να λάβει απαντήσεις στην επιστολή της μέχρι την περασμένη Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023.

Σημειώνεται, πως η εν λόγω επιστολή αποστάλθηκε στην Νομική Υπηρεσία στις αρχές Μάϊου, με τον δικηγόρο της οικογένειας να δίνει προθεσμία δύο εβδομάδων για απάντηση, χωρίς αυτό να γίνει από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ήθελε να πραγματοποιηθεί συνάντηση ώστε να ενημερωθούν, τόσο η οικογένεια όσο και ο δικηγόρος της. Η οικογένεια, παρά το γεγονός πως δεν επιθυμούσε να προσέλθει ξανά σε συνάντηση με τους Εισαγγελείς, κάτι το οποίο δήλωσε η ίδια δημόσια, εν τέλει, μετά από προτροπές των συμβούλων της, αποφάσισε να παρευρεθεί.

Ωστόσο, η συνάντηση, η οποία αναμενόταν να καλυφθεί από τα ΜΜΕ, ακυρώθηκε το προηγούμενο βράδυ. Κάτι το οποίο ανέφερε η μητέρα του άτυχου Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, η οποία δήλωσε δημόσια πως «το προηγούμενο βράδυ δέχτηκαν να μας απαντήσουν γραπτώς», ενώ πρόσθεσε πως, «οι συναντήσεις αυτές είναι μία κοροϊδία. Συγνώμη που το λέω, αλλά χάσαμε όλη την εμπιστοσύνη μας μετά το πόρισμα ντροπής που εξέδωσαν οι αστυνομικοί που διέταξε ο Γενικός Εισαγγελέας, μετά την απομάκρυνση του κ. Μάτσα από την υπόθεση. Για αυτό, δεν επιθυμώ να πηγαίνω σε αυτές τις συναντήσεις και να συζητώ, να διαφωνώ και να αναστατώνομαι με άτομα που με έσπρωχναν τόσα χρόνια σε αυτόν τον μαρτυρικό και ψυχοφθόρο αγώνα. Έβαλαν την Αστυνομία να ελέγξει τον εαυτό της και φυσικά δεν θα το κάνουν αφού θα υπάρξει συνομωσία με τους προηγούμενους τους».

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, παραδόθηκε στην Νομική Υπηρεσία στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ ακολούθησε νέα έρευνα από πλευράς Αστυνομίας, παρά τις επιφυλάξεις της οικογένειας ότι στην ουσία η Αστυνομία θα διερευνούσε την Αστυνομία και τα πρώην μέλη της, τα οποία αφυπηρέτησαν από το Σώμα κατέχοντας θέσεις στα ψηλά δώματα.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την οικογένεια, με την μητέρα να δηλώνει πως είχε αντιληφθεί πως δεν υπάρχει πρόθεση για ποινικές διώξεις, ενώ εκ τότε αναμένει απαντήσεις ως προς το τι μέλλει γενέσθαι. Η Νομική Υπηρεσία από την πλευρά της, όλους αυτούς τους μήνες, ήθελε να πραγματοποιήσει συνάντηση με την οικογένεια για να την ενημερώσει σχετικά, με την οικογένεια να ζητά όμως γραπτώς απαντήσεις.

Στις 4 Μαΐου αποστάλθηκε η επιστολή από τον νέο δικηγόρο της οικογένειας, Κρις Τριανταφυλλίδη, δίνοντας χρονοδιάγραμμα δύο εβδομάδες. Στη συνέχεια ορίστηκε συνάντηση στις 9 Ιουνίου, η οποία ακυρώθηκε το προηγούμενο βράδυ, με την Νομική Υπηρεσία να αποδέχεται τελικά όπως οι απαντήσεις δοθούν γραπτώς. Τα βασικά αιτήματα στην συγκεκριμένη επιστολή είναι:

  1. «Να προχωρήσετε άμεσα με ποινικές διώξεις κατά των προσώπων που αναφέρονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, ως υπεύθυνα για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι ανακρίσεις μετά την δολοφονία του Θανάση Νικολάου.
  2. Στην περίπτωση που εντός δύο εβδομάδων, δηλαδή 24 Μάϊου, δεν ενεργήσετε όπως αναφέρεται στην παράγραφο Α, ή τουλάχιστον δεν έχουμε την απάντηση σας γραπτώς για την πρόθεση σας, είτε αρνητικά είτε θετικά εντός του χρονικού διαστήματος, παρακαλώ όπως δώσετε την συγκατάθεση σας, εκεί που είναι αναγκαία για την καταχώρηση και προώθηση ιδιωτικών διώξεων κατά των προσώπων που αναφέρονται στο πόρισμα Μάτσα-Αλεξόπουλου, ως υπεύθυνα για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η θανατική, η ιατροδικαστική εξέταση και ακολούθως αστυνομικές ανακρίσεις μετά την οφθαλμοφανή δολοφονία του Θανάση».

Παρά το γεγονός πως από την περασμένη Παρασκευή η οικογένεια ανέμενε απάντηση, εντούτοις, μέχρι αυτή την ώρα, η οικογένεια δεν έλαβε οποιαδήποτε απάντηση, ενώ την περασμένη Δευτέρα ο δικηγόρος ανέφερε πως οι απαντήσεις αναμένονται σε 2-3 ημέρες.

Πάντως, η μητέρα του Θανάση, για άλλη μια φορά εκφράζει την οργή της γύρω από τους χειρισμούς της υπόθεσης, λέγοντας σε ανάρτηση της πως αναμένει απαντήσεις στην επιστολή εδώ και 48 ημέρες, με ένα βασικό ερώτημα. Θα ασκηθούν διώξεις ή όχι;

cats

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η κατά συρροή δολοφονία του Θανάση και η λειψή Δικαιοσύνη μέσω ιδιωτικών διώξεων

Δειτε Επισης

Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών σε 25χρονο για υπόθεση κλοπής
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις στα αίτια θανάτου του 25χρονου που έσβησε σε τροχαίο
Σε εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας για το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου
Για την έκρηξη σε καφετέρια στην Προδρόμου συνελήφθη ο 36χρονος στην Θεσσαλονίκη
Απέρριψε αίτημα της 49χρονης σφετερίστριας να αφεθεί ελεύθερη το Εφετείο
Κλείνει απόψε μέχρι την Κυριακή τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Λευκωσίας