Ακούστηκαν ήχοι από το υποβρύχιο που κόλλησε στο ναυάγιο του Τιτανικού

Εσωτερικό υπόμνημα της αμερικανικής κυβέρνησης αναφέρει ότι τα πληρώματα που αναζητούν το τουριστικό υποβρύχιο, φέρονται να άκουσαν ήχους που έμοιαζαν με «χτυπήματα» από το υποβρύχιο.

Σύμφωνα με το CNN, το σύστημα sonar συνέλαβε ήχους από χτυπήματα χθες Τρίτη κάτω από το νερό, ενώ έψαχνε για το τουριστικό υποβρύχιο με πέντε επιβαίνοντες που αγνοείται μετά την κατάδυσή του για να «περιηγηθεί» στο ναυάγιο του Τιτανικού, αναφέρει εσωτερικό υπόμνημα της αμερικανικής κυβέρνησης για την έρευνα.

Οι ήχοι ακούγονταν ανά μισή ώρα. Τέσσερις ώρες αργότερα τα συστήματα Sonar, που μπορούν να συλλάβουν ήχους σε μεγάλα βάθη στη θάλασσα, κατέγραψαν τους ίδιους ήχους αναφέρεται στο υπόμνημα του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, που δεν διευκρινίζει, όμως, πότε καταγράφηκαν οι ήχη ή για πόσο διάστημα συνεχίζονταν.

Μια μεταγενέστερη ενημέρωση που εστάλη το βράδυ της Τρίτης υποδηλώνει ότι ακούστηκαν περισσότεροι ήχοι, αν και δεν περιεγράφηκαν ως «χτύπημα».

Ενισχύεται η ελπίδα για επιζώντες

Η είδηση αναπτερώνει τις ελπίδες για επιζώντες. Καναδικό αεροσκάφος P3 εντόπισε επίσης ένα λευκό ορθογώνιο αντικείμενο στο νερό, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, αλλά ένα άλλο πλοίο που είχε προγραμματιστεί να ερευνηθεί εκτράπηκε για να βοηθήσει στην έρευνα της ακουστικής ανάδρασης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Το CNN επικοινώνησε με την OceanGate, την αμερικανική ακτοφυλακή στη Βοστώνη και τις καναδικές αρχές για σχόλια.

Η έκθεση έρχεται εν μέσω ενός πολυεθνικού αγώνα ενάντια στον χρόνο για να βρεθεί το υποβρύχιο και οι πέντε επιβάτες του πριν τελειώσει το οξυγόνο τους, που αρκεί για άλλες 35 ώρες. Περισσότερα πλοία και αεροσκάφη έχουν ενταχθεί στην αποστολή.

Στο μεταξύ η ακτοφυλακή των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα που δείχνει τα μοτίβα ερευνών για τον εντοπισμό του υποβρυχίου Titan.

Μέχρι την Τρίτη είχε ερευνηθεί μια έκταση 10.000 τετραγωνικών μιλίων και οι έρευνες συνεχίζονται, ανέφερε η υπηρεσία.

Σήμερα Τετάρτη γύρω στις 20:00 τοπική ώρα αναμένεται να φθάσει στο σημείο των ερευνών το γαλλικό σκάφος Atalante εξοπλισμένο με ειδικό βαθυσκάφος – ρομπότ.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 200 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον τυφώνα Ελέν στις ΗΠΑ
Ανησυχία της G7 για τα πλήγματα του Ιράν κατά του Ισραήλ-«Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»
Μάρμπουργκ, o «συγγενής» του Έμπολα που σκορπά ανησυχία στη Γερμανία
Την κρίση στη Μέση Ανατολή επιχειρεί να κάνει «ευκαιρία» στη Συρία ο Ερντογάν
Αποκάλυψη Τζόνσον-Βρέθηκε κοριός στο μπάνιο μου μετά την επίσκεψη του Νετανιάχου
Προ των πυλών ο περιφερειακός πόλεμος στη Μέση Ανατολή-Το οπλοστάσιο του Ιράν και τα αντίμετρα του Ισραήλ
Ο Νασράλα είχε υπογράψει εκεχειρία πριν τη δολοφονία του-Ο Λίβανος αντιλήφθηκε αργά τις προθέσεις του Ισραήλ
Τραγικό τέλος για εξαφανισμένη μητέρα στις ΗΠΑ-Βρέθηκε νεκρή σε δάσος
Σάλος στη Βρετανία με γιατρό που μεταμφιέστηκε σε νοσοκόμο για να σκοτώσει με δήθεν εμβόλιο Covid τον σύντροφο της μητέρας του
Νεκρός ο διοικητής της Χεζμπολάχ που σχεδίασε και εκτέλεσε το μακελειό με τα 12 μικρά παιδιά